HIRDETÉS
HIRDETÉS
THURY GÁBOR
THURY GÁBOR
2018.10.09 23:14 Frissítve: 2018.10.10 08:54

Spanyol kapcsolat – Thury Gábor jegyzete

HIRDETÉS

Felszállt a fehér füst Veszprémben, David Davis irányítja a jövőben a Telekom Veszprém kézilabdacsapatát – illetve pontosabb azt írni, hogy a spanyol szakember hétfői magyarországi felbukkanása után ez már borítékolható volt. Hogy aztán a veszprémi kézilabdázás leendő pápája érkezett-e a királynék városába, azt majd eldönti az idő, mindenesetre Csík Zoltán, a Veszprémi Handball Team Zrt. vezérigazgatója a bajnoki cím visszaszerzését, a Magyar Kupa megnyerését és a Bajnokok Ligája négyes döntőjét jelölte meg célként. Korábban ez kis túlzással a minimum volt a csapattól, ám az együttes gyengébb szereplése újratervezésre ösztönözte a vezetőséget is.

 
David Davis lett a Veszprém új edzője – hivatalos

 David Davis egy éjszakát már Veszprémben töltött

Davis pedigréje játékosként lenyűgöző, trénerként pedig a magyar rekordbajnok elkövetkező sikereivel alapozhatja meg a hírnevét. Ha hihetünk a szóbeszédnek, hogy a menesztett Ljubomir Vranjes a játékosok körében sem aratott osztatlan elismerést, akkor a vezetők előtt két út állt. Vagy neves, ám a keret kulcsembereinek játékról alkotott felfogásához kevésbé passzoló trénert szerződtetnek – ez esetben fennállt a Vranjes-szindróma eshetősége, azaz a gyökeres stílusváltásban rejlő veszélyfaktorok újbóli felszínre kerülése –, vagy kompromisszumot kötve a jelenlegi keret mind jó, mind rossz értelemben vett korlátaival, olyan szakembert keresnek, akit a csapat vezéregyéniségei elfogadnak. Márpedig Davis a Ciudad Real egykori játékosaként Sterbik Árpáddal három Bajnokok Ligája-győzelmet harcolt ki, mi több, ők ketten a Vardarnál már voltak főnök-beosztott viszonyban is, s ez még akkor is igaz, ha Davis a macedón sikergárdánál nem a vezetőedzői posztot töltötte be.

A másik világklasszis, Nagy László személye sem megkerülhető, s ha nem is annyira, mint Sterbik, de ő is jól ismerheti a Barcelona akkori nagy ellenlábasa, a Ciudad Real kiválóságát, Davis sportágról alkotott felfogását. Tény, a tréner kiválasztása jelent kockázatot, ugyanakkor az öltözői betyárbecsület most a játékosokra is ró felelősséget: kutyakötelességük úgy harcolni, ahogy a Gulyás István, Pérez Carlos megbízott edzőkettősért tették a fehérorosz Meskov Breszt ellen.

Az pedig mindenképpen pozitív döntés, hogy a kispadra beugró, egyébként az utánpótlásért felelős Gulyás István markánsabb szerepkörben, sportigazgatóként tevékenykedik a jövőben. A jövőnek szóló üzenet az is, hogy Davis munkáját másodedzőnként a csapatnál 16 évet lehúzó egykori veszprémi átlövő, a szurkolók Charlie-ja segíti. Noha ezt előre szentesíteni nem lehet, nyilvánvaló, hogy a helyi gyökerekkel bíró szakemberek frontvonalba állítása nem csupán gesztus a szakvezetőség részéről, hanem a veszprémi identitás tudatos erősítése.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.10.14 08:41:10

Kézilabda nemzetisport.hu

A címvédőnek jó és rossz periódusai is voltak a meccsen, de az utolsó negyedóra egyértelmű volt.

2018.10.14 16:12:23

Kézilabda nemzetisport.hu

A magyar bajnok hat góllal is vezetett, végül kettővel győzött a német sztárcsapat ellen.

2018.10.14 14:11:04

Kézilabda nemzetisport.hu

Másodpercekkel a vége előtt a győzelemért támadott a Kristiansand, de Kovacsics labdát lopott...

2018.10.13 16:29:28

Kézilabda nemzetisport.hu

Óriásit küzdött a BL-címvédő ellen Montpellier-ben a Veszprém, és egy góllal győzött.

2018.10.09 23:11:42

Kézilabda THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A vezetők előtt két út állt...

HIRDETÉS
HIRDETÉS