Tomorit nem tiltották el a mai meccstől

Vágólapra másolva!
2010.12.15. 11:36
null
Tomori megúszta eltiltás nélkül, de korántsem biztos, hogy pályára lép (Fotó: Imago)
Címkék
Eldőlt, hogy Tomori Zsuzsanna pályára léphet a svédek elleni, az elődöntőbe jutás szempontjából kulcsfontosságú mérkőzésen a női kézilabda Európa-bajnokságon, mivel nem tiltották el a tegnapi kiállítás után. Kérdés persze, hogy Mátéfi Eszter szövetségi kapitány a történtek után szerepet ad-e az átlövőnek. Annyi biztos, hogy Tomori a kispadra leül a meccsen.

Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) fegyelmi bizottsága ma délelőtt úgy döntött, hogy nem tiltja el a mai mérkőzéstől Tomori Zsuzsannát, aki a tegnapi, Hollandia elleni találkozón kapott piros lapot a dán-norvég közös rendezésű kézilabda Európa-bajnokságon.

SZAVAZÁS

Ön szerint a magyar női kézilabda-válogatott legyőzi Svédországot az Eb-n?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A Nemzeti Sport helyszíni tudósítójának beszámolója szerint Tomori biztosan leül a kispadra a Svédország elleni, az elődöntőbe jutásról döntő meccsen, de arról egyelőre nem lehet tudni, hogy Mátéfi Eszter pályára küldi-e az átlövőt.

Mint ismeretes, a tegnapi vesztes összecsapáson a magyar átlövő belerúgott a félig még rajta fekvő Diane Lameinbe, amiért azonnal kiállították, és arra lehetett számítani, hogy ki kell hagynia a Svédország elleni meccset, ám a fegyelmi bizottság nem tiltotta el.

Tomori a meccs után úgy nyilatkozott, nagy hibát követett el, és nagyon sajnálja a történteket. A Ferencváros játékosát rengeteg kritika érte a tette miatt: a szurkolók mellett a szakma is elítélte súlyos sportszerűtlenségét.

EB-ADATBANK: MÉRKŐZÉSEK ÉS
TABELLÁK – KATTINTSON A        KÉPRE!
EB-ADATBANK: MÉRKŐZÉSEK ÉS TABELLÁK – KATTINTSON A KÉPRE!

„Már a szabálytalanságomat követő pillanatban tudtam, hogy óriásit hibáztam, akkorát, amekkorát pályafutásom során még soha, és többé nem is fogok. Tettemet az sem menti, hogy megvoltak az előzményei, a mérkőzés légkörének elfajulásához mindkét fél hozzájárult. Így persze semmilyen körülmények között nem szabadott volna reagálnom, a sportpályán ez megengedhetetlen. A piros lap, csapatunk veresége, a bennem lévő önvád és a szabálytalanságom után hozzám érkezett reakciók így összességében nagyon súlyos büntetést és életre szóló leckét jelentenek számomra" – mondta Tomori a szövetség honlapjának.  

Szántó András csapatvezető, a Magyar Kézilabda-szövetség alelnöke úgy nyilatkozott, egyedi esetről van szó, és Tomori nem tesz hasonló meggondolatlanságot többé.

„Mint ismeretes, a Magyarország–Hollandia mérkőzésén a magyar csapat játékosa, Tomori Zsuzsanna kirívó sportszerűtlenséget követett el, amiért piros lapos büntetésben részesült. Vétsége a nemzetközi és a magyar kézilabdázás hagyományaihoz, általánosan sportszerű légköréhez egyaránt méltatlan, mindannyian értetlenül állunk előtte. Nem mentségként vagy magyarázatként, csupán adalékként jegyezzük meg, hogy a zaklatott, feszült légkörű mérkőzésen Tomori folytonos és kölcsönös provokáció részese volt. A magyar csapat és annak vezetősége mélységesen sajnálja és elítéli e sportszerűtlen cselekedetet, ugyanakkor tudja és kijelenti, hogy a vétség egyedi volt és marad is, mind a magyar kézilabdázás története, mind Tomori Zsuzsanna pályafutása során" – olvasható Szántó András nyilatkozata az MKSZ honlapján.

A KÖZÉPDÖNTŐ II. CSOPORTJÁNAK ÁLLÁSA
1. Svédország  4
3   1 103–  84
6
2. Norvégia  4
3
  1 118–  78
6
3. Hollandia 4 2   2
  91–  80
4
4. Franciaország  4
2
  2   85–  96
4
5. MAGYARORSZÁG 4
2
  2   79–104
4
6. Ukrajna  4
  4
  82–116
0
A SZERDAI PROGRAM
KÖZÉPDÖNTŐ, 3. FORDULÓ
II. CSOPORT  
Ukrajna–Franciaország 16.15 (Tv: Sport1)
Svédország–Magyarország 18.15 (Tv: Sport1)
Hollandia–Norvégia 20.15 (Tv: Sport1)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik