Női kézilabda: Szűcs Gabriella román válogatott lesz

Vágólapra másolva!
2015.09.17. 15:31
null
Szűcs Gabriella román nemzeti színekben folytatja válogatottbeli pályafutását (Fotó: <a href="http://www.prosport.ro/alte-sporturi/handbal/transfer-marca-romania-inainte-mondial-dupa-castigat-medalii-ungaria-gabriella-szucs-imbraca-octombrie-tricoul-nationalei-invitatia-mi-creat-senzatie-speciala-onoare-acelasi-timp-14718431">Prosport</a>)
Októbertől a román női kézilabda-válogatottban szerepel Szűcs Gabriella, a magyar nemzeti csapat korábbi tagja, aki évek óta a román bajnokságban játszik.

 

Szűcs évek óra nem lépett pályára a magyar válogatottban, nagyváradi születésénél fogva van román állampolgársága is, ráadásul egy rövid időszakot leszámítva 2008 óta Romániában játszik, így nincs akadálya, hogy magára öltse keleti szomszédunk címeres mezét, és akár az év végi világbajnokságon is ott legyen.

A 96-szoros magyar válogatott Szűcs az október 8-i, Litvánia elleni Európa-bajnoki selejtezőn szerepelhet először tétmeccsen román színekben.

„Itt tervezem a jövőmet, családot szeretnénk a férjemmel, aki román. Az elmúlt hét évben a román bajnokságban játszottam, és sok szép emlék van mögöttem – nyilatkozta a ProSportnak a nagybányai együttesben kézilabdázó játékos. – Ez a meghívó különös érzéseket kelt bennem, és egyben megtiszteltetés is. Úgy hiszem, egy sportolónak az a csúcs, amikor egy országot képviselhet egy nemzetközi eseményen.”

„Remélem, mind a magyar válogatottnál, mind a magyar emberek megértik, hogy sportkarrieremnek ezen a pontján miért választottam Romániát. Németh András kapitány figyelemmel követett a magyar válogatottól, ám neki is megerősítettem, hogy Romániában akarok játszani. Köszönöm neki a bizalmat, de úgy döntöttem, maradok, és itt játszom tovább.”

A Nemzeti Sport kereste az ügyben Szűcs Gabriellát, akit egyelőre nem sikerült elérni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik