Tomori: Újra az őrület határán, egymásért küzdve

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.23. 11:04
null
Tomoriék a tavalyi Eb után az idei vb-n is a szomszédos Szerbiában küzdhetnek (Fotó: NS-archív, Mirkó István)
A már meglévő repertoár mellett újabb variációkat is gyakorol a decemberi világbajnokságra készülő női kézilabda-válogatottunk Szombathelyen. A klubjában inkább jobbátlövő poszton játszó Tomori Zsuzsanna az előző évhez képest több feladatra számít jobb oldalon is.

 

– Ezen a héten elsősorban a taktikára koncentrálunk – mondta Tomori Zsuzsanna. – Nagyon oda kell figyelni, hogy pontosan megtanuljunk mindent, és fél szavakból, apró mozdulatokból is értsük a másikat. Nem fordulhat elő, hogy éles szituációban, már fáradtabban ne jusson eszünkbe, hogy az irányító által bemondott figuránál kinek mi a dolga. A támadás mellett természetesen a védekezést is gyakoroljuk, hiszen Triscsuk Krisztinával, Szekeres Klárával és Bulath Anitával négyen olyan magas és masszív falat tudunk képezni, hogy kevesebb kilépéssel, kisebb tolódásokkal, sok sánccal is elkapkodott lövésekre, hibára tudjuk az ellenfeleinket kényszeríteni. Remélem, hogy a heti munka a hétvégén visszaköszön, és több dolgot a Provident-kupán már a közönség is látni fog.

JEGYINFORMÁCIÓ
A Provident-kupára még kaphatók a jegyek és bérletek a sportjegyek.hu oldalon és Szombathelyen a Pannonsport Kft. irodájában csütörtökön 8.00–17.00 között, illetve pénteken 8.00–15.00 között.

Cím: Szombathely, Welther K. u. 17.
Telefon: 94/514-680
Email: pannonsport@pannonsport.hu

– Milyen céllal lépnek pályára a szombathelyi nemzetközi viadalon?
– Ez egy felkészülési torna, amit jó lenne megnyerni, de annak örülnék a legjobban, ha mindenki játéklehetőséghez jutna és fel tudnánk mérni, hogy hol tartunk. A norvégokat nem ismerem, ám azt tudom, hogy sajnos a magyaroknak nem fekszik a játékstílusuk, ezért várhatóan most sem lesz könnyű dolgunk ellenük. Mint ahogy a brazilok is megnehezíthetik a dolgunk, mivel a három válogatott közül talán ők a legerősebbek ebben a pillanatban. A horvátoknál, azt gondolom, jobbak vagyunk, annak ellenére, hogy tavaly az Európa-bajnokságon megvertek bennünket.

– Mi változott a tavalyi Eb óta?
– Szerencsére nincsenek sérültjeink, erősebb lett a keretünk és több variációs lehetőségünk is van, de a játékosokat újra csapattá kell formálni. Az Európa-bajnokságon a kispadtól a pályán lévőkig, a kapustól a technikai vezetőig mindenki minden pillanatban szinte az őrület határán, egymásért küzdött. Ezt a morális állapotot vissza kell hoznunk, és akkor lehet keresnivalónk a világbajnokságon. Persze a vb-n más lebonyolításban játszunk, mint Szerbiában tavaly. A csoportkör után kieséses szakasz következik, így a ránk váró mérkőzésekből azt a kettőt kell feltétlenül megnyernünk, amely a legjobb négy közé jutásért zajlik majd.

– A mentális felkészítésben nagy szerep jutott Karl Erik Böhnnek, akit most Hajdu János helyettesít.
– Nagyon örültem, amikor megtudtam, hogy Hajdu János került KEB helyére, mert véleményem szerint emberileg és szakmailag is ő áll a legközelebb a norvég edzőnkhöz. Pekingben már dolgoztunk együtt és nekem csak jó emlékeim vannak. Fiatal játékosként jutottam ki az olimpiára, többek között Ferling Bernadett, Pigniczki Krisztina vagy Pálinger Katalin csapattársaként. Minden mérkőzésre felkészültünk, csapatként harcoltunk, küzdöttünk egymásért, és végül negyedikek lettünk. Az olimpia felejthetetlen élmény számomra.

– Elég lesz a felkészülési idő a világbajnokságra?
– Most van egy hetünk, amit három mérkőzéssel zárunk, majd novemberben szintén egy teljes hetet készülhetünk együtt. Ennyi időnk van, ebből kell kihoznunk a maximumot, de úgy érzem, jó periódusban van a csapat, jó formában vannak a játékosok, amit az is bizonyít, hogy a Ferencváros, a Győri ETO és az Érd is jól szerepel a bajnokságban, a nemzetközi kupákban. Azon vagyunk, hogy a jó teljesítményt a válogatottba is átmentsük, és együtt még erősebbek legyünk.

NŐI KÉZILABDA FELKÉSZÜLÉSI TORNA
A PROVIDENT-KUPA PROGRAMJA (Szombathely)

Október 25.: MAGYARORSZÁG–Norvégia 17.00, Brazília–Horvátország 19.00
Október 26.: MAGYARORSZÁG–Brazília 13.05, Norvégia–Horvátország 15.05
Október 27.: Norvégia–Brazília 10.00, MAGYARORSZÁG–Horvátország 12.05

A MAGYAR NŐI KÉZILABDA-VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
Herr Orsolya (Győri Audi ETO), Kiss Éva (Fehérvár KC)
Jobbszélsők: Bognár-Bódi Bernadett (Győri Audi ETO), Kovacsicz Mónika (FTC-Rail Cargo Hungaria), Orbán Adrienn (Győri Audi ETO)
Jobbátlövők: Planéta Szimonetta (Veszprém Barabás Duna Takarék), Soós Viktória (Győri Audi ETO)
Irányítók: Görbicz Anita (Győri Audi ETO), Kovacsics Anikó (Győri Audi ETO), Szucsánszki Zita (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Beállók: Cifra Anita (FTC-Rail Cargo Hungaria), Mayer Szabina (Fehérvár KC), Szamoránsky Piroska (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Balátlövők: Bulath Anita (Dunaújvárosi Kohász), Szekeres Klára (Érd), Tomori Zsuzsanna (FTC-Rail Cargo Hungaria), Triscsuk Krisztina (Érd), Zácsik Szandra (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Balszélsők: Vérten Orsolya (FTC-Rail Cargo Hungaria), Vincze Melinda (Dunaújvárosi Kohász)
Szövetségi kapitány: Hajdu János
Edző: Siti Bea

A BRAZIL KERET
Kapusok:
Barbara Arenhart (Hypo), Mayssa Pessoa (Dinamo Volgograd)
Átlövők: Amanda Claudino de Andrade (Supergasbras/UNC/Concórdia), Deonise Fachinello Cavaleiro (Hypo), Eduarda Amorim (Győri Audi ETO), Juliana Malta Varela de Araújo (Metodista/Sao Bernardo), Karoline Helena de Souza (Tvis Holstebro), Patrícia Scheppa (Liga Itapeviense de Handebol)
Irányítók: Ana Paula Rodrigues Belo (Hypo), Deborah Hannah Pontes Nunes (Metodista/Sao Bernardo), Franciele Gomes da Rocha (Hypo), Mayara Fier de Moura (Hypo)
Szélsők: Alexandra Priscila do Nascimento (Hypo), Fernanda Franca da Silva (Hypo), Jéssica Quintino (Vistal Gdynia), Mariana Costa (Team Vendsyssel), Samyra Pereira da Silva Rocha (Mios Biganos Handball)
Beállók: Daniela de Oliveira Piedade (Krim Ljubljana), Elaine Gomes Barbosa (Forca Atlética), Fabiana Carvalho Diniz (Hypo)

A HORVÁT KERET
Kapusok:
Marta Zderic (Buducsnoszt Podgoica), Marina Razum (Lokomotiva Zagreb), Ivana Kapitanovic (Podravka Koprivnica)
Átlövők: Lana Frankovic (Sesvete Agroproteinka), Andrea Penezic (Krim Ljubljana), Iva Milanovic-Litre (RK Samobor), Dina Havic (Podravka Koprivnica), Lidija Horvat (Lokomotiva Zagreb), Zana Covic (HC Bieitlgheim)
Irányítók: Kristina Élez (Rosztov Don), Sonja Basic (Lokomotiva Zagreb), Miranda Tatari (Asztrahanocska)
Szélsők: Maja Zebic (Vardar Szkopje), Iva Pongrac (Podravka Koprivnica), Anita Gace (Lokomotiva Zagreb), Tea Jakara (Sesvete Agroproteinka)
Beállók: Katarina Jezic (Buducsnoszt Podgoica), Vesna Milanovic-Litre (Podravka Koprivnica)

Norvégia a ligaválogatottjával érkezik a tornára, az A-válogatott, tehát legjobbjai tagjai nem érkeznek.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik