U18-as férfi kézi Eb: „Talán még a döntő is könnyebb lesz”

Vágólapra másolva!
2014.08.22. 22:45
A magyar válogatott 32–26-ra legyőzte Dániát a lengyelországi U18-as férfi kézilabda Európa-bajnokság elődöntőjében, így bejutott a fináléba, ahol majd Franciaországgal mérkőzik meg. A mérkőzés után Gyurka János szövetségi kapitány értékelt.

„Ugyanolyan feltüzelten kezdtük a meccset, mint korábban bármikor – mondta az utanpotlassport.hu-nak Gyurka. – A tét abban éreztette a hatását, hogy több hibával kézilabdáztunk, főleg támadásban, és a szokatlan tempó is nyomot hagyott a játékunkon. Ugyanakkor a csapat fantasztikusan teljesített, a dánok egyszerűen képtelenek voltak könnyű gólokat lőni, és ez volt a siker kulcsa. Két hullámvölgyünk is volt, amikor zárkózni tudtak, de a nagyszerű egyéni teljesítményeknek is köszönhetően nem volt gond ebből.” utanpotlassport.hu-nak Gyurka. – A tét abban éreztette a hatását, hogy több hibával kézilabdáztunk, főleg támadásban, és a szokatlan tempó is nyomot hagyott a játékunkon. Ugyanakkor a csapat fantasztikusan teljesített, a dánok egyszerűen képtelenek voltak könnyű gólokat lőni, és ez volt a siker kulcsa. Két hullámvölgyünk is volt, amikor zárkózni tudtak, de a nagyszerű egyéni teljesítményeknek is köszönhetően nem volt gond ebből.”

„A második félidő végére megtörtek, onnantól kezünkben volt a mérkőzés. Borzalmasan örülünk, hogy egy lépésre vagyunk a céltól. Azt gondolom, ez volt a legnehezebb találkozó, talán még a döntő is könnyebb lesz. Este még örülünk, jót vacsorázunk, holnaptól pedig készülünk a fináléra. Nem foglalkozunk azzal, hogy a franciákat korábban már legyőztük: mindig jöhetnek meglepetések. A legfontosabb: vasárnap örülni akarunk, de nagyon!”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik