Strandvilágjátékok: a 2. helyen zártak női strandkéziseink

MTI/H. D.MTI/H. D.
Vágólapra másolva!
2019.10.16. 17:50
null
A második helyen zárt a magyar női strandkézilabda-válogatott (Fotó: <a href="https://www.facebook.com/strandkezilabda.hu/" target="_blank">Strandkézilabda – MKSZ</a>)
A katari Strandvilágjátékok strandkézilabdatornájának döntőjében a magyar női válogatott 2:0-ra kikapott Dániától, így a második helyen zárt.

 

A Magyar Kézilabda-szövetség honlapjának beszámolója szerint Bakó Botond szövetségi kapitány csapata a szerdai döntőben 2:0-ra (21–19, 15–14) kapott ki Dániától a döntőben.

A magyar együttes két győzelemmel és három vereséggel zárta a csoportkört, majd a negyeddöntőben Görögországot, az elődöntőben pedig Vietnámot búcsúztatta.

Kedden a birkózó Németh Zsanett ezüstérmet szerzett a +70 kilogrammos súlycsoportban, a Dévay Márk, Kropkó Márta aquatlonos vegyes váltó bronzérmes lett, hétfőn pedig Dévay a férfiak mezőnyében másodikként zárt.

A magyar férfiválogatott az ötödik helyért lépett pályára. A mieink a Horvátország elleni meccsen a szétlövésben kaptak ki, ezzel a hatodik helyen zárták a viadalt.

Strandvilágjátékokat most rendeznek először, mégpedig a Nemzeti Olimpiai Bizottságok Szövetségének (ANOC) égisze alatt. Az elképzelés 2015-ben vetődött fel azzal a céllal, hogy szép tengerparti helyszínekre vigyenek akciódús strand- és vízisportokat.

Dohában 97 ország több mint 1230 sportolója méri össze erejét, és 14 szakágban 350 érem talál gazdára. Olyan sportágak – zömmel olimpiai sportágak nem olimpiai versenyszámai – szerepelnek a programban, mint a 3x3-as kosárlabda, a karate (kata), az aquatlon, a sportmászás vagy a gördeszka.

A magyar színeket öt sportágban – nyílt vízi úszásban, aquatlonban, strandkézilabdában, karatéban és strandbirkózásban – 32 sportoló képviseli.

STRANDVILÁGJÁTÉKOK, DOHA
STRANDKÉZILABDA
Nők, döntő

Magyarország–Dánia 0:2 (19–21, 14–15)

Férfiak, az 5. helyért
Magyarország–Horvátország 1:2 (20–29, 26–22, 10–11)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik