SEHA-liga: nem lesz ott a Vardar Szkopje a döntőben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.27. 19:26
A férfi kézilabda SEHA-liga hatos döntőjének első elődöntőjében a fehérorosz Meskov Breszt meglepetésre 32–28-ra legyőzte a macedón Vardar Szkopjét.

Mint ismert, az alapszakaszt a Veszprém mögött második helyen álló Vardar Szkopje nélkülözi a sérült Timur Dibirovot, Matjaz Brument és Ilija Abutovicsot, de még így is elvárható lett volna a macedónoktól, hogy legyőzzék a fehérorosz Meskov Bresztet. Nem segítette a Vardar helyzetét, hogy Sterbik Árpád is kisebb izomsérüléssel bajlódik, pedig a klasszis kapus sokat tehetett volna a Szkopje sikeréért.

Az első félidőben sokáig fej fej mellett haladtak a csapatok, majd a 15. percre 9–6-ra ellépett a Breszt. A fehéroroszok a második játékrész elején már héttel is vezettek, érett a meglepetés. Próbált zárkózni a Vardar, de ötnél közelebb nem igazán tudott kerülni. Amikor mégis, és Alex Dujshebaev két góljával 25–23-ra jött fel a 49. percben, egyből időt kért Zeljko Babic. Ezután hét mezőnyjátékossal támadva talált be a Breszt, míg Ivan Pesic fontos védéseket mutatott be. Az előbbi rohamot kihúzva már nem forgott veszélyben a Breszt sikere, ráadásul Sztojance Sztojlov is piros lapot kapott. A két nappal korábban is meccset játszó fehérorosz csapat 32–28-as sikerrel jutott be a vasárnapi döntőbe.

FÉRFI KÉZILABDA SEHA-LIGA
HATOS DÖNTŐ (VESZPRÉM)
ELŐDÖNTŐ

Vardar Szkopje (macedón)–Meskov Breszt (fehérorosz) 28–32 (11–16)
Ld:
Pribak, Toszkics 5-5, ill. Sztojkovics 9

MKB-MVM Veszprém–PPD Zagreb (horvát) 20.15

MÁRCIUS 29., VASÁRNAP
A 3. helyért:
15.30
Döntő: 18.00

KORÁBBAN JÁTSZOTTÁK
AZ ELŐDÖNTŐBE JUTÁSÉRT

Meskov Breszt (fehérorosz)–RK Nexe (horvát) 28–24 (11–11)
PPD Zagreb (horvát)–Tatran Presov (szlovák) 33–26 (16–10)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik