Tápaiék nyolc góllal kikaptak Kaproncán

Vágólapra másolva!
2013.02.02. 16:10
null
Tápai Szabináék már az első negyedórában padlóra kerültek (Fotó: Szabó Miklós, archív)
A Váci NKSE 23–15-ös vereséget szenvedett a Podravka Koprivnica vendégeként a női kézilabda KEK nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.

A Vác az előző fordulóban is egy horvát csapattal találkozott, ám a Lokomotiva Zagrebnál a Podravka – amely egy csoportban szerepelt a Bajnokok Ligájában a győriekkel, és három győzelemmel, valamint három vereséggel végzett a B jelű kvartett harmadik helyén – jóval nagyobb játékerőt képvisel, ami be is bizonyosodott.

Borzalmasan kezdte a találkozót a Vác, Gulyás István csapata a 13. percben szerezte meg az első gólját. Ekkor már 6–0-ra vezetett az ellenfél, és ez a különbség ezután állandósult. A magyar csapatban sokáig csak Tápai Szabina állt egynél több találattal, de ő is büntetőből lőtte góljait.

A 13–6-os első félidőt követően a második játékrész elején is beragadtak a váciak, a 40. percben még 70 százalék fölötti védési hatékonysággal büszkélkedhetett a horvátok kapusa, Marta Zderic. Szerencsére Triffa Ágnes is egyre többször találkozott a labdával – a hazaiak öt hétméteresükből csak kettőt értékesítettek –, így nem tudott jobban elhúzni a Podravka.

A hajrában aztán mégis tízgólosra duzzadt a horvátok előnye, de az utolsó percben sikerült ebből faragni. A jövő szombati visszavágón így is kisebb csodára lenne szüksége a Vácnak.

NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
PODRAVKA KOPRIVNICA (horvát)–VÁCI NKSE 23–15 (13–6)

Kapronca, 2300 néző. V: Kavesnyikov, Plotnyikov (oroszok)
KOPRIVNICA: ZDERIC – Z. Covic 4 (2), Horvat 2, Kiridzic 5, Milanovic Litre 3, Son 4, Pusic-Koroljevic 4. Cs: Jelcic (kapus), A. Covic 1, Vidak, Gace, Pongrac. Edző: Neven Hrupec
VÁC: TRIFFA – Niksic, Barján 1, Farkas V., Mayer 3, Tápai SZ. 5 (4), Szádvári 2. Cs: Juhász E., Bíró B. (kapusok), Fülöp A. 2, Klivinyi 1, Szondi, Virág 1, Ertl. Edző: Gulyás István
Az eredmény alakulása. 11. p.: 6–0. 17. p.: 8–4. 25. p.: 10–6. 43. p.: 15–8. 50. p.: 18–12. 57. p.: 23–12
Kiállítások: 14, ill. 10 perc
Hétméteresek: 5/2, ill. 5/4
MESTERMÉRLEG
Neven Hrupec: – BL-tempót diktáltunk. Elégedett voltam az újonc Sonnal és a védekezésünkkel, valamint Zderic is fantasztikusan védett. Sérültjeink közül Damjanovics a KEK-negyeddöntőre, Tatari pedig az elődöntőre – remélem, odaérünk – épül fel. Nélkülük is győzni indulunk Vácra.
Gulyás István: – Az elején túlságosan tiszteltük híres ellenfelünket, de védekezésben felvettük vele a versenyt. Támadásainkban nem volt erő, ezzel együtt a visszavágón nyerni szeretnénk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik