U18-as férfi kézi Eb: négy között a hibátlan válogatott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.20. 21:09
null
A horvátok, a franciák, a románok és a németek után a lengyeleket is legyőzte Magyarország (Fotó: keziszovetseg.hu)
Hibátlan teljesítménnyel jutott be a magyar válogatott a lengyelországi U18-as férfi kézilabda Európa-bajnokság elődöntőjébe.

Gyurka János együttese a horvátok, a franciák, a románok és a németek legyőzése után szerdán (már biztos elődöntősként) a házigazdákat hét góllal múlta felül, így hibátlan teljesítménnyel került a kontinens négy legjobbja közé – írja a keziszovetseg.hu.

A mieink mögött a németekkel döntetlent játszó franciák jutottak még tovább, a másik ág küzdelmeit a spanyolok nyerték a nagyot hajrázó dánok előtt - utóbbi csapat lesz a mieink ellenfele a pénteki elődöntőben.

"Azért látszott, hogy nem volt valódi tét. Kicsit lomhábbak lettek a lábak, nem az eddig tapasztalt lendület vitt minket. De ez érthető is, a teljesítőképesség határán van a csapatunk, ahogy a többi válogatott is. A jó egyéni produkciók azonban átlendítettek minket a holtponton. Célunk ettől függetlenül volt: megőrizni a lendületet, és hogy minden játékos minél többet szerepeljen. Az elkövetkező két napban talán a legfontosabb feladat, hogy frissítsünk, felrázzuk a kissé fásult, fáradt játékosokat. Nem gondoltuk volna, hogy öt mérkőzés után ilyen mérleggel állunk, de nem is ezzel foglalkozunk. Az elvégzett munkában hiszünk, abból táplálkozunk. A dánok ellen pedig készülünk: a legbiztonságosabb védekezésünket és a leggyorsabb játékunkat kell elővenni, mert teljesen más stílusú együttes, mint amilyenekkel eddig találkoztunk. Továbbra is az a jelszavunk: élvezzük a játékot! " mondta Gyurka János az utanpotlassport.hu-nak.

U18-AS FÉRFI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG (LENGYELORSZÁG)
II-ES KÖZÉPDÖNTŐ-CSOPORT, 2. FORDULÓ
LENGYELORSZÁG-MAGYARORSZÁG 26–33 (13–15)
Gdynia, V: Zendali, Riello (olaszok)
LENGYELORSZÁG: Szot, Skrzyniarz (kapusok), Bekisz 1,Brukwicki 4, Cichocki 1, Janikowski, Kawka 1, Kowalczyk 1, Majdziński 4, Mastalerz 4, Mrozowicz 2, Moryto 7, Pietruszko, Rolka 1, Skibiński.
Wypych
MAGYARORSZÁG: Pásztor, Rózsavölgyi (kapusok), Bartók 4, Deák 1, Fekete 1, Füzi 6, Gábor, Győri 4, Juhász 7, Ligetvári, Mikita 1, Nemes 4, Schmid, Szilágyi 3, Urbán 1, Varjú 1. Szövetségi edző: Gyurka János
Kiállítások: 16, ill. 18 perc
Hétméteresek: 7/6, ill. 2/2

A csoport másik mérkőzésén: Németország-Franciaország 30–30 (16–16)

A II-es csoport végeredménye: 1. Magyarország 6 pont (+25), 2. Franciaország 3 (+8), 3. Németország 3 (-1), 4. Lengyelország 0 (-32).

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik