Sima győzelemmel búcsúztunk Kínától

Vágólapra másolva!
2009.12.17. 07:54
Címkék
Győzelemmel köszönt el a magyar válogatott a kínai világbajnokságtól, Mátéfi Eszter együttese 41–25-re győzte le Ausztriát a helyosztón, így a kilencedik helyen végzett.

Vérten Orsolya remek játékkal tért vissza sérülése után (Fotó: Imago - archív)
Vérten Orsolya remek játékkal tért vissza sérülése után (Fotó: Imago - archív)
 

 

VÉRTEN: MÉG TÖBBRE VAGYUNK KÉPESEK
 „Egyre jobban vagyok, de még mindig nem vagyok százszázalékos állapotban, a futás és a felugrás még nem megy tökéletesen” – kezdte sérülése értékelésével Vérten.

„Jól küzdöttünk, így szép eredménnyel zártunk. A második félidő teljes mértékben örömjáték volt, sok labdát szereztünk, amelyekből számos indításgólt értünk el” – tette hozzá a balszélső.

„Nagyon jó győzelemmel zárni egy világeseményt, de ennél még többre vagyunk képesek, nagyon sokat fejlődhet még ez a társaság” – zárta mondandóját a válogatott csapatkapitánya.

 A sérüléséből visszatérő Vérten Orsolyával felvértezve, az ezúttal kimaradó Triffa Ágnes és Orbán Adrienn nélkül álltunk fel az osztrákok ellen a lányok kérésére előrehozott találkozón.

Zácsik Szandra támadásbeli hibájával és Herr Orsolya bravúrjával kezdődött a találkozó, majd Szucsánszki Zita szerezte meg az első gólunkat, Laura Magelinskas hamar egyenlített, majd 3–3-ig ugyanez volt a „sorminta", vezettünk, és a sógornők egyenlítettek.

Ekkor Tomori Zsuzsanna beállóból szerzett gólt, majd Vérten Orsolya indításból elért találatával először vezettünk kettővel, kicsit később – egy Bulath Anita-gólt követően – Zácsik szép betörésből 7–4-re módosította az állást.

Nem sokkal később már 9–5 volt ide, ezúttal Vérten volt eredményes, miután egy kipattanó labdát helyezett az ellenfél kapujába.

Az osztrákok kapitánya, Herbert Müller nem is bírta tovább, időt kért, ennek meg is lett az eredménye: Spiridon vezetésével feljöttek 9–8-ra, de örömük csak pillanatnyi lehetett, hiszen a hármat is gyorsan betermelő Zácsik vezetésével meglódultunk (13–9, majd 15–11).

A félidő vége meleg lett, hiszen Katrin Engel – jogosan megítélt és biztosan értékesített – büntetői után még az egyenlítésre is volt esélyük az osztrákoknak, de döntetlen helyett újabb magyar gól született, így 17–15-ös magyar vezetésnél fordulhattak a lányok.

A második félidőben aztán beindult a magyar henger: 22–18-ig még tartotta magát az ellenfél, aztán viszont hirtelen megléptünk (29–18), és az elfáradó osztrákok – a néha betaláló Simona Spiridon kivételével – nem sok vizet zavartak. Az 51. percben Juhász Gabriella góljával már tizenöt gól volt a különbség (35–20), a vége pedig 41–25 lett.

A magyar válogatott így a kilencedik helyen végzett a világbajnokságon.

A lányok a találkozót követően azonnal repülőre ülnek, és visszautaznak Budapestre, a menetrend szerinti repülőgép magyar idő szerint holnap hajnalban, 5.30-kor landol Ferihegyen.

Ha szeretné átböngészni, hogy hol zárt a magyar válogatott az elmúlt időszak világbajnokságain, kattintson az NSO sportlexikonjába: Magyarok a női világbajnokságokon

 
NŐI KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG
 

A 9. HELYÉRT
MAGYARORSZÁG–AUSZTRIA 41–25 (17–15)

Szucsou, 200 néző. V: Duta, Floresca (románok)
MAGYARORSZÁG: Herr O. – Bódi 3, Bulath 4, Szucsánszki 2, Szabó V., Zácsik 4, VÉRTEN 5. Cs: Pastrovics (kapus), TOMORI 6, Kovacsics 5 (2), Szekeres, TÓTH T. 7 (2), Tóth K. 2, Juhász G. 3.

Szövetségi kapitány: Mátéfi Eszter.
AUSZTRIA: Blazek – Doppler, Engel 7 (5), Magelinskas 3, SPIRIDON 7, Scheffknecht 4, Plach.
Cs: Schilk (kapus), Grausenburger 1, N. Stumvoll 1, Frey 1, Budecevic, S. Stumvoll 1. Szövetségi kapitány: Herbert Müller.
Kiállítások: 2, ill. 4 perc.
Hétméteresek: 6/4, ill. 5/5.

 

MESTERMÉRLEG
 

„Örülök, hogy sikerült győzelemmel, méltóképpen zárni a világbajnokságot, és annak is, hogy fiatal csapatom nem csak a minimum célkitűzést teljesítette, hanem úgy szállt harcba minden meccsen, hogy keményen megküzdjön a pontokért. Kár, hogy az öt győzelem, két döntetlen és két vereség csak a kilencedik helyre volt elég. Minden játékosomnak gratulálok, köszönöm a hozzáálásukat és az elmúlt időszakban elvégzett munkájukat” – mondta Mátéfi Eszter szövetségi kapitány a meccs után.

 

„Nehéz volt egy ilyen jó csapat ellen játszani, mint a magyar. Az első félidővel tökéletesen elégedett vagyok, egy kicsit több szerencsével döntetlennel is fordulhattunk volna a szünetre. Utána sokat hibáztunk, így hamar hátrányba kerültünk. De fiatal csapatom így is remek világbajnokságot zárt” – fogalmazott az osztrákok kapitánya, Herbert Müller.

 

Tomori Zsuzsanna: „Utolsó meccsünk előtt arról beszéltünk, hogy mindenképpen nyernünk kell, ha lehet, nem annyira nyögvenyelősen, mint ahogyan Kína ellen tettük. Nagyon örülök annak, hogy örömjátékkal sikerült befejeznünk a világbajnokságot. Ebben az együttesben van perspektíva, ha visszajönnek a most sérült emberek, bármelyik válogatott ellen sikerrel fogjuk felvenni a harcot.”

 

Tóth Tímea: „Örülök, hogy nyertünk, és teljesítettük a célunkat, azaz nem megyünk haza rossz szájízzel. Úgy gondolom, nagyon jól szolgálta az olimpiai felkészülést ez a világbajnokság.”

 A TOVÁBBI PROGRAM
CSÜTÖRTÖK
A 11. helyért: Kína–Angola, 9 óra
A 7. helyért: Románia–Németország, 11.30
Az 5. helyért: Dánia–Dél-Korea, 14

PÉNTEK
Elődöntő: Franciaország–Spanyolország, 11.30
Elődöntő: Norvégia–Oroszország 14.15

VASÁRNAP
Bronzmérkőzés, 9.00
Döntő, 12.00

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik