nemzetisport.hu 2019.08.12 19:33 Frissítve: 2019.08.13 15:55

U17-es leány kézi Eb: „Hihetetlenül akarnak ezek a lányok”

Ahogy arról beszámoltunk, hibátlan mérleggel lett aranyérmes a magyar U17-es leány kézilabda-válogatott a Szlovéniában megrendezett Európa-bajnokságon. A kontinenstorna után ifj. Kiss Szilárd szövetségi edző értékelt.

 

„Hihetetlenül akarnak ezek a lányok, és talán nekem szerencsém is volt eddig, de azok a csapatok, amelyekkel eddig dolgoztam, mindig nagyon akartak. Ha egy picit fáradtak is voltak, gyorsan összekapták magukat, nagyon egységes csapat, jó az összetétele is. Jövőre még nagyobb harc lesz a posztokért, hiszen akkor már nem két együttest fogunk versenyeztetni, hanem egyet, ám ilyen játékosokból egy még jobb csapatot tudunk építeni a kollégákkal” – értékelt a magyar szövetség honlapján Kiss Szilárd.

„Volt egy alapfogadalmunk. Megkérdeztük a lányoktól, mi a céljuk, és mindenki azt válaszolta, hogy meg akarja nyerni az Európa-bajnokságot, ezért így is álltunk hozzá. A fő célunk nem az volt, hogy továbbmenjünk a csoportból; nyilván lépésenként kell ezt megoldani, de azt a célt tűztük ki, hogy meg akarjuk nyerni a tornát. Nem is lehetett más a végcél ezekkel a játékosokkal, ilyen akaratos, ilyen erős mentalitású csapattal csakis a győzelem. Szeretném megköszönni a magyar stábnak a lelkiismeretes munkáját, az összes egyesületnek, a Magyar Kézilabda-szövetségnek a sok segítséget, valamint az összes edzőkollégának, aki valaha is dolgozott ezekkel a lányokkal. Köszönettel tartozom továbbá a NEKA-nak, mert támogatott, hogy itt lehessek. Ez a siker közös érdem” – tette hozzá a szövetségi edző.

A teljes interjút ide kattintva olvashatják el.

U17-ES LEÁNY KÉZILABDA EB (SZLOVÉNIA)
DÖNTŐ
Magyarország–Svédország 28–24 (13–9)
A magyar gólszerzők:
Koronczai 7, Farkas J. 5, Kukely 3, Kürthi 3, Vámos M. 3, Faragó L. 2, Kajdon 2, Horváth N., Mérai, Woth

A 3. helyért: Dánia–Franciaország 21–28 (9–15)

Az Eb végeredménye: 1. Magyarország, 2. Svédország, 3. Franciaország, 4. Dánia, 5. Oroszország, 6. Norvégia, 7. Németország, 8. Ausztria, 9. Montenegró, 10. Szlovénia, 11. Románia, 12. Szlovákia, 13. Portugália, 14. Horvátország, 15. Hollandia, 16. Spanyolország

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
NÉMETH Kata (Dunaújvárosi KKA), BUKOVSZKY Anna (GVM Europe-Vác), KUBINA Molli (NEKA), ZSIGMOND Panna (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Jobbszélső: RITTLINGER Lotti (Mohácsi TE)
Jobbátlövők: KÜRTHI Laura (Győri Audi ETO), HORVÁTH Nikolett (NEKA)
Irányítók: KAJDON Blanka (NEKA), WOTH Viktória (NEKA), FARKAS Johanna (Győri Audi ETO), KUKELY Anna (Békéscsabai ENKSE)
Beállók: FARAGÓ Luca (NEKA), BÁNHIDI Barbara (NEKA)
Balátlövők: JUHÁSZ Gréta (NEKA), KORONCZAI Petra (Dunaújvárosi KKA), NAGY Laura (NEKA)
Balszélsők: VÁMOS Mira (NEKA), MÉRAI Maja (NEKA)
Szövetségi edző: ifj. KISS Szilárd
Edző: PAPP György

2019.07.26 16:14:58

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS

Emilie Christensennek a legjobbkor jött az FTC hívása, fontos állomásként tekint első külföldi klubjára.

2019.07.29 21:01:41

Kézilabda CSINTA SAMU

ALAPVONAL. A többségnek meg kell halnia ahhoz, hogy kiderüljön, mennyien tisztelik, szeretik, sőt, elismerik, tartják betölthetetlennek az eltűnése nyomán keletkező űrt.

2019.07.26 17:20:20

Kézilabda TÓTH ANITA

1987 júliusa óta volt lapunk munkatársa, az utóbbi évtizedekben kézilabda-szakírója.

2019.07.18 17:43:58

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS

A norvég Tord Ellingsen minden hétfőt a Fradinál tölti, és már jól látszik a többé éve tartó közös munka eredménye.

2019.07.23 21:25:20

Kézilabda BÁLINT MÁTYÁS

ALAPVONAL. Játékosaik méltósága a legfontosabb, amelyben sosem sértenék vagy aláznák meg őket – aki valaha eltöltött egy lélegzetvételnyi időt a verseny-sportban, tudja, mekkora kincs ez.