Női kézilabda: négygólos győzelem az Eb-főpróbán

Vágólapra másolva!
2012.11.30. 19:47
null
Rédei-Soós Viktóriát csak nagy nehézségek árán – vagy még úgy sem – tudták tartani a brazilok (fotók: Korponai Tamás)
A magyar női kézilabda-válogatott a szerbiai Európa-bajnokságot megelőző utolsó felkészülési mérkőzésén zárt kapuk mögött 24–20-ra legyőzte Brazíliát Algyőn.

 

 

Görbicz Anita csak melegítőben 
nézte a mérkőzést
Görbicz Anita csak melegítőben nézte a mérkőzést

Az összecsapás az eredetileg megjelölt 17.45 órás kezdési időponthoz képest némileg később kezdődött, miután a brazilok a vártnál nehezebben találtak a helyszínre.

A mieink Görbicz Anita és Vérten Orsolya nélkül léptek pályára a találkozón, mert Karl Erik Böhn szövetségi kapitány elővigyázatosságból pihentette a két játékost. Az összecsapáson ennek ellenére inkább a magyar válogatott akarata érvényesült, és végül megérdemelt győzelmet könyvelhetett el.

A magyar csapat legeredményesebb játékosa az öt találatig jutó Rédei-Soós Viktória volt, ám Klivinyi Kinga is elismerésre méltóan termelte a gólokat, hiszen egy félidő alatt négyszer is betalált. Kiemelhető még a kapuban Herr Orsolya teljesítménye is, aki védéseivel többször kisegítette a védelmet.

Válogatottunk hétfőn utazik a kedden kezdődő kontinensviadal helyszínére, és aznap délután Karl Erik Böhn már Újvidéken tart edzést.

NŐI KÉZILABDA
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MAGYARORSZÁG–BRAZÍLIA 24–20 (11–9)
Algyő, 150 néző. V: Bonifert, Oláh
MAGYARORSZÁG: HERR O. – Kovacsicz 1, RÉDEI-SOÓS 5, Szucsánszki 1, Szamoránsky P. 1, Tomori 3, VINCZE 4. Cs: Kiss É. (kapus), Szekeres, Bognár-Bódi 2, Kovacsics, Szabó V. 2, Bulath 1, KLIVINYI 4 (1). Szövetségi kapitány: Karl Erik Böhn
BRAZÍLIA: Arenhart – Nascimento 2, CAVALEIRO 4, Matieli, Diniz 3, Souza, Silva. Cs: Pessoa (kapus), F. Rocha 1, ANASTACIO 8 (3), Castro 1, S. Rocha 1, Morcineca, Horacio. Szövetségi kapitány: Morten Soubak
Az eredmény alakulása. 2. perc: 2–0. 10. p.: 5–1. 14. p.: 6–4. 17. p.: 7–5. 18. p.: 9–5. 20. p.: 9–8. 38. p.: 13–12. 44. p.: 14–14. 47. p.: 16–15. 49. p.: 18–15. 54. p.: 20–17. 57. p.: 21–20
Kiállítások: 6, ill. 10 perc
Hétméteresek: 1/1, ill. 3/3
MESTERMÉRLEG
Karl Erik Böhn: – Munkából jöttünk, és ahhoz képest elégedett lehetek. Láttam szép dolgokat, pontosan végrehajtott játékelemet, rengeteg olyasmit, amiből majd az Európa-bajnokságon profitálhatunk. Még egy kemény erőnléti edzés vár a csapatra, aztán már csak kézilabdával készülünk az Eb-re.
Morten Soubak: – Az olimpiai csapatomból csak egyetlen átlövővel, öt újonccal érkeztünk, és bár lassan melegedtünk be és utána is sokat hibáztunk, elégedett vagyok, mert szépen tartottuk magunkat a magyarok ellen. Remélem, ők is tudják majd hasznosítani majd az Eb-n ezt a meccset.

SZAVAZÁS

Kezdődik Szerbiában a női kézilabda Európa-bajnokság. Mit gondol, hányadik helyen végez a magyar válogatott?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik