Sovány Larvik-előny az Itxako elleni döntőben

Vágólapra másolva!
2011.05.07. 18:52
null
Riegelhuthék kétgólos előnyből várhatják a spanyolországi visszavágót
Címkék
A női kézilabda Bajnokok Ligája döntőjének első mérkőzésén a norvég Larvik két góllal, 23–21-re győzött a spanyol Itxako ellen, ami nem lehet megnyugtató a spanyolországi visszavágó előtt.

A legtöbb magyar kézilabda-szurkoló fájó szívvel nézhette a mérkőzést, ugyanis akár a Győri ETO is ott lehetett volna a fináléban, ha nem bukja el az Itxako elleni elődöntőt. Nem lehet nem észrevenni a spanyol női kézilabda fejlődését, ugyanis a BL mellett a KEK fináléjában is képviselteti magát spanyol csapat (az FTC holnap játszik Dabason az Alicantéval).

Gólszegény első félidőt láthattak a nézők a Larvik csarnokában, a két együttes elsősorban védekezésben jeleskedett. Az Itxako meglepte ellenfelét, és 3–1-es vezetésre tett szert. A huszadik perchez közeledve is még kétgólos vendég előnyt mutatott az eredményjelző, a Larvik edzője pedig nem bírta tovább nézni csapata vergődését, és időt kért.

Gro Hammerseng találatával 6–6-ra alakult az állás, de a szünet előtt visszavette a vezetést az Itxako, és 9–8-as előnnyel mehetett pihenőre. A norvégok nagy nehézségek árán fordítani tudtak a későbbiekben, elsősorban Tonje Larsen és Heidi Löke találatainak köszönhetően. Elhúzni nem tudott a Larvik, a spanyolok mindig feljebb zárkóztak, 19–15 után 20–19-re jöttek fel.

A kapuscsere is bevált a vendégeknél, a hajrá így ismét izgalmasan alakult. Hiába talált be a Larvik emberhátrányban is, az utolsó szót a spanyolok mondták ki. A 23–21-es végeredmény azt jelenti, hogy még semmi sem dőlt el, és kiélezett csatára lehet számítani egy hét múlva Spanyolországban.

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
DÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
LARVIK HK (norvég)–ITXAKO REYNO DE NAVARRA (spanyol) 23–21 (8–9)
Ld:: Larsen 8, Löke 6, ill. Martin 5, Barbosa 4.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik