Női kézi: tartalékos kerettel várjuk a bombaerős norvégokat

NÉMETH RICHÁRDNÉMETH RICHÁRD
Vágólapra másolva!
2023.10.09. 20:11
null
A hangulatra nem lehetett panasz (Fotó: Kovács Péter) – <a href="https://www.nemzetisport.hu/galeria/a-magyar-noi-kezilabda-valogatott-edzese-fotok-kovacs-peter--7313" target="_blank">A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK</a>
A magyar női kézilabda-válogatott hétfőn sajtónyilvános edzést tartott Debrecenben, ahol szerdán Norvégiát fogadja. Az északiak legerősebb összeállításukban érkeznek, míg a mieinknél újabb játékos dőlt ki a sorból.

 

Rengeteg stáb, újságíró és fotós figyelte árgus szemekkel a magyar női válogatott hétfői sajtónyilvános edzését a debreceni Hódos Imre Rendezvénycsarnokban, nem mostanában járt ugyanis a cívisvárosban a nemzeti csapat. A mieink a szerdán 19 órakor, a szomszédos Főnix Arénában rendezendő, Norvégiával szembeni (valamint a vasárnapi, Ausztria elleni idegenbeli) Európa-kupa-mérkőzésre készülnek a jövő évi Európa-bajnokság magyarországi helyszínén.

Nem meglepő, hogy a DVSC játékosaira gyorsan le is csaptak a helyi tudósítók, míg a győri különítmény – Győri-Lukács Viktória, Holanek Zoltán erőnléti edző, Pigniczki Krisztina másodedző és Szöllősi-Schatzl Nadine – a szokásokhoz híven a kezdőkörben tengózott, Tatai Péter kapusedző és Böde-Bíró Blanka pedig játékvezetőként működött közre a mókázásban.

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány elmondta, hogy a keret tovább szűkült, ugyanis a már hiányzó játékosok – a keretből kihagyott Szöllősi-Zácsik Szandra és Janurik Kinga is térdműtét után lábadozik – után Vámos Petra megbetegedett, így szerdán nagy valószínűséggel nem játszhat a legerősebb összeállításukban érkező norvégok ellen. Böde-Bírót kedd reggel egyébként MRI-re viszik, de dr. Balázs Máté csapatorvostól megtudtuk, nincs nagy gond a játékos térdével, inkább csak elővigyázatosságból vizsgálják meg.

Aztán az interjúk után elkezdődött a munka: rövid egyéni bemelegítést követően a lányok a felezővonalra állva félpályán futottak ingatesztet Holanek Zoltán vezetésével. Ekkor toppant be a csarnokba Köstner Vilmos, a DVSC tiszteletbeli elnöke – nagy örömmel üdvözölték egymást Golovin Vlagyimirral a pálya mellett.

Eközben a lányok a már hagyományosnak tekinthető bemelegítő gyakorlathoz, a futballhoz álltak fel két csapatban, s egyesek kifejezetten jól bántak a nagyobb labdával. Az FTC jobbátlövője, Klujber Katrin például váratlan bombával jelentkezett – éles szögből lőtte ki a hosszú felsőt...

Természetesen a kézilabda is előkerült a zsákból az edzésen: a bemelegítést páros gyakorlatokkal, a kapusok „belövésével”, majd a lerohanás tökéletesítésével folytatta a csapat, amely ezt követően már a norvégok elleni taktikát gyakorolta.

A MAGYAR NŐI KÉZILABDA-VÁLOGATOTT KERETE

Kapusok: Böde-Bíró Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szemerey Zsófi (Motherson Mosonmagyaróvári KC), Szikora Melinda (SG BBM Bietigheim, német)
Jobbszélsők: Győri-Lukács Viktória (Győri Audi ETO KC), Faluvégi Dorottya (SG BBM Bietigheim, német)
Jobbátlövők: Albek Anna (Motherson Mosonmagyaróvári KC), Klujber Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria), Papp Nikolett (Gloria Buzau, román)
Irányítók: Debreczeni-Klivinyi Kinga (Moyra-Budaörs Handball), Pál Tamara (Gloria Buzau, román), Vámos Petra (DVSC Schaeffler)
Beállók: Bordás Réka (FTC-Rail Cargo Hungaria), Füzi-Tóvizi Petra (DVSC Schaeffler), Pásztor Noémi (Motherson Mosonmagyaróvári KC)
Balátlövők: Juhász Gréta (Kisvárda Master Good SE), Kuczora Csenge (Praktiker-Vác)
Balszélsők: Márton Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szöllősi-Schatzl Nadine (Győri Audi ETO KC)

A NORVÉG NŐI VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
Marie Davidsen (CSM Bucuresti, román), Katrine Lunde (Vipers Kristiansand), June Krogh (Follo HK Damer).      
Jobbszélsők: Malin Aune (Odense, dán), Emilie Hovden (Győri Audi ETO KC).      
Jobbátlövők: Stine Skogrand (Ikast, dán), Nora Mörk (Esbjerg, dán).      
Irányítók: Live Deila (Sola), Henny Reistad (Esbjerg, dán), Stine Oftedal (ETO).      
Beállók: Maren Aardahl (Odense), Kari Brattset (ETO), Vilde Ingstad (CSM).      
Balátlövők: Thale Deila (Odense), Ingvild Bakkerud (Ikast), Kristine Breistöl (Esbjerg), Emilie Arntzen (CSM).      
Balszélsők: Sanna Solberg-Isaksen (Esbjerg), Camilla Herrem (Sola)

EHF EURÓPA-KUPA, NŐK     
1. FORDULÓ.
Október 11., szerda

18.15: Svájc–Ausztria
19.00: Magyarország–Norvégia(Tv: M4 Sport).      
2. FORDULÓ
Október 14., szombat

16.45: Norvégia–Svájc
Október 15., vasárnap
17.00: Ausztria–Magyarország (Tv: M4 Sport)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik