Számolgatás helyett előbb nyernie kell a Fradinak

Vágólapra másolva!
2013.11.03. 12:05
Lublin után Lublin – a hazai 15 gólos győzelmet követően ismét a lengyel csapat lesz az FTC-Rail Cargo Hungaria ellenfele a női kézilabda Bajnokok Ligájában, a B-csoport 4. fordulójában ezúttal idegenben lép pályára Elek Gábor együttese. A dániai nagy különbségű vereség miatt nehéz helyzetbe került zöldeknél azt mondják, ráérnek számolgatni, ha megvan a kötelezőnek tartott két pont.

A ferencvárosiak ráérnek a Lublin elleni meccs után számolgatni (Fotó: Szabó Miklós)
A ferencvárosiak ráérnek a Lublin elleni meccs után számolgatni (Fotó: Szabó Miklós)
A ferencvárosiak ráérnek a Lublin elleni meccs után számolgatni (Fotó: Szabó Miklós)

Az első fordulóban elszenvedett váratlan és fájdalmas kudarc utáni két szép győzelmével levegőhöz jutott a Ferencváros női kézilabdacsapata a Bajnokok Ligája B-csoportjában, de helyzete – már ami a továbbjutási esélyeit illeti – ettől még bonyolult (pláne ha a csoportelsősége lehetőségeit vizsgálnánk, de azt egyelőre hagyjuk is).

SZIMBOLIKUS MECCS A LENGYELEKNEK

A Lublinnál akár szimbolikus meccsként is felfoghatják a Fradi elleni hazai találkozót, legutóbb ugyanis a 2003–2004-es szezonban szerepeltek a BL-ben, és éppen egy FTC elleni találkozóval zártak, akkor 28–27-re nyert idegenben a magyar csapat. Érdekesség, hogy azon a találkozón a jelenlegi keretből Malgorzata Majerek, Malgorzata Rola és a közelmúltban az edzői feladatokkal megbízott Sabine Wlodek is játszott. Wlodek már túl van a debütáláson, 33–24-re nyertek az AZS Koszalin ellen a lengyel bajnokságban. A csapat egyébként új névszponzorral is gazdagodott az előző meccs óta, ezért már MKS Selgros Lublinként szerepel majd a jegyzőkönyvekben.

A negyedik fordulóban újra a Lublin az ellenfél (a legutóbbi körben Dabason simán, 40–25-re győzött a magyar csapat). A lengyelek elleni győzelem mondhatni kötelező, és kell is ahhoz, hogy az utolsó két fordulóban, a Midtjylland és a Podgorica ellen legyen értelme számolgatni. Elek Gábor is hasonló véleményen van.

„Nyerni kell Lublinban – szögezte le lényegre törően az FTC edzője. – Pillanatnyilag sajnos arról kell beszélnünk, hogy ha életben akarjuk tartani középdöntős álmainkat, győznünk kell Lengyelországban. Egyelőre nem foglalkozunk azzal, hogy milyen lehetőségeink adódnak a továbbjutásra, arra sem kell még figyelnünk, mi lesz a másik meccsen, a Podgorica–Midtjylland találkozón vasárnap. Nem stresszeljük magunkat. E forduló után kell számolgatnunk."

A válogatott szünetet követően a Fradinál keddtől készült együtt a keret a hétvégi erőpróbára, Elek szerint még jót is tett a játékosoknak a nemzeti csapatnál eltöltött majd' egy hét.

„Jó állapotban, jókedvűen tértek vissza a klubhoz a lányok – mondta a 43. születésnapját kedden ünneplő szakember. – Jól sikerült a válogatott összetartás, fokozatosan lendült játékba a csapat, a horvátok elleni utolsó meccsen a ferencvárosi belső négyes is jól muzsikált."

Erre vasárnap Lublinban is szükség lesz, annak ellenére, hogy a lengyelek számítanak a leggyengébbnek a négyesben, amit a két csapat közötti sima előző meccs is jól mutatott.

„Mi lehetünk saját magunk legnagyobb ellensége – tért rá a lublini csatára Elek. – Azért olyan sima meccsre nem számítok, mint Dabason, nem fogunk most is tizenöt góllal győzni. Hazai pályán veszélyesebb a Lublin, hogy mást ne mondjak, a dánok is csak iszonyatosan nehezen és nagy mázlival nyertek idegenben 25–24-re."

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
B-CSOPORT. 4. FORDULÓ

MKS Selgros Lublin (lengyel)–FTC-RAIL CARGO HUNGARIA
Lublin, 17.15 (Tv: Digi Sport 1). Vezeti: Caferopulosz, Bethmann (görögök)

Buducsnoszt Podgorica (montenegrói)–FC Midtjylland (dán), 17.00

AZ ÁLLÁS
1. Midtjylland (dán) 3 3 78–66 +12 6
2. FERENCVÁROS 3 2 1 90–82 +8 4
3. Buducsnoszt (montenegrói) 3 1 2 75–67 +8 2
4. Lublin (lengyel) 3 3 68–96 –28 0
A lengyelek ezzel a plakáttal készülnek a meccsre
A lengyelek ezzel a plakáttal készülnek a meccsre
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik