Az ETO hozta a kötelezőt, győzelmével csoportelső lett

Vágólapra másolva!
2012.11.11. 17:26
null
Heidi Löke és csapata ma bebiztosíthatja első helyét a B-csoportban (Fotó: Veres Viktor – arhív)
Címkék
Idegenben is legyőzte a Podravka Koprivnicát a Győri ETO a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében (22–29), így csoportelső lett a magyar együttes. Ambros Martín tanítványai végig vezetve, magabiztos játékkal múlták felül horvát riválisukat.

 

Az egyre jobban összeszokó, a szerdai bajnokin épp a ma este szintén fontos meccsre készülő FTC-t könnyedén elintéző Győrnek álmából felkeltve sem okozhat gondot a Podravka, amely a továbbjutást érő egy pontért harcol a Kolozsvár elleni mérkőzésen térdszalagszakadást szenvedő kulcsembere, Miranda Tatari nélkül. Győrben az ETO öt góllal, 24–19-re nyert a horvátok ellen.

1. FÉLIDŐ

1–5. perc: Az ETO kezdte a találkozót, Jovanka Radicsevics rögtön meg is szerezte a vezetést a győrieknek, majd Görbicz Anita hetesből a bal oldali kapufát trafálta telibe. A Koprivnica támadásban enerváltan kezdett, Görbicz az FTC-meccshez hasonlóan dobott egy gólt saját térfeléről, ám nem adták meg. Andrea Lekics találatát azonban igen, majd a túloldalon Vesna Milanovic szépített, Görbicz pedig újabb hetest hibázott, ezúttal a horvátok kapusa védett (1–2).

6–10. perc: Mindkét csapat eladott egy-egy labdát, majd Lidija Horvat pattintott lövése utat talált a győri kapuba. Görbicz hatalmas passzát Radicsevics emelte a hazaiak hálójába. Milanovic beállóból egyenlített, majd a győriek montenegrói légiósa, Radicsevics volt ismét eredményes. Sanja Damnjanovic hetesből egyenlített, majd a győriek is próbálkozhattak hét méterről, ezúttal Lekics állt a vonal mögé, és be is vágta a labdát a hálóba (4–5).

11–15. perc: A horvátok továbbra is keményen védekeztek, aminek eredménye újabb győri hetes lett, amit ezúttal is Lekics értékesített biztos kézzel. Záporoztak a hetesek, a túloldalon Damnjanovic vágott be egyet, majd saját kapuja előtt szabálytalankodott, amiért az ETO kapott hetest, Lekics pedig köszönte szépen, újfent bedobta. A horvátok törték meg a jeget, ugyanis akcióból dobtak gólt öt(!) egymást követő hétméteres után, Milanovic volt eredményes. A változatosság kedvéért jött egy újabb győri hetes, ám Lekics rálépett a vonalra, így ebből nem lett gól, míg a vendégek elkapkodták támadásukat és fölé lőttek. Damnjanovicot továbbra sem tudta tartani az ETO, két ügyes testcsel után középről lőtt a vendégek kapujába (7–8).

16–20. perc: Egy Herr Orsolya-bravúr után eladták a labdát a győriek, ami után kis híján egyenlített a Koprivinca, ám a lövés mellé szállt. A csarnokban eközben zúgott a „Hajrá Győr!” rigmus. A szurkolói biztatás Lekicset buzdította lövésre, aki a jobb oldalról a jobb kapufa segítségével volt eredményes. A horvát időkérés után Pusic ejtését lehúzta Herr, majd Görbicz ismét elvállalt egy hetest – ismét kihagyta... Eduarda Amorim emelkedett, és bevágta a tizedik győri gólt a 20. perc végén (7–10).

21–25. perc: Amorim védekezett túl keményen beállóban Milanoviccsal szemben, amiért két percre kiküldték. Damnjanovic tesztelt Herrt, aki azonban állta a sarat és fogta a blokkon megpattanó lövést. Emberhátrányban is kis híján gólt dobott az ETO, Radicsevics ejtése a keresztlécen csattant. A házigazdák azonban szintén hibáztak elöl, sőt, Milanovic két percet kapott, így fórban támadhatott a győri együttes. Görbicz remekül játszott Radicsevicshez, aki a jobb szélről a rövidbe vágta a labdát, a túloldalon Damnjanovic szépített (8–11).

26–30. perc: Zana Covic talpról lőtt Haraldsen kapujába, majd Amorim bejátszása sikerült pontatlanra, ám Lekics a fordulásból belőtte a 13. győri gólt. Amorimot ezután kiküldték két percre – másodszor a találkozón –, Anita Gace jobbszélsőből közelebb hozta a fórban lévő horvátokat. Ambros Martín ezután időt kért, a hazaiak kijöttek emberfogásra, Lekics kapott külön őrzőt, ami meg is zavarta a győrieket. Az utolsó perc elején Kovacsics Anikó szerzett gyönyörű gólt, majd Gace talált be a túloldalon, ezzel kialakult a félidei végeredmény (11–14).

2. FÉLIDŐ

1–5. perc: Az első két perc nem hozott gólt, majd hetest kapott az ETO, amit Kovacsics rendkívül magabiztosan vágott be. A Koprivnica is hetest kapott, jött a kapuba Haraldsen, ám Damnjanovic az ő eszén is túljárt. A változatosság kedvéért jött egy újabb hétméteres, Kovacsics ezúttal sem hibázott, így visszaállította a négygólos különbséget. Raphaelle Tervel hibája után a horvátok is rontottak támadásban, majd győri büntető jött, Kovacsics pedig megszerezte újabb gólját (12–17).

6–10. perc: Kovacsiccsal nem bírta a házigazdák, ezúttal akcióból volt eredményes majd Milanovic a beálló helyén tört be és szerzett gólt. Egy-egy kihagyott helyzet után a 10. percben labdát szerzett a Koprivnica, ám Herr védett, majd hosszú indítását Heidi Löke vágta a hazaiak hálójába (13–19).

11–15. perc: Zana Covic emelkedett a legmagasabbra a győri fal előtt és dobott gólt, majd a túloldalon Lekics cselekedett ugyanígy. A 13. perc közepén heteshez jutott a Koprivnica, Damnjanovic könnyedén értékesítette azt. Ambros Martín kért időt, a horvát együttes pedig heteshez jutott, amit ezúttal is Damnjanovic váltott gólra, akivel szemben nem nagyon volt ellenszere a győri csapatnak. A túloldalon Amorim is betalált, majd jött egy nagyon fontos Herr-bravúr (16–21).

16–20. perc: A 16. perc elején Rédei-Soós megszerezte első gólját a meccsen, majd emberelőnybe került az ETO, Damnjanovicot állították ki. Ki is használta az ETO a fórt, Amorim zseniális passzát Löke váltotta gólra, így héttel ment a győri együttes. A túloldalon Tervel blokkolt egy lövést, Lekics labdaszerzése után pedig Radicsevics talált be (17–24).

21–25. perc: Milanovic Litre beállóból volt eredményes, majd Gace lövését Herr hárította. Rédei-Soóssal szemben hiába védekeztek a hatoson belül, gólt tudott dobni, ami után a Koprivnica időt kért. A 24. minutum elején Lökét küldték ki két percre mezhúzásért, ám a horvátok nem tudtak élni első támadásuknál az előnnyel, mivel Damnjanovic lövését Herr védte. Az ETO-nak emberhátrányban is ment, Görbicz középről dobott a kapu jobb oldalába (18–26).

26–30. perc: Rédei-Soósnak csinálták meg a helyzetet a győriek, aki egy szép keresztmozgás után pattintott a házigazdák kapujába. A nemrégiben beállt Marijeta Vidak dobott gólt a túloldalon, majd Görbicz volt ismét eredményes. A 27. minutum végén Gace lőtt el Tervel mellett Herr kapujába, ám gyorsan jött a válasz, Hornyák Dóra talált be. Az utolsó percben Horvat, majd Damnjanovic volt eredményes, így 22–29-re az ETO győzött, amivel csoportelső lett (22–29).

NŐI KÉZILABDA BL
B-CSOPORT, 5. FORDULÓ
HC PODRAVKA VEGETA (HORVÁT)–GYŐRI AUDI ETO KC 22–29 (11–14)
Koprivnica, 2500 néző. V: Schulze, Tönnies (németek)
Az eredmény alakulása. 3. p.: 0–2. 9. p.: 4–4. 15. p.: 7–8. 24. p.: 7–11. 37. p.: 12–18. 44. p.: 16–20. 48. p.: 16–24. 56. p.: 18–27.
Kiállítások: 4, ill. 8 perc
Hétméteresek: 5/5, ill. 11/7
PODRAVKA: Zderic – Gace 3, Covic A., Horvat 3, MILANOVIC 5, DAMNJANOVICS 8 (5), Pusic Koroljevic. Csere: Jelcic (kapus), Covic Z. 2, Pongrac, Dragisic, Vidak 1
GYŐR: HERR O. – RADICSEVICS 5, LEKICS 7 (3), Görbicz 2, LŐKE 2, E. Amorim 3, Szepesi. Csere: Lunde Haraldsen (kapus), Tervel, KOVACSICS 6 (4), Rédei-Soós 3, Orbán Adrienn, Korsós, Hornyák D. 1
MESTERMÉRLEG
Ambros Martín, a Győr edzője: – Nemcsak ehhez a győzelemhez, de a lányok összes eddigi Bajnokok Ligája-mérkőzésen nyújtott játékához gratulálok. Igazi csapatjátékot nyújtva sikerült nyernünk, Herr Orsolya remekül védett és a kispadról beszállók közül is többen jól játszottak. Játékosaim rengeteg áldozatot hoztak ezért a sikerért, büszke vagyok rájuk
A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. GYŐRI ETO 5 5 143–108 +35 10
2. Podravka Koprivnica (horvát) 5 3 2 114–115 –1 6
3. Krim Ljubljana (szlovén) 5 2 3 123–135 –12 4
4. U Jolidon Cluj (román) 5 5 115–137 –22 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik