Szamoránsky: Nagyon hálásak vagyunk Böhnnek!

Vágólapra másolva!
2012.12.16. 17:53
null
Nagy volt az öröm a bronzérem megszerzése után (Fotó: Mirkó István)
A Szerbiában zajló női kézilabda Európa-bajnokság bronzmérkőzésén a magyar válogatott hosszabbítás után 41–38-ra nyert a házigazda ellen. Karl Erik Böhn, a mieink szövetségi kapitánya köszönetet mondott játékosainak, míg Rédei-Soós Viktória elmondta, érezte, nem távozhatunk érem nélkül a kontinensviadalról.
BÖHN ELSŐ KÜLFÖLDIKÉNT SZERZETT ÉRMET
Negyedszer végzett a dobogón Eb-n a magyar női kézilabda-válogatott, 1998-ban és 2004-ben szintén harmadik volt, míg 2000-ben aranyérmet szerzett. A hivatalos elvárás az első hatba kerülés volt, ezt teljesítette a nemzeti csapat, Böhn pedig első külföldi szakemberként vezette éremig a válogatottat.

„Köszönöm a csapatomnak azt a küzdelmet és győzni akarást, amellyel végigjátszotta a meccset. Kiélezett összecsapás volt, amelyet az utolsó pillanatban tudtunk a magunk javára fordítani. Kívülről élvezetes mérkőzést láthatott a közönség. Éreztem a végén, hogy az a csapat fog nyerni, amelynek a kapusa először véd egymás után kettőt, és ez be is következett. Tipikus brozmeccs volt, sok góllal” – nyilatkozta Karl Erik Böhn, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya a bronzmeccs után.

A szerbek trénere, Szasa Boskovics sajnálja, hogy hazai pályán nem tudták elnyerni a bronzérmet.

„Sajnálom, hogy nem tudtunk nyerni, de büszke vagyok a játékosokra. Megmutatták, hogy mennyire szeretik a válogatottat és a kézilabdát. Az egész torna alatt kiválóan teljesítettek” – mondta a szerbek kapitánya.

„ANNYIRA BOLDOG VAGYOK”
„FANTASZTIKUS CSAPATUNK VAN”
„MINDENKI KÜZDÖTT A MÁSIKÉRT”
BÖHN ÖNFELEDT TÁNCCAL ÜNNEPELTE A BRONZÉRMET

Forrás: a magyar kézilabda-válogatott hivatalos facebook oldala

A JÁTÉKOSOK MONDTÁK
Szekeres Klára: „A stábnak és a szurkolóknak szeretnék elsősorban köszönetet mondani. Véletlenül jött ki így, hogy ma többször is eredményes tudtam lenni az ellenfél kapuja előtt. Az persze megbeszélt taktika volt, hogy igyekezzük gyorsan végigvinni az akciókat, amikor módunk van rá, és rám jöttek ki a befejezések. Az utolsó gólnál tudtam, hogy muszáj belőnöm! Nagyon remegtek a lábaim a hosszabbítás kezdetén, de úgy láttam, a társak fejben nyugodtak voltak.”
Rédei-Soós Viktória: „Annyira boldog vagyok! Hihetetlenül akartuk a sikert, biztos vagyok benne, hogy aki nem játszott, ugyanúgy küzdött volna a pályán. Végig nagyon együtt voltunk a torna alatt. Egyértelműen ezt a győzelmet helyezném eddigi pályafutásom csúcsára. Tudtam előre, hogy nagyon fontos meccset játszunk a házigazda ellen – de olyan jó volt az együtt töltött egy hónap, hogy az volt bennem, nem érhet úgy véget, hogy nem nyerünk érmet.”
Szamoránsky Piroska: „Sok időnk nem volt a tegnapi elődöntő után, ismét fel kellett pörögni. Nagyon emlékezetesre sikeredett az Eb, remélem, hogy most már tartósan itt maradunk a legjobbak között, és számolni fognak velünk. Görbicz Anita mondta nekünk, hogy mindenki fusson oda KEB-hez (Karl Erik Böhn – a szerk.), és dobáljuk fel. Nagyon hálásak vagyunk neki azért, amit kihozott a csapatból, és ahogy felépített minket a fárasztó klubszezon közben.”
Kovacsicz Mónika: „Nagyon idegfeszítő volt a meccs, mindenki bátorította egymást a kiélezett hajrában, így tudtunk győzni. Büszke vagyok mindenkire!”
Vérten Orsolya: „Bíztam benne, hogy nem esünk kétségbe, amikor a végén jött az egyenlítés. Összeszedtük magunkat, fejben is ott voltunk a hosszabbításban. Nagyon bíztam magunkban, és az egész tornán mutatott teljesítményünknek is örülök” (MTI)
Görbicz Anita: „Mindig volt valaki, aki új lendületet adott a csapatnak. Sajnos, sokáig nem jól védekeztünk, és a kapusok sem jeleskedtek, ám Kissnek a hosszabbításban már remekül ment. Rédei-Soós is parádés volt, őt mindenképpen ki kell emelni. (MTI)
Herr Orsolya: „Ez volt az álmom, hogy egy érmet nyerjek. A meccs minden másodpercében nagyon koncentráltunk. A végére több erőnk maradt a szerbeknél, ez döntött. Azután sem törtünk össze, hogy nem tudtuk hatvan perc alatt megnyerni a meccset. Mindenki nagyon jól játszott ma.”
Andrea Lekics (Szerbia): „Megérdemeltük volna a győzelmet, nehéz most beszélni, tudván azt, hogy nem nyertünk érmet. Bizonyítottuk, hogy ott vagyunk az élmezőnyben.”
NŐI KÉZILABDA EB, A 3. HELYÉRT
MAGYARORSZÁG–SZERBIA 41–38 (21–19, 33–33, 36–37) – hosszabbítás után
Belgrád, 11 000 néző. Vezette: Gousko, Repkin (fehéroroszok)
MAGYARORSZÁG: Herr O. – Kovacsicz 3, Szamoránsky P. 3, SZEKERES 3, Triscsuk, GÖRBICZ 6 (6), Vérten 2. Csere: Kiss É. (kapus), RÉDEI-SOÓS 9, TOMORI 8, Szucsánszki 3, VINCZE M. 3, Bódi 1
SZERBIA: Tomasevics – Milosevics 2, Popovics 4, LEKICS 7 (2), Rajovics, FILIPOVICS 7, OGNEJOVICS 7 (1). Csere: Risovics (kapus), Erics 3, Damnjanovics 2, Nisavics 1, Dimitrovics 3, Krpez 1, Pop-Lazics 1, Liscsevics
Az eredmény alakulása. 10. perc: 6–6. 13. p.: 6–9. 17. p.: 10–10. 22. p.: 13–13. 26. p.: 17–15. 28. p.: 19–16. 34. p.: 24–21. 38. p.: 24–24. 46. p.: 30–27. 52. p.: 31–29. 54. p.: 32–30. 63. p.: 35–34. 65. p.: 36–37
Kiállítások: 2, ill. 8 perc
Hétméteresek: 6/6, ill. 4/3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik