A Debrecen visszalépett a bajnokságtól

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2010.02.24. 18:40
null
A Debrecen számára véget ért a szezon (Fotó: <a href="http://www.deke.hu/">www.deke.hu</a>)
Anyagi probl&eacute;m&aacute;k miatt visszal&eacute;pett szerd&aacute;n a f&eacute;rfi kos&aacute;rlabda-&eacute;lvonal tov&aacute;bbi k&uuml;zdelmeitől a Debreceni EKE.

A klub a honlapján jelentette be, hogy az NB I-es A-csoport mellett az U20-as bajnokságot sem fejezi be.

„A Debreceni Egyetem Kosárlabda Egyesület elnöksége a jelen gazdasági körülmények közepette nem látja biztosítottnak a szezon befejezését az NB I A-csoportjában szereplő csapata számára – olvasható a közleményben. – A DEKE ezért úgy döntött, hogy nem folytatja az élvonalbeli bajnokságban való további részvételt, amiről tájékoztatta a játékosokat és az edzőket, valamint a város vezetését is. Az utolsó utáni pillanatig igyekezett a menedzsment a megoldás megtalálásán, és bár bizakodásra volt ok többször is a szezon folyamán, sőt, még néhány nappal ezelőtt is, most már nem lehetett halogatni a döntést."

Az eddigi 19 fordulóban csupán egyszer nyerő hajdúsági egyesület egyszersmind megköszönte szurkolóinak az eddigi buzdítást, Debrecen városának és további támogatóinak az erőn felüli segítséget, a csapat játékosainak és Fodor Péter vezetőedzőnek pedig az eddigi munkáját.

Az állásfoglalás kitér arra, hogy a DEKE az NB I-es B csoportban és a többi korosztályos bajnokságban folytatja szereplését.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik