Női kézilabda: Rióig kell előretekintenem - Hajdu János

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.09. 15:04
Hajdu János, a magyar női kézilabda-válogatott újonnan kinevezett megbízott kapitánya a keddi sajtótájékoztatón elmondta, nem örül annak, hogy az élet úgy hozta, hogy el kell látnia ezt a feladatot, de ha már így alakult, szívesen vállalta, s bár megbízása csak december 31-ig szól, elmondása szerint Rióig kell előretekintenie.

„Rutinos vagyok már ebben, hiszen az elmúlt öt évben kétszer is előfordult hasonló” – mondta az újabb megbízásával kapcsolatban Hajdu János.Hajdu János.

OKTÓBERI MEGMÉRETÉS
Október 25–27. között rangos felkészülési tornán vesz rész a magyar válogatott, a hazai rendezésű viadalon a 2014-es Európa-bajnokságon velünk együtt társrendező Horvátország, Brazília és Norvégia lesz az ellenfél.

„Nem vagyok boldog, nem örülök a feladatnak, de így alakult az élet – tért ki Böhnre is az új megbízott kapitány. – Sok magyar edző alkalmas lett volna erre a feladatra, de ha már így alakult, szívesen vállaltam. Alulról is jött a kezdeményezés, hiszen Siti Bea keresett meg, és bár először azt hittem, hogy a segítőjének szeretne felkérni, ő úgy érezte, még nem elég érett a kapitányi feladatra.”

„Büszke vagyok rá, hogy a világ egyik legjobb válogatottját irányíthatom, amelyben két világklasszis játékos is van, Görbicz Anita és Tomori Zsuzsanna, és amely Bajnokok Ligája- és KEK-győztes csapatokra épül” – utalt a győri és ferencvárosi kézisekre Hajdu.

„Húsz napom lesz a vébére felkészíteni a csapatot, csodákat nem tudok tenni. Böhn nagy nyomást helyez rám, hiszen a sajtóban és a szurkolók körében is rendkívül népszerű volt. Nehéz feladat, de igyekszem helytállni. Bár csak december 31-ig szól a megbízásom, Rióig kell előretekintenem” – tette hozzá a 2016-os olimpiára utaló szakember.

A megbízott kapitány elmondta, bár van egy keret, de az új szezonban nyújtott kirívóan jó teljesítménnyel be lehet kerülni, és Siti is segíti majd az észrevételeivel, továbbá Siti lesz az információs összekötő közte és Böhn között is.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik