U18-as férfi kézi Eb: döntős a magyar válogatott!

Vágólapra másolva!
2014.08.22. 21:25
null
Az U18-as magyar férfi kézilabda-válogatott az elődöntőben is megtartotta hibátlan teljesítményét (Fotó: utanpotlassport.hu)
A magyar válogatott 32–26-ra legyőzte Dániát a lengyelországi U18-as férfi kézilabda Európa-bajnokság elődöntőjében, így bejutott a fináléba, ahol majd Franciaországgal mérkőzik meg.

Gyurka János együttese a horvátok, a franciák, a románok és a németek legyőzése után szerdán a házigazda lengyeleket is legyőzte, így – a mezőnyben egyedüliként – hibátlan produkcióval került a kontinens négy legjobbja közé.

Az elődöntőben is megtartotta százszázalékos teljesítményét a magyar válogatott, miután 13–10-es félidőt követően 32–26-ra nyert és bejutott a fináléba!

A másik elődöntőt Franciaország nyerte, miután a szünetben még két góllal vezetett Spanyolország ellen, végül 24–23-as diadalt aratott. A csoportkörben Gyurka János együttese nyolccal verte meg a franciákat.

„Ugyanolyan feltüzelten kezdtük a meccset, mint korábban bármikor – mondta az utanpotlassport.hu-nak Gyurka. – A tét abban éreztette a hatását, hogy több hibával kézilabdáztunk, főleg támadásban, és a szokatlan tempó is nyomot hagyott a játékunkon. Ugyanakkor a csapat fantasztikusan teljesített, a dánok egyszerűen képtelenek voltak könnyű gólokat lőni, és ez volt a siker kulcsa. Két hullámvölgyünk is volt, amikor zárkózni tudtak, de a nagyszerű egyéni teljesítményeknek is köszönhetően nem volt gond ebből.”

„A második félidő végére megtörtek, onnantól kezünkben volt a mérkőzés. Borzalmasan örülünk, hogy egy lépésre vagyunk a céltól. Azt gondolom, ez volt a legnehezebb találkozó, talán még a döntő is könnyebb lesz. Este még örülünk, jót vacsorázunk, holnaptól pedig készülünk a fináléra. Nem foglalkozunk azzal, hogy a franciákat korábban már legyőztük: mindig jöhetnek meglepetések. A legfontosabb: vasárnap örülni akarunk, de nagyon!”

A döntőt vasárnap 16.30 órától rendezik Gdyniában.

U18-AS FÉRFI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG (LENGYELORSZÁG)
MAGYARORSZÁG–DÁNIA 32–26 (13–10)
MAGYARORSZÁG
: Pásztor, Rózsavölgyi (kapusok), Bartók 3, Deák, Fekete 3, Füzi 2, Gábor, Győri 6, Juhász 5, Ligetvári 6, Mikita, Nemes 1, Schmid 1, Szilágyi, Urbán 2, Varjú 3. Szövetségi edző: Gyurka János.
DÁNIA: Nielsen, Gade (kapusok), Aaquist 1, Agustinussen 4, Campbell 1, Hedegaard, Holm Haack 4,
Hétméteresek: 5/3, ill. 5/2.
Forrás: MKSZ

A másik elődöntőben: SpanyolországFranciaország 23–24 (10–12)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik