Norvégia a döntőben vághat vissza a svéd kéziseknek

Vágólapra másolva!
2010.12.18. 18:33
null
Nem kellett bántani Kamilla Kristensent: a fehér mezes norvégok simán legyőzték Dániát (Fotó: Reuters)
Norvégia nem adott esélyt Dániának a két társházigazda összecsapásán a női kézilabda Eb elődöntőjében: a meccset 5–0-s rohammal kezdő norvég együttes végig vezetett a találkozón, félidőben 14–10 volt az előnye, végül pedig 29–19-re győzött. A fináléban így a norvég csapat visszavághat Svédországnak a középdöntőben elszenvedett vereségért.

A norvégok meglehetősen durva erődemonstrációval kezdtek, amely csendre intette a herningi MCH Arena drukkerhadát: Hammerseng, Alstad, Nostvold és Frafjord (kétszer) is betalált, 7:01 után 0–5 állt az eredményjelzőn!

Jan Pytlick időkéréssel rendezte a sorokat, fel is kapaszkodtak a dánok két gólra, sőt a félidő felénél Camilla Dalby találata után már csak egy volt a norvégok előnye. Más kérdés, hogy a játékrész vége a piros mezes vendégeké volt: 6–7 után egy 2–5-ös sorozat jött, félidőben Hammerseng góljával 10–14 volt az állás.

Ez nem festett túl jól a dánoknak, hát még az, hogy a második félidő első felében nem voltak képesek közelebb jönni. A norvégok meggyőző és magabiztos játékkal tartották a különbséget négy-öt gólon, végül Pytlick Gro Hammerseng negyedik találatát követően, 15–21-nél jelzett időkérést.

Ez se használt, a dánok pontatlanok voltak, az utolsó tíz percre pedig összeszedtek hét gól hátrányt (16–23) – ez, leszámítva egy teljes norvég összeomlást, azért elég masszív fórnak tűnt.

Összeomlásról szó sem volt, Rikke Skov góljára Sulland felelt, az idő telt, a dánok képtelenek voltak közelebb jönni. Sőt végképp leszakadtak: a felszabadultan és jól játszó norvég válogatott végül tíz góllal, a vártnál jóval nagyobb különbséggel nyert, és a döntőben vághat vissza Svédországnak a középdöntőbeli váratlan kudarcért. Egyértelmű esélyesnek tűnnek – persze a svédek gondolhatják úgy, hogy nem csak egyszer kaphatják el a szomszédokat a kontinensviadalon...

NŐI KÉZILABDA EB
ELŐDÖNTŐ
Dánia–Norvégia 19–29 (10–14)
G: Skov 5, Norgaard 3 (3), Thorsgaard 3, Dalby 2, Kviesgaard 2, Möller, Jörgensen, Troelsen, Kristensen, ill. Sulland 7 (5), Löke 5, Hammerseng 5, Nöstvold 4, Breivang 2, Frafjord 2, Larsen 2, Alstad, Herrem
KORÁBBAN
Románia–Svédország 23–25 (13–14)
Gólszerzők: Neagu 7, Stanca 6, Bradeanu, Nechita 3-3, Ardean Elisei 2, Fiera, Manea 1-1, ill. Torstenson 9, Jacobsen 4, Gulldén 3, Flognman, Hagman, Wiberg 2-2, Islas Helgesson, Wiel Fredén, Helleberg 1-1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik