Sztárözön Debrecenben: jön az év sportshow-ja!

Vágólapra másolva!
2010.12.28. 22:20
null
A debreceni focisták már nagyon készülnek a Best of Loki vs. Best of Loki meccsre (<a href="http://www.haon.hu/" target="_blank">Fotó: haon.hu</a>)
Címkék
Debrecenben szerd&aacute;n fellobban az olimpiai l&aacute;ng. Vagy ink&aacute;bb l&aacute;z? Az orsz&aacute;g legnagyobb sportshow-ja, a Sportface K&eacute;zilabda G&aacute;la ez&uacute;ttal p&aacute;ratlan sport&eacute;lm&eacute;nyt garant&aacute;l a debreceni Főnix-csarnokba kil&aacute;togat&oacute;knak: t&iacute;z &eacute;vvel a sydney-i olimpiai d&ouml;ntő ut&aacute;n &uacute;jra &ouml;sszem&eacute;ri erej&eacute;t az akkori magyar &eacute;s d&aacute;n női v&aacute;logatott. Az &uacute;jrat&ouml;lt&ouml;tt d&ouml;ntő mellett a debreceni labdar&uacute;g&oacute;- &eacute;s k&eacute;zilabda-legend&aacute;k is p&aacute;ly&aacute;ra l&eacute;pnek egym&aacute;s ellen, tov&aacute;bb&aacute; kider&uuml;l, ki az &Eacute;vtized K&eacute;zilabd&aacute;z&oacute;ja.

„Ilyen még nem volt a világon, hogy egy olimpiai döntőt tíz év után újrarendeznek! A debreceni közönség biztos, hogy fantasztikus élményben részesül, mert amikor ez a két csapat találkozik egymással, rendkívüli sportélmény, valódi örömkézilabda várható" – mondta Rácz Mariann, a 2000-ben olimpiai ezüstéremig menetelő válogatott edzője.

Való igaz, a gála csúcspontján megmérkőzik egymással Magyarország és Dánia egy évtizeddel ezelőtti válogatottja, az összecsapásra a dánok örömmel fogadták el a felkérést.

JEGYVÁSÁRLÁS

A Gálára jegyek 3600 forintos egységáron még kaphatók a helyszínen, azaz a debreceni Főnix-csarnokban, valamint országszerte az IBUSZ-irodákban, és online rendelhetők az IBUSZ-honlapján: www.ibusz.hu További részletek: www.sportface.huwww.kezi.hu

„A dánok első reakciói fantasztikusan jók voltak, de tudtam, hogy a kulcsfigura mindenképpen Jan Pytlick lesz. Ha ő rábólint, akkor a lányok azonnal eljönnek, és összejöhet a gálamérkőzés" – osztotta meg a szervezés kulisszatitkait Bendó Zsolt, Dániában élő sporttanácsadó, aki már a meccs végeredményére is gondolt.

„Felhívtam a kapitányt, beszéltem vele, és neki is tetszett az ötlet, úgyhogy innentől sínen volt a dolog. Viccesen mondtam nekik, hogy a magyaroknak az a plusz kérésük, hogy hozzák magukkal az aranyérmeiket, és végül az tarthatja meg, aki Debrecenben nyer. Ráfagyott a mosoly az arcukra, a dánok nem értik a viccet annyira. De aztán jót nevettek az egészen, tudják, hogy jó buli lesz az egész."

Kérdés, a pályára lépő felek valóban csak egy bulinak fogják fel az egészet, vagy motoszkál bennük a visszavágás vágya? Sydney-ben ugyanis 31–27-re a dánok nyertek, s bár az az olimpiai ezüstérem a magyar kézilabdázás valaha volt legjobb eredménye, kesernyés a szánk íze, ha arra a döntőre gondolunk, mert a vége előtt negyed órával még hat góllal vezetett Mocsai Lajos csapata.

„Annak vagyok a híve, hogy ez tényleg legyen visszavágó, és játsszunk egy jót bohóckodás nélkül" – vallott terveiről Farkas Andrea, az olimpiai ezüstérmes válogatott kapusa. –  „Tíz év távlatából másként beszél az ember róla, de bennem azért még ott van a tüske, ha a döntőre gondolok. Sokan vigasztalták magukat azzal akkor, hogy majd jön a következő, de nekem az volt az utolsó lehetőségem, tudtam, hogy nem lesz következő esély. Az akkori szereplők közül már sokan abbahagyták a versenyszerű játékot, de ígérték, hogy az esemény rangja miatt szerdán újratöltve lépnek pályára a Főnix-csarnokban."

A SYDNEY-BEN OLIMPIAI DÖNTŐT JÁTSZOTT CSAPATOK NÉVSORA

MAGYAROSZÁG: Farkas Andrea, Pálinger Katalin, Balogh Beatrix, Kántor Anikó, Nagy Anikó, Radulovics Bojana, Kökény Beatrix, Kulcsár Anita †, Pigniczki Krisztina, Pádár Ildikó, Deli Rita, Farkas Ágnes, Lőwy Dóra, Simics Judit, Siti Bea. Szövetségi kapitány: Mocsai Lajos


DÁNIA:
Katrine Fruelund, Karen Brödsgaard, Tonje Kjaergaard, Janne Kolling, Tina Böttzau, Christina Roslyng, Anette Hoffmann, Mette Vestergaard, Camilla Andersen, Maja Grönbek, Lotte Kjaerskou, Anja Nielsen, Lene Rantala, Rikke Petersen, Karin Mortensen. Szövetségi kapitány: Jan Pytlick

A debreceni közönséget viszont nemcsak a világsztárokat felvonultató válogatott mérkőzés tartja lázban hetek óta, hanem a helyi kedvencek különleges összecsapása, a Best of Loki–Best of Loki mérkőzés is. A Gála mérkőzéseinek sorában elsőként a kilencvenes években EHF-kupát nyert női kézilabda csapat az ötszörös bajnok labdarúgócsapat emblematikus figuráival, köztük a Hollandiából hazatérő Dzsudzsák Balázzsal játszik majd, a nem mindennapi csatára pedig mindkét fél gőzerővel készült.

„Karácsony előtt kétórás, az ünnep után pedig egyórás edzést tartottunk, nagyon komolyan vesszük a felkészülést azért is, hogy újra felvegyük a ritmust" – mondta a focis társaival a sportiskolában kézilabdás alapokat szerzett Sándor Tamás.

„Az igaz, hogy karácsony előtt izomlázzal küszködtünk, de garantálom, hogy jobb formában leszünk a gálára, mint a kézis lányok."

A megbízott csapatkapitány, Madar Csaba is örömmel számolt be róla, hogy két edzést is tudtak tartani:

„Bíró Imre mindkétszer alaposan megdolgoztatott minket, és mivel mi eddig inkább a lábunkat használtuk, mintsem a kezünket, bizony éreztük a vállunkat a gyakorlások után" – számolt be róla Madar. – „Sándor Tomival és Csabával, valamint Kerekes Zsomborral és Szatmári Csabával lelkesen hajtottuk végre a tréner utasításait, a második edzésre pedig Vadicska Zsolt is kilátogatott. A hátralévő időben pedig természetesen elméletben készülünk."

Jeddi Mária és társai nem vitték túlzásba az edzést: egy könnyed konditermi összetartás után hajnalig tartó „mentális felkészülésen" vettek részt, de mint az átlövő elmondta, Sándorék egyetlen előnyét abban látja, hogy ők edzésben vannak.

„A Gála egy remek show a mi életünkben, ilyenkor találkozhatunk egymással. Iszonyatosan erős csapategység volt közöttünk, a mai napig jó együtt lenni. Ismertük egymás gondolatait, meg tudtunk bízni egymásban. Máig ez a sport az életünk" – zárta le Jeddi.

A BEST OF LOKI VS. BEST OF LOKI MÉRKŐZÉS MEGHÍVOTTJAI

Labdarúgók: Bernáth Csaba, Igor Bogdanovics, Dombi Tibor, Dzsudzsák Balázs, Kerekes Zsombor, Madar Csaba, Sándor Csaba, Sándor Tamás, Szatmári Csaba, Vadicska Zsolt. Edző: Herczeg András

Kézilabdázók: Borók Rita, Csapó Erika, Csirinyi Csilla, Horváth Bea, Horváth Ildikó, Jeddi Mária, Katkó Andrea, László Krisztina, Nyilas Tünde, Rozsos Krisztina, Sándorné Sipos Éva, Szász Mária, Szopóczy Brigitta, Virincsik Anasztázia, Zupkó Judit. Edző: Köstner Vilmos

A két különleges összecsapás között csörgőlabda-bemutató, valamint a DSI és a Ferencváros szivacskézilabdázóinak mérkőzése színesíti a programot, továbbá átadásra kerül az Évtized Kézilabdázója-díj is, amelynek jelöltjeire a kézi.hu szakportálon egészen a Gála kezdetéig voksolhat a közönség.

A jelöltek: Fazekas Nándor, Görbicz Anita, Iváncsik Gergő, Kulcsár Anita, Nagy László, Pálinger Katalin, Pásztor István, Carlos Pérez, Radulovics Bojana, Vérten Orsolya.

A PROGRAM

A program:

18.00: Nyitány

18.10: BEST OF LOKI–BEST OF LOKI, Debrecen kézilabdás és labdarúgó kedvencei egymás ellen

18.50: Csörgőlabda-bemutató

19.15: DSI–FTC, szivacskézilabda-mérkőzés

19.25: Díjátadás: Az Évtized Kézilabdázója, Debrecen Bajnoka

19.45: MAGYARORSZÁG 2000–DÁNIA 2000. A tíz évvel ezelőtti olimpiai döntő az akkori résztvevőkkel – ÚJRATÖLTVE

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik