Plusz tíz százalék – az ETO vissza akar vágni a Rosztovnak

BÁLINT MÁTYÁS, MOHAY GÁBORBÁLINT MÁTYÁS, MOHAY GÁBOR
Vágólapra másolva!
2017.11.06. 15:17
null
A győriek védekezése általában áttörhetetlen, és hétfőn a Rosztov ellen is erre lesz szükség (Fotó: Rosztov-Don)
Nem sokat kell javulniuk a Győr női kézilabdázóinak a Rosztov legyőzéséhez, meg aztán amúgy sem szoktak egymás után kétszer kikapni, és a hétfő esti Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésen is győzelemre törnek.

 

Tizenegy napon belül két vereség – Győrben nem ehhez szoktak. Ám az ETO-val most megtörtént, ami legutóbb két évvel ezelőtt, amikor előbb a dán Midtjylland, majd a Ferencváros győzte le másfél hét leforgása alatt. Most meg előbb két hete az orosz Rosztov-Don otthonában kapott ki a Bajnokok Ligája címvédője 23–22-re, majd kedden a Népligetben 27–25-re.

„NEM TÖRTÉNT TRAGÉDIA”
„Mindenre oda kell figyelnünk, és minden apróságon javítanunk kell egy keveset – vezette fel a mérkőzést Eduarda Amorim, a győriek légiósa. – A kinti meccsen lehettek volna hatékonyabbak gyors ellentámadásaink, a lövéseink pedig pontosabbak. De nem történt tragédia, képesek vagyunk jobban játszani és győzni is. A vereség ellenére voltak nagyon jó pillanataink is Rosztovban, de védekezésben lehetünk egy kicsivel még keményebbek, és tudjuk még gyorsítani is a játékot. Csak egy góllal kaptunk ki, vagyis tényleg csupán egy kicsivel kell jobbnak lennünk hétfőn, mint Oroszországban. Úgy mondanám, hogy ha mindenki tíz százalékot hozzátesz a múltkori teljesítményéhez, biztosan nyerünk. Természetesen győzelemre számítok.”

Ez azonban nem jelenti azt, hogy pánikolnának vagy legalább aggódnának Győrben a hétfő esti, Rosztov elleni hazai BL-csoportrangadó előtt.

„Jó a hangulat a csapatnál – jelentette ki Ambros Martín vezetőedző is. – Valóban kikaptunk két nagyon jó csapattól, de ezeken a meccseken is tudtuk tartani a lépést, mindkét ellenfélhez közel voltunk. A legfontosabb, hogy felejtsük el a keddi bajnokit, és százszázalékosan a Rosztovra koncentráljunk, ami nyilvánvalóan nem lesz egyszerű. Ám mindenki tisztában van a helyzetünkkel, és azzal, mi most a legfontosabb.”

Az pedig, hogy mi a legfontosabb, magától értetődő, hiszen a BL B-csoportjából a Győr és a Rosztov is továbbjut majd (amelyikük hétfő este pontot szerez, matematikailag is biztossá teszi ezt), vagyis az egymás ellen szerzett pontokat is viszik magukkal a tavaszi középdöntőbe, magyarán az egymás ellen elhullatottak is hiányozni fognak ugyanott. Épp ezért az ETO-nak nyernie kellene tűzön-vízen keresztül. S erre képes is!

„A győzelem kulcsa, hogy mindenben teljesítsünk egy kicsivel többet a kinti meccshez képest – vélekedik Martín. – Teljes egészében rajtunk múlik, miként alakul a visszavágó: az orosz csapat és a Ferencváros is tudta a saját legjobb játékát hozni ellenünk, de ha most mi nyújtjuk a legjobbunkat és megmutatjuk, mire vagyunk képesek, megszerezzük a győzelmet. Biztosan nagyon nehéz összecsapás lesz, hiszen a Rosztov képességei alapján esélyes lehet a négyes döntőbe jutásra is, és két hete volt felkészülni, míg nekünk mindössze néhány nap jutott.”

Csakhogy a Győrről lévén szó ennyi is elég lehet a sikerhez. Elvégre tizenegy nap alatt két vereség talán becsúszhat, de jó két hét alatt három, sőt egymás után kettő – az aztán tényleg nem volna jellemző a bármennyire is létszámhiányos „világválogatottra”.

KÉZILABDA
NŐI BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 4. FORDULÓ
B-CSOPORT
19.00:
Győri Audi ETO KC–Rosztov-Don (orosz) (Tv: Sport1)

Fotó: Dömötör Csaba
Fotó: Dömötör Csaba
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik