Pontot kell szerezni, hogy legyen miért szurkolni

Vágólapra másolva!
2013.03.16. 09:45
null
Februárban Cifra Anitáék ha nehezen is, de lebirkózták a Zvenyigorodot (Fotó: Szabó Miklós, Blikk)
Szombaton Zvenyigorodban zárja a Bajnokok Ligája középdöntőjét a fél napra a bécsi repülőtéren ragadó Ferencváros női kézilabdacsapata, amely ha nem kap ki, még reménykedhet a legjobb négy közé jutásban. A győriek a dán Randerst fogadják.

Hiába kezdte remekül, három győzelemmel a középdöntőt a Ferencváros, a legutóbbi két mérkőzését elveszítette, így az utolsó forduló előtt már nem a saját kezében van a sorsa. Ahhoz azonban, hogy a zöld-fehéreknek vasárnap (a Valcea–Ljubljana meccsen) legyen miért szorítaniuk, szombaton legalább egy pontot szerezniük kell Zvenyigorodban.

„Tomori Zsuzsi csütörtökön edzett először, de egy napot én is kihagytam, olyan beteg voltam – márpedig kettőnk nélkül azért nem olyan egyszerű a támadójátékot gyakorolni. A héten elsősorban a védekezést igyekeztünk ráncba szedni, mert az utóbbi mérkőzéseken voltak gondjaink e téren – kezdte a nehézségek lajstromozását Elek Gábor vezetőedző. – Továbbra is kevesen vagyunk, mindössze tizenkét játékossal tudtunk elutazni Oroszországba, Novák András kapusedző is hozott magával szerelést, hogy hatan hat ellen tudjunk tréningezni.”

Ám a kapusedző feleslegesen csomagolt, mert ha nem lett volna egyébként is elég baja a csapatnak, az országos hópánik eredményeképp a Fradi még le is késte Bécsben az oroszországi csatlakozást. Így a tervezett péntek este fél tízes érkezésből és az esti átmozgató edzésből nem lett semmi, a tervek szerint a következő, késő esti géppel elrepülő társaságnak szombat hajnalban kellett megérkeznie Zvenyigorodba, hogy alig néhány órával később már pályára is lépjen…

Ráadásul hiába veszítette el az első öt középdöntős meccsét a Zvezda, és hiába verte meg tavaly kétszer a KEK-ben, majd 35–34-re a BL-ben is jó hónapja az FTC, még optimális előzmények mellett sem lenne könnyű ellenfél az orosz csapat.

„Összeszokott társaság, és ha engedjük őket kibontakozni támadásban, bajba kerülhetünk; ha most is lőnek nekünk harmincnégyet, mint Dabason, aligha lesz esélyünk – így Elek Gábor. – Vagy meg kell próbálnunk nagyon kevés gólon tartani őket, vagy el kell húznunk az elején, hogy nekik kelljen futniuk az eredmény után. Akárhogy is, nem lesz egyszerű, de lehetnek bármilyenek az előjelek, mindent meg fogunk próbálni a győzelemért, hogy legyen aztán miért szorítanunk vasárnap.”

VARIÁCIÓK TOVÁBBJUTÁSRA
Továbbjut a Ferencváros, ha...
...legyőzi a Zvenyigorodot, és a Ljubljana pontot szerez Valceában
...legyőzi a Zvenyigorodot, és a Valcea legalább 15 góllal legyőzi a Ljubljanát
...legyőzi a Zvenyigorodot, és a Valcea 14 góllal legyőzi a Ljubljanát, amely 16 gólnál kevesebbet szerez
...döntetlent játszik a Zvenyigoroddal, és a Ljubljana nyer Valceában

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
KÖZÉPDÖNTŐ, 2. CSOPORT, A 6. FORDULÓ PROGRAMJA

Szombat, 14.00: Zvezda Zvenyigorod (orosz)–FTC-RAIL CARGO HUNGARIA (tv: Digi Sport1)
Vasárnap, 19.00: Oltchim Valcea (román)–RK Krim Ljubljana (szlovén)

AZ ÁLLÁS
1. Krim Ljubljana (szlovén) 5 4 1 141–126 +15 8
2. Oltchim Valcea (román)532131–122+96
3. FERENCVÁROS 5 3 2 136–143 –7 6
4. Zvezda Zvenyigorod (orosz) 5 5 129–146 –17 0

A győri lányoknak számolgatniuk és idegeskedniük sem kell már, a Randers elleni mérkőzésüknek ettől függetlenül lesz tétje. Mégpedig az, hogy az első csoportkör után a középdöntőt is százszázalékos teljesítménnyel abszolválhatják.

„Természetesen ezt a mérkőzést is tétre menő BL-meccsnek tekintjük, szeretnénk szép játékkal, győzelemmel lezárni a középdöntőt – nyilatkozta az ETO spanyol vezetőedzője, Ambros Martín. – Ennek hangulatát, pozitív hatásait kell magunkkal vinnünk az elődöntőbe, ami mentálisan nagyon fontos a csapatnak. Ezenkívül a szurkolóinknak is tartozunk azzal, hogy a lelkesedésüket színvonalas, odaadó játékkal háláljuk meg, ahogyan ezt az őszi fordulók során az utolsó, Kolozsvár elleni mérkőzésen is tettük.”

KÖZÉPDÖNTŐ, 1. CSOPORT, A 6. FORDULÓ PROGRAMJA
Szombat, 16.00: GYŐRI AUDI ETO KC–Randers HK (dán) (tv: Digi Sport1)
Szombat, 17.45: Larvik (norvég)–Buducsnoszt Podgorica (montenegrói)

AZ ÁLLÁS
1. GYŐRI ETO 5 5 128–98 +30 10
2. Larvik (norvég) 5 3 2 118–117 +1 6
3. Buducsnoszt Podgorica (montenegrói) 5 1 1 3 100–111 –11 3
4. Randers (dán) 5 1 4 105–125 –20 1

A MAGYAR CSAPATOK MÉRKŐZÉSEIRŐL FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ CIKKBEN SZÁMOLUNK BE.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik