Ötgólos vereség az ETO BL-nyitányán

Vágólapra másolva!
2009.10.25. 13:38
Címkék
Kis híján súlyos vereségbe szaladt bele a Győri ETO női kézilabdacsapata a Bajnokok Ligája első fordulójában, miután 14–11-es félidő után a Zvezda Zvenyigorod már tíz góllal is vezetett ellene a második játékrészben, végül azonban csak öttel győzte le az elmúlt szezon egyik döntősét.

Kovacsics Anikóék csak
Kovacsics Anikóék csak
Kovacsics Anikó ezúttal nem tudta győzelemre vezetni az ETO-t (fotó: Meggyesi Bálint - archív)
Kovacsics Anikóék csak
Kovacsics Anikóék csak


Juthatott volna könnyebb ellenfél is a Görbicz Anitát nélkülöző Győri ETO-nak, mint a Zvezda Zvenyigorod. Ugyanis nem elég, hogy a Bajnokok Ligája első fordulóbeli mérkőzésére sokat kellett utaznia az ETO-nak (Csehov nem egy köpésre van…), de Jevgenyij Trefilov együttese rendszerint kemény ellenfélnek is bizonyul.

A Zvenyigorod kezdte jobban a mérkőzést, Jelena Poljenova két óriási erejű bombája is utat talált a kapuba, miközben a magyar csapat nem tudott mit kezdeni a hazaiak vegyes védekezésével.

Azonban 5–2 után sorozatban három gólt dobott az ETO, és Kovacsics Anikó második találatával ki is egyenlített a kisalföldi csapat, 6–6 után viszont az időkérés sem segített, mert az oroszok rendre megtalálták a lyukakat a magyar falon, és már 9–6 volt oda.

A szünetre 14–11-gyel vonultak a csapatok, s ekkor még úgy érezhettük, hogy ha javul az ETO helyzetkihasználása és a győri lányok jobban figyelnek a visszarendeződésre, akkor nem elérhetetlen a pontszerzés.

Ehhez képest a második félidő felére már eldőlt a mérkőzés, miután a győriek kilencgólos hátrányba kerültek. A piros mezes Trefilov-csapat könnyebben száguldozott át a pályán, mint kés a vajon, Polina Vjahirjeváék ellenállás nélkül rohanták le a zöld-fehéreket (29–19), Pálinger Katalin pedig tehetetlenül szemlélte, amint rendre a kapujában köt ki a labda.

Bár a lőtt gólok számában az ETO is elfogadhatóan teljesített – Kovacsics, Tomori Zsuzsanna, Eduarda Amorim és Vérten Orsolya is eljutott legalább négy találatig –, mindez csak az eredmény kozmetikázására volt elég: a 34 kapott gól önmagáért beszél.


 NŐI KÉZILABDA, BAJNOKOK LIGÁJA
 C-CSOPORT, 1. FORDULÓ
ZVEZDA ZVENYIGOROD–GYŐRI AUDI ETO KC 34–29 (14–11)
Csehov, 250néző. Vezette: Andersen, Sodal (norvégok)
Az eredmény alakulása: 4. p.: 4–2. 11. p.: 5–5. 18. p.: 10–6. 35. p.: 17–12. 39. p.: 22–13. 49. p.: 29–19. 55. p.: 33–22. 57. p.: 34–27
Kiállítások: 12, ill. 6 perc
Hétméteresek: 4/4, ill. 5/7
ZVEZDA: Szuszlina – Juscsenko 1, Poljanova 8 (4), Baranovszkaja 2, Dmitrijeva, Koroljova 3
Potapenko 2. Cs: Kalinyina (kapus), Vetkova 2, Andrjusina 4, Dronyina 3, Szasurkova 3, Krutova, Vjahirjeva 6. Edző: Jevgenyij Trefilov
GYŐR: Pálinger – Mraviková 5, Hornyák 2, Spiridon, Kovacsics 6 (3), Tomori 4, Vérten 5 (2). Cs: Víg (kapus), Amorim 6, Mayer 1, Szegedi, Orbán. Edző:Konkoly Csaba
MESTERMÉRLEG
KONKOLY CSABA: – Támadásban a meccs elejétől lassan játszottunk, a visszarendeződésünk sem volt megfelelő és a védekezésünk is gyámoltalan volt – nem vettük fel a ritmust, és folyamatosan futottunk az eredmény után. Hat hatnál azt hittem, sikerült belelendülnünk, de mégis elhúzott a Zvezda, és az első félidő végi hibáink következtében háromgólos hátránnyal mentünk a szünetre. A második félidőre sem javultunk fel, és majdnem szégyenletes vereséget szenvedtünk. Remélhetőleg időben jött ez a pofon, hogy mindenkiben tudatosítsa, a BL-ben más sebességre van szükség. Ezzel a kudarccal nagyon megnehezítettük a saját dolgunkat. 
A C-CSOPORT MÁSIK MÉRKŐZÉSÉN
Itxako (spanyol)–Valcea (román) 24–27

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik