HIRDETÉS
HIRDETÉS
BÁLINT MÁTYÁS, MOHAY GÁBOR 2017.11.06 15:17 Frissítve: 2017.11.06 15:17

Plusz tíz százalék – az ETO vissza akar vágni a Rosztovnak

Nem sokat kell javulniuk a Győr női kézilabdázóinak a Rosztov legyőzéséhez, meg aztán amúgy sem szoktak egymás után kétszer kikapni, és a hétfő esti Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésen is győzelemre törnek.

HIRDETÉS
A győriek védekezése általában áttörhetetlen, és hétfőn a Rosztov ellen is erre lesz szükség (Fotó: Rosztov-Don)

 

Tizenegy napon belül két vereség – Győrben nem ehhez szoktak. Ám az ETO-val most megtörtént, ami legutóbb két évvel ezelőtt, amikor előbb a dán Midtjylland, majd a Ferencváros győzte le másfél hét leforgása alatt. Most meg előbb két hete az orosz Rosztov-Don otthonában kapott ki a Bajnokok Ligája címvédője 23–22-re, majd kedden a Népligetben 27–25-re.

„NEM TÖRTÉNT TRAGÉDIA”
„Mindenre oda kell figyelnünk, és minden apróságon javítanunk kell egy keveset – vezette fel a mérkőzést Eduarda Amorim, a győriek légiósa. – A kinti meccsen lehettek volna hatékonyabbak gyors ellentámadásaink, a lövéseink pedig pontosabbak. De nem történt tragédia, képesek vagyunk jobban játszani és győzni is. A vereség ellenére voltak nagyon jó pillanataink is Rosztovban, de védekezésben lehetünk egy kicsivel még keményebbek, és tudjuk még gyorsítani is a játékot. Csak egy góllal kaptunk ki, vagyis tényleg csupán egy kicsivel kell jobbnak lennünk hétfőn, mint Oroszországban. Úgy mondanám, hogy ha mindenki tíz százalékot hozzátesz a múltkori teljesítményéhez, biztosan nyerünk. Természetesen győzelemre számítok.”

Ez azonban nem jelenti azt, hogy pánikolnának vagy legalább aggódnának Győrben a hétfő esti, Rosztov elleni hazai BL-csoportrangadó előtt.

„Jó a hangulat a csapatnál – jelentette ki Ambros Martín vezetőedző is. – Valóban kikaptunk két nagyon jó csapattól, de ezeken a meccseken is tudtuk tartani a lépést, mindkét ellenfélhez közel voltunk. A legfontosabb, hogy felejtsük el a keddi bajnokit, és százszázalékosan a Rosztovra koncentráljunk, ami nyilvánvalóan nem lesz egyszerű. Ám mindenki tisztában van a helyzetünkkel, és azzal, mi most a legfontosabb.”

Az pedig, hogy mi a legfontosabb, magától értetődő, hiszen a BL B-csoportjából a Győr és a Rosztov is továbbjut majd (amelyikük hétfő este pontot szerez, matematikailag is biztossá teszi ezt), vagyis az egymás ellen szerzett pontokat is viszik magukkal a tavaszi középdöntőbe, magyarán az egymás ellen elhullatottak is hiányozni fognak ugyanott. Épp ezért az ETO-nak nyernie kellene tűzön-vízen keresztül. S erre képes is!

„A győzelem kulcsa, hogy mindenben teljesítsünk egy kicsivel többet a kinti meccshez képest – vélekedik Martín. – Teljes egészében rajtunk múlik, miként alakul a visszavágó: az orosz csapat és a Ferencváros is tudta a saját legjobb játékát hozni ellenünk, de ha most mi nyújtjuk a legjobbunkat és megmutatjuk, mire vagyunk képesek, megszerezzük a győzelmet. Biztosan nagyon nehéz összecsapás lesz, hiszen a Rosztov képességei alapján esélyes lehet a négyes döntőbe jutásra is, és két hete volt felkészülni, míg nekünk mindössze néhány nap jutott.”

Csakhogy a Győrről lévén szó ennyi is elég lehet a sikerhez. Elvégre tizenegy nap alatt két vereség talán becsúszhat, de jó két hét alatt három, sőt egymás után kettő – az aztán tényleg nem volna jellemző a bármennyire is létszámhiányos „világválogatottra”.

KÉZILABDA
NŐI BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 4. FORDULÓ
B-CSOPORT
19.00:
Győri Audi ETO KC–Rosztov-Don (orosz) (Tv: Sport1)

TISZTA FEJJEL – INTERJÚ GÖRBICZ ANITÁVAL
Fotó: Dömötör Csaba
– A két héttel ezelőtti, rosztovi vereség után mennyire voltak elkeseredve?
– Nem keseredtünk el nagyon, mert idő sincs rá, sok meccset játszunk rövid időn belül. Persze számított az is, hogy annyira azért nem kézilabdáztunk rosszul kint, és mivel pontosan tudjuk, milyen hibákat követtünk el, ki is tudjuk őket javítani. Biztos vagyok benne, hogy a visszavágón ez már látszani fog.
– A Ferencváros elleni bajnoki vereség sem hagyott nyomot a játékosokban?
– Jó meccset játszottunk a Fradival, természetesen győzni mentünk, de nagyon jól játszott az ellenfél, és igazi adok-kapok alakult ki a végére. Utána bosszankodtunk persze, és kicsit el is voltunk keseredve, ám másnap mindent megbeszéltünk a csapattal. Nincs gond, mert egyrészt hosszú még a szezon, másrészt most a Bajnokok Ligája-meccsekre kell koncentrálnunk, mert a sorozatban szükségünk van a pontokra. A Rosztov ellen nem is lehet úgy felmenni a pályára, hogy bennünk van a Fradi elleni vereség, mert akkor vagy ugyanolyan rosszul fogunk játszani, vagy még rosszabbul.
– Mit kell másképp csinálni a Rosztov ellen az itthoni meccsen?
– Voltak hibáink védekezésben is, de inkább a támadójátékban. A videózáskor konkrét szituációkat elemeztünk, és nemcsak azt szűrtük le, hogy tiszta fejjel kell játszani, hanem azt is, hogy csapatként kell végigcsinálnunk mindent. Azt például nem lehet újra megtenni, hogy csak úgy bedobáljuk középre a labdát a beállónak, aztán majd lesz valami…
V. SZ.
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.10.21 23:27:47

Kézilabda nemzetisport.hu

2018.10.21 16:39:18

Kézilabda nemzetisport.hu

A szegediek horvát kapusa több mint egy tucatnyi védést mutatott be és még gólt is lőtt.

2018.10.21 10:19:47

Kézilabda nemzetisport.hu

Elek Gábor együttese Háfra, Pena és Szemerey vezetésével győzte le a Bietigheimet.

2018.10.21 13:22:38

Kézilabda nemzetisport.hu

Őrzi veretlenségét a Győr: a második félidő elején Hansenék megsemmisítették a Thüringer HC-t.

2018.10.21 11:30:36

Kézilabda SIMON JÓZSEF

KEZDÉS: 17.45. A veszprémiek is szállodába vonultak egy nappal a rangadó előtt, mégpedig csapatépítő szándékkal.

HIRDETÉS
HIRDETÉS