Női kézilabda: visszavonul Gunnar Prokop, a Hypo botrányhős főnöke

Vágólapra másolva!
2010.06.30. 18:10
A Hypo NÖ női kézilabdacsapatának „mindenhatója", Gunnar Prokop 38 év munka után bejelentette visszavonulását – bár már korábban is volt ilyen próbálkozása...

„Július elsejei hatállyal bejelentem, hogy visszavonulok a klubmenedzseri munkától Európa egyik legsikeresebb, nyolc BEK- és BL-sikerrel büszkélkedő klubjánál. Nehéz szívvel hoztam meg ezt a döntést" – tudatta közleményében.

Egy botrány a sok közül: Prokop Szkopjéban 
egy szurkolói támadás után (Fotó: Action Images)
Egy botrány a sok közül: Prokop Szkopjéban egy szurkolói támadás után (Fotó: Action Images)

„1972-ben alapítottam meg a klubot és 38 évig sikeresen vezettem. Sajnos nem tudtam összeegyeztetni az egy élklub vezetéséről vallott felfogásomat a vezetőkével, bár úgy érzem, viszonylag jó gazdasági tervünk van. Természetesen mi is megérezzük a gazdasági válság hatásait. Sok véleménykülönbségünk volt arról, hogy milyen játékosokat kellett volna igazolni ahhoz, hogy a klub nevéhez méltón szerepeljünk. Több olyan igazolást megígértek, amelyből nem lett semmi, és ezek az esetek arra késztettek, hogy leköszönjek."

Az kérdéses, hogy ki lesz az európai kézilabda egyik legnagyobb botrányhőseként is hírhedtté vált Prokop utódja.

A Hypo vezetősége közölte: továbbra is nagy sikereket szeretnének elérni a csapattal, bár légiósok szerződtetése helyett a közeljövőben inkább az osztrák játékosok igazolására koncentrálnak – alighanem nagyon meggyengül az osztrák sztárcsapat, mely 1989-ben, 1990-ben, 1992-ben, 1993-ban, 1994-ben, 1995-ben, 1998-ban és 2000-ben ülhetett fel az európai női kézilabda trónjára.

Az osztrák klub közleményben köszönte meg Prokop munkáját.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik