Strandkézi: magyar csapattal debütál a Bajnokok Ligája

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.21. 17:20
Annak ellenére, hogy a nyár és ezzel a strandkézilabda-szezon is véget ért Európa legtöbb helyszínén, az év fő eseményére még csak ezután kerül sor: október 31. és november 2. között a Kanári-szigeteken méri össze erejét a kontinens 10 bajnokcsapata, köztük a Dabas Beach Boy'z.

Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) idén először indítja útjára a Champions Cup elnevezésű sorozatot, a teremváltozatban már jól ismert és sikeresnek mondott Bajnokok Ligájára alapozva. A szövetség célja, hogy ismertebbé és népszerűbbé tegye a strandkézilabdát, illetve lehetőséget biztosítson Európa legjobb csapatai számára, hogy összemérjék erejüket egy torna keretein belül.

Már a kvalifikáció is komoly kihívást jelent – az egyelőre még amatőrnek mondott – csapatok számára, mivel a megmérettetésen azon együttesek vehetnek részt, akik megnyerték hazájuk országos bajnokságát. Az így, döntőbe jutott tíz ország csapatainak három napja lesz kivívni az Európa legjobb együttesének kijáró címet.

A horvát, spanyol, portugál, német, görög, olasz, holland, orosz és svájci csapatokon, kívül hazánkat is képviseli a 2014-es magyar bajnok, a Dabas Beach Boy'z.

„A gárda gerincét a magyar bajnokságban előzőleg is sikeresen szereplő csapatokból verbuválták össze, amely keretnek jelenleg 15 versenyszerűen kézilabdázó játékos a tagja. A csapat átlagéletkora, alig haladja meg a 23 évet, így egy ütőképes, de dinamikus, győzelemre éhes, fiatal brigádról beszélhetünk, amely a látványos és sikerorientált játékkal többek elismerését is kivívta"– árulta el Buza Bence, a csapat menedzsere.A csapat számos elismerést és eredményt mondhat magáénak: a kétszeres magyar bajnoki cím mellett, több nemzeti kvalifikációs tornán is dobogós helyezéseket értek el.

A Dabas Beach Boy'z bizakodva várja a tornát és a sorsolásnak köszönhetően komoly reményeket fűznek az első bemutatkozáshoz. A torna során a csoportkörben a német, holland, svájci és spanyol bajnokkal kell majd megküzdenie a fiúknak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik