Női kézilabda: megvan az első erősítés a Ferencvárosnál

Vágólapra másolva!
2011.04.02. 11:46
Címkék
Ezen a nyáron sem marad új játékos nélkül az FTC-Rail Cargo Hungária női kézilabdacsapata.
Tavaly jelentősen megerősödött a keret, így az idén különösebb átalakításra nem volt szükség. A Fradi ezüstérmes lett az NB I alapszakaszában, és a legjobb négy között jár a Kupagyőztesek Európa-kupájában, vagyis most már az átalakulás helyett a finomhangolás ideje jött el.


ÁTALAKULÓ CSABAIAK
Cifra Anitán kívül távozik Békéscsabáról Olha Nikolajenko és Leposzava Glusica is: előbbi Franciaországba tart, és az utóbbi sem marad Magyarországon. Az irányító Kudor Kitti Debrecenben folytatja, és a válogatott szélső, Bódi Bernadett is elhagyja Csabát, a lejáró szerződésű Szekeres Klárával és Tóth Katával viszont előrehaladott tárgyalásokat folytat a klub – az irányító Kamper Olíviával és a kapus Veress Zsuzsannával már meg is egyezett. Fülöp Csaba gazdasági vezető elmondta, külföldi, válogatott átlövőkkel tárgyalnak, illetve fiatal hazai kapust és beállóst szerződtetnének, vagyis nyártól is a tavaszihoz hasonló erősségű csapatot szeretnének üzemeltetni. Nagy meglepetés lenne, ha nem Bohus Bea maradna az edző.
Ennek megfelelően előbb hosszabbítottak a lejáró szerződésű kulcsemberekkel (Szamoránsky Piroska, Kovacsicz Mónika, Tomori Zsuzsanna, Szádvári Krisztina is aláírt már a következő évre), és megvan az első érkező is, méghozzá Cifra Anita, a Budapest Bank-Békéscsabai ENKSE 21 éves beállósa.

„Remek képességű, fiatal beállóssal erősödtünk, nagyon bízom benne, hogy itt, a Fradiban ki tudja majd teljesíteni a tehetségét” – mondta új szerzeményéről Elek Gábor vezetőedző, aki támadásban, illetve védekezésben kettes, valamint hármas poszton is számít Cifrára.

„A menedzserem révén keresett meg a Ferencváros, és bár nem volt könnyű döntés elhagynom Békéscsabát, számomra hatalmas kihívás lesz ilyen erős, minden bizonnyal a BL-ben is szereplő klubban játszani – így a fiatal beállós. – Tudom, hogy nehezebb lesz csapatba kerülnöm, de azt gondolom, most dőlhet el, hogy tényleg kézilabdázónak való vagyok-e, érdemes-e erre feltennem az életemet – szeretném a Fradiban megállni a helyem. Hogy lilából öltözöm át zöldbe? Tudom, hogy nem a két szín viselői a legnagyobb barátok, de úgy érzem, olyan lehetőséget kaptam, amelyet nem szabad kihagynom.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik