Vége a Nagy-históriának: magyar válogatott lesz

Vágólapra másolva!
2012.06.04. 13:45
null
Nagy László: újra a magyar válogatottban (Fotó: Mirkó István)
Címkék
A Magyar Kézilabda-szövetség hétfő kora délután hivatalosan megerősítette az oldalunkon délelőtt megjelent hírt, amely szerint Nagy László visszatér a magyar válogatottba.
SZÍNHÁZ – THURY GÁBOR BLOGJA
Olyan világban élünk, amikor a pénz szinte majdnem mindent meghatároz. Elolvasom.

Véget ért a hosszú ideje húzódó Nagy László-ügy – legalábbis a válogatottat érintő része –, a Barcelona klasszis jobbátlövője ugyanis visszatér a magyar nemzeti csapatba, amelyben legutóbb 2009. június 21-én lépett pályára a Szlovákia elleni idegenbeli Eb-selejtezőn. A hivatalos bejelentésre a Thália Színházban került sor, ahol megjelent a veszprémi születésű Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, valamint Mocsai Lajos szövetségi kapitány is.

A korábbi, nem hivatalos információk szerint a Barcelona jobbátlövője hétfőn 17 órától munkára jelentkezik a Mocsai Lajos által irányított magyar válogatottban, amely június 10-én vb-pótselejtezőn Norvégiát fogadja

SZAVAZÁS

Három év szünet után Nagy László visszatért a magyar férfi kézilabda-válogatottba: ön szerint jó döntés született?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Veszprémben. Az MKB arénája a jövőben hazai pályának számít majd Nagy László számára, hiszen a bakonyi csapatban folytatja pályafutását, ám hogy mikortól, az még kérdéses.

„Szívesen maradtam volna Barcelonában, a klubtól azt reméltem, hogy négyéves szerződést ajánl nekem – mondta Nagy László a sajtótájékoztatón. – Ez nem teljesült, így a váltás gondolata egyre erősebb lett bennem. Német és francia ajánlatokon is gondolkodtam, valamint menedzserem, Szörnyi Attila tárgyalt a Pick-Szegeddel is. Végül az MKB Veszprém ajánlatát találtam a legkecsegtetőbbnek. Nagyon fontos tényező volt az is, hogy közelebb lehessek a családomhoz, mert tizenkét, illetve tizenhárom év távollét nagyon hosszú idő. Hogy tizenkettő vagy tizenhárom év lesz-e, az még nem dőlt el. A szerződésem jövő nyárig köt a Barcelonához, de a katalán klub tárgyal a Veszprémmel, így elképzelhető, hogy már az idén hazatérek.”

A játékos a Facebookon is elköszönt a Barcelona szurkolóitól – olvasható a delmagyar.hu-n. A búcsúüzenetet a Marca egyértelműen úgy értelmezi, hogy Nagy már az idén Veszprémbe költözik.

A NAGYság átka
Nem áruló, de ezt a három évet nagyon nehéz lesz elfelejteni. Elolvasom.

„Hatalmas boldogság, hogy megnyertük a bajnoki címet, amely után azonban beszélni kell a döntésemről, arról, hogy elhagyom a Barcát. Vegyesek az érzéseim. Újra csatlakozom a magyar válogatotthoz. Hogy miért? A családommal együtt végig az volt a szándékom, hogy itt fejezzem be a karrierem, ám az események megváltoztak, így végül Magyarországon zárul pályafutásom. Ezt gondoltam a legjobb döntésnek a feleségemmel együtt. Köszönök minden támogatást, amit a Barcelonától és Spanyolországtól kaptam, további sok sikert és szerencsét kívánok mindenkinek” – fogalmazott katalán nyelven Nagy.

NAGY LÁSZLÓ ELŐSZÖR AZ NSO TV-NEK NYILATKOZOTT A BEJELENTÉS UTÁN

A SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ VÁGATLANUL
A FÉRFI KÉZILABDA-VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok: FAZEKAS Nándor (MKB Veszprém KC), MIKLER Roland (Pick-Szeged)
Jobbszélsők: GULYÁS Péter (MKB Veszprém KC), HARSÁNYI Gergely (Tatabánya Carbonex KC)
Jobbátlövők: ANCSIN Gábor (Pick Szeged), KRIVOKAPICS Milorad (RK Cimos Koper, szlovén), LALUSKA Balázs (MKB Veszprém KC), MOCSAI Tamás (SG Flensburg, német), NAGY László (Barcelona, spanyol)
Irányítók: CSÁSZÁR Gábor (MKB Veszprém KC), LÉKAI Máté (Pick-Szeged)
Beállók: SCHUCH Timuzsin (MKB Veszprém KC), SZÖLLŐSI Szabolcs (Csurgói KK), ZUBAI Szabolcs (Pick-Szeged)
Balátlövők: KATZIRZ Dávid (Csurgói KK), PÉREZ Carlos (MKB Veszprém KC), PUTICS Barna (VfL Gummersbach, német)
Balszélsők: IVÁNCSIK Gergő (MKB Veszprém KC), VADKERTI Attila (Pick-Szeged)
Szövetségi kapitány: MOCSAI Lajos
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik