Női kézilabda: jelentős támogató állt a Dunaújváros mögé

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2020.01.24. 18:40
null
Papírok aláírva, 125 millió forintos támogatást kap a Dunaújváros (Fotó: kohaszkezi.hu)
Jelentős támogató állt a Dunaújváros női kézilabdacsapata mögé – adta hírül az NB I-ben szereplő klub hivatalos honlapja, a kohaszkezi.hu.

 

Mint a Dunaújváros hivatalos honlapján olvasható, a vezetőség gőzerővel dolgozik azon, hogy a klub működését a jövőben is biztosítani tudja, ezért a közelmúltban több tárgyalást is folytatott a lehetséges támogatókkal. Az egyeztetések első látható eredményeként az ügyvezetőknek sikerült megnyerniük a klub mögé Tarány Gábort, aki már hosszú évek óta kiemelt támogatója a Dunaferr SE birkózószakosztályának és az egyesület egyéb szakosztályainak is.

„Nagy büszkeséggel számolhatunk be arról, hogy megállapodást kötöttünk a DAK Acélszerkezeti kft-vel, valamint a FERR-RÁTA kft.-vel, méghozzá egy olyan együttműködési csomag formájában, mely szponzorációs és taoámogatást is tartalmaz, több mint 125 millió forint értékben, s ez május 31-ig realizálódik is” – írja közleményében a kohaszkezi.hu.

Mint arról a Dunaújvárosi Hírlap információira hivatkozva a hét elején beszámoltunk, a bajnoki idény zárásáig, azaz május végéig biztosított az önkormányzati tulajdonosi háttér a klubnál, a következő szezontól azonban az NB I/B-s csapat keretét „felhozva” vennének részt az első osztályú bajnokságban. A lap értesülései szerint a játékosok kereshetnek maguknak új klubot.

Barta Endre, a város humán ügyekért felelős alpolgármestere ezekre a hírekre reagálva kedden közölte: a fenntartó önkormányzat megkérdezése nélkül született írás több valótlanságot állít. Mint elmondta, továbbra is első osztályú csapatban gondolkodnak, az utánpótlásképzésre is rendelkezésre állnak a források, csakúgy, mint a kézilabdacsarnok felújítására – utóbbit az idény zárását követően kezdik majd el. Megjegyezte, hogy a múlt héten utalt az önkormányzat 41 millió forintot a DKKA-nak és kezelik a korábbi városvezetés idejéből megörökölt 335 millió forintnyi tagi kölcsönt. Hozzátette, szerinte „nem így viselkedik egy olyan városvezetés, amely levette a kezét az utánpótlás akadémia válláról”.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik