M. D. 2020.01.24 18:40 Frissítve: 2020.01.24 19:19

Női kézilabda: jelentős támogató állt a Dunaújváros mögé

Jelentős támogató állt a Dunaújváros női kézilabdacsapata mögé – adta hírül az NB I-ben szereplő klub hivatalos honlapja, a kohaszkezi.hu.

Papírok aláírva, 125 millió forintos támogatást kap a Dunaújváros (Fotó: kohaszkezi.hu)

 

Mint a Dunaújváros hivatalos honlapján olvasható, a vezetőség gőzerővel dolgozik azon, hogy a klub működését a jövőben is biztosítani tudja, ezért a közelmúltban több tárgyalást is folytatott a lehetséges támogatókkal. Az egyeztetések első látható eredményeként az ügyvezetőknek sikerült megnyerniük a klub mögé Tarány Gábort, aki már hosszú évek óta kiemelt támogatója a Dunaferr SE birkózószakosztályának és az egyesület egyéb szakosztályainak is.

„Nagy büszkeséggel számolhatunk be arról, hogy megállapodást kötöttünk a DAK Acélszerkezeti kft-vel, valamint a FERR-RÁTA kft.-vel, méghozzá egy olyan együttműködési csomag formájában, mely szponzorációs és taoámogatást is tartalmaz, több mint 125 millió forint értékben, s ez május 31-ig realizálódik is” – írja közleményében a kohaszkezi.hu.

Mint arról a Dunaújvárosi Hírlap információira hivatkozva a hét elején beszámoltunk, a bajnoki idény zárásáig, azaz május végéig biztosított az önkormányzati tulajdonosi háttér a klubnál, a következő szezontól azonban az NB I/B-s csapat keretét „felhozva” vennének részt az első osztályú bajnokságban. A lap értesülései szerint a játékosok kereshetnek maguknak új klubot.

Barta Endre, a város humán ügyekért felelős alpolgármestere ezekre a hírekre reagálva kedden közölte: a fenntartó önkormányzat megkérdezése nélkül született írás több valótlanságot állít. Mint elmondta, továbbra is első osztályú csapatban gondolkodnak, az utánpótlásképzésre is rendelkezésre állnak a források, csakúgy, mint a kézilabdacsarnok felújítására – utóbbit az idény zárását követően kezdik majd el. Megjegyezte, hogy a múlt héten utalt az önkormányzat 41 millió forintot a DKKA-nak és kezelik a korábbi városvezetés idejéből megörökölt 335 millió forintnyi tagi kölcsönt. Hozzátette, szerinte „nem így viselkedik egy olyan városvezetés, amely levette a kezét az utánpótlás akadémia válláról”.

2020.02.25 13:28:44

Kézilabda B. L.

A négy legeredményesebb játékosuk nélkül érkező vendégek 11 gólos vereséget szenvedtek.

2020.02.23 18:08:06

Kézilabda B. L.

A franciák a 45. percben néggyel mentek, az utolsó másodpercekben az egálért támadtak, de Kiss védett.

2020.02.23 15:10:55

Kézilabda H. D.

David Davis csapata az utolsó kör eredményeitől függetlenül biztosította a második helyét a csoportban.

2020.02.21 10:35:48

Kézilabda BACSKAI JÁNOS

Elek Gábor csapata túl sokat hibázott, a vereséggel biztosan lemondhat a BL-negyeddöntőbe jutásról.

2020.02.17 18:54:47

Kézilabda CSINTA SAMU

A kézilabdázás állócsillagát horrorsérülések hátráltatták – és a mieink ellen rendre remekel.