U17-es női kézi Eb: Románia legyőzésével bronzérmesek lettünk

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.08.23. 16:48
null
Hornyák Bernadették harmadik helyen zárták a korosztályos kontinensbajnokságot (Fotó: keziszovetseg.hu)
A macedóniai női U17-es Európa-bajnokság bronzmérkőzésén a magyar válogatott 34–31-re legyőzte a korosztályos román együttest.

 

 

A Magyar Kézilabda-szövetség beszámolója szerint a legfontosabb összecsapásra kissé változott a csapat összeállítása. Hajdu János szövetségi edző még szombaton cserélt: az eddig kevesebbet szereplő balszélső, Sallai Nikolett helyére Dányi Bernadett kapus érkezett otthonról. Ekkor még remélte a stáb, hogy a szintén kapus, de sérült Suba Sára bokája rendbe jön, ám nem gyógyult meg vasárnapra, így ő is csak a lelátóról szurkolhatott a társaknak.

A románok láthatóan nagyon felszívták magukat, minden mozdulatukon a tűz és elszántság érződött. A magyarokén is, így aztán a nagy akarásnak törvényszerűen kissé nyögés lett a vége. Fodor Csenge szép megmozdulásokkal rukkolt elő, s Lakatos Rita is hatékonyan tört be, ráadásul rendre gólra váltotta a büntetőket. Összességében mégsem a sportág szépségeit villantotta fel az találkozó: foggal-körömmel küzdött a két oldal, több kiállítás és számtalan hetes jelezte ezt – olvasható a keziszovetseg.hu tudósításában.

Felváltva vezetettek a felek, 13–13-as állásnál azonban végleg a nézőtérre száműzték Aura Teodora Popescut, aki a második világversenyén szereplő, így törvényszerűen ereje határán teljesítő Pásztor Noéminek sózott oda a falban. A lehetőség azonban mintha a mieinket zavarta volna meg, sorozatban három gólt kaptak. Noha Lakatos, Hornyák Bernadett és Kuti Bettina kozmetikázott, a románok vonulhattak előnnyel a pihenőre (17–19).

A második félidőre Dányi állt a kapuba, s védéseivel nemcsak a labdákat, az addig magabiztos románokat is megfogta, akik percekig képtelenek voltak gólt szerezni. A 42. minutumban ismét egyenlő lett az állás (22–22), Mariana Tirca időkérése pedig keveset segített a vetélytárson, hiszen Fodor és Lakatos vezetésével meglépett a magyar együttes (28–25). A kispad egy emberként ugrott talpra minden találat után, s úgy tetszett, meg lehet törni az ellenfelet. Ha ez nem is sikerült, állandósult a magyar vezetés, így kemény küzdelemben, 34–31-es sikerrel megszerezte a bronzérmet! – teszi hozzá a honlap.

„Nagyon megérdemelte a csapat a bronzérmet. Ma sem játszottunk igazán jól, inkább szívből és lelkesedésből, mint okosan kézilabdáztunk. A védekezésünk nem volt az igazi, de nagyon jó döntés volt a kapusedzőtől, hogy hívjuk ki Dányi Bernadettet. Lakatos Rita nagyszerűen teljesített, de persze fantasztikus, amit elért a társaság, büszke vagyok a lányokra, és köszönöm mindenkinek, aki hozzájárult ehhez a sikerhez – idézi Hajdu János szövetségi edző szavait a keziszovetseg.hu.

A döntőben Dánia nyert 25–24-re, az Eb All Star-csapatába Pásztor Noémi is bekerült.

U17-ES NŐI KÉZILABDA EB
A 3. HELYÉRT

Magyarország–Románia 34–31 (17–19)
Jane Szandanszki Sportcsarnok, V: Krkacsev, Kolevszki.
MAGYARORSZÁG: Abuczki, Dányi, Hlogyik, Suba (kapusok), Fodor 8, Giricz, Háfra 3, Hornyák 9, Hudák, Klujber 1, Kuczora, Kuti 1, Lakatos 11, Pacsirta, Pásztor 1, Szabó. Szövetségi edző: Hajdu János.
ROMÁNIA: Hosu, Nagy (kapusok), Badea 1, Banciu 1, Bodo, Bucur 7, Cretu, Dinut 1, Lacatus 2, Munteanu 4, Petrus 1, Popescu 2, Serban, Tecar, Tirca 10, Verde 2. Szövetségi edző: Mariana Tirca.
Hétméteresek: 14/10, ill 5/5.
Kiállítások:16 perc, ill. 18 perc.
Kizárás: Popescu (22.)
DÖNTŐ
Oroszország–Dánia 24–25

 

További eredmények
5. helyért: Szlovénia–Horvátország 24–22
7. helyért: Franciaország–Svédország 30–25
9. helyért: Spanyolország–Németország 29–30
11. helyért: Hollandia–Norvégia 29–39
13. Helyért: Portugália–Szlovákia 27–24
15. helyért: Csehország–Macedónia 36–22

Végeredmény: 1. Dánia, 2. Oroszország, 3. Magyarország, 4. Románia, 5. Szlovénia, 6. Horvátország, 7. Franciaország, 8. Svédország, 9. Németország, 10. Spanyolország, 11. Norvégia, 12. Hollandia, 13. Portugália, 14. Szlovákia, 15. Csehország, 16. Macedónia

A magyar ifjúsági leányválogatott kerete:
Kapusok:
ABUCZKI Fruzsina (Nemzeti Kézilabda Akadémia), DÁNYI Bernadett (Nemzeti Kézilabda Akadémia), HLOGYIK Petra (FTC-Rail Cargo Hungaria), SUBA Sára (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Jobbszélsők: KLUJBER Katrin (Dunaújvárosi DKK), KUTI Bettina (Nemzeti Kézilabda Akadémia)
Jobbátlövők: PACSIRTA Zsóka (Nemzeti Kézilabda Akadémia)
Irányítók: LAKATOS Rita (Győri ETO KC), SZABÓ Kitti (Nemzeti Kézilabda Akadémia)
Beállók: GIRICZ Laura (Nemzeti Kézilabda Akadémia), HUDÁK Emma (Győri ETO KC), PÁSZTOR Noémi (Nemzeti Kézilabda Akadémia)
Balátlövők: HÁFRA Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria), HORNYÁK Bernadett (Nemzeti Kézilabda Akadémia), KUCZORA Csenge (Angyalföldi Sportiskola)
Balszélsők: FODOR Csenge (Nemzeti Kézilabda Akadémia), SALLAI Nikoletta (Nemzeti Kézilabda Akadémia)

Szövetségi edző: HAJDU János
Edző: BARTALOS Béla
Csapatorvos: DR. KISEGYHÁZI Attila
Masszőr: SCHRENK Péter
Technikai vezető: HARGITAI Gábor
Videóelemző: BERTA Sándor

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik