HIRDETÉS
HIRDETÉS
VINCZE SZABOLCS 2017.07.31 09:31 Frissítve: 2017.07.31 19:01

Női kézilabda: Ha koncentrál a csapat, nem számít, ki az ellenfél – Rasmussen

A magyar női kézilabda-válogatott az egyhetes balatonboglári edzőtáborozás során másodszor is összemérte erejét Norvégiával, és a pénteki döntetlent követően vasárnap háromgólos győzelmet aratott.

HIRDETÉS

 

kezi629
Zácsikék ismét nagy csatát vívtak a norvégokkal (Fotók: MKSZ/Cseh Péter)

 

A magyar női kézilabda-válogatott az elmúlt egy hétben Balatonbogláron edzőtáborozott. Először gyűlt össze a csapat a júniusi, Szlovákia elleni sikeres világbajnoki selejtező óta, és a világ legjobb csapatával, a világ- és Európa-bajnok Norvégiával  tréningezett együtt, amely az első ellenfele Kim Rasmussen együttesének a decemberi, németországi világbajnokságon. A közös felkészülés végén két, háromszor húszperces edzőmeccset is játszottak a csapatok, az első, pénteki találkozó 22–22-es döntetlennel ért véget, vasárnap 25–22-re nyert a magyar együttes. Ezen a találkozón már nem voltak ott a spanyolországi edzőtáborba utazó győri játékosok, míg a norvégok legnagyobb sztárjaik nélkül érkeztek meg a Balaton partjára. 

„Okosabban kezdtünk, mint pénteken, agresszíven védekeztünk, és remek volt a kapusteljesítmény – mondta a szövetségi kapitány. – De talán annak örültem a legjobban, hogy még sosem volt ennyi letámadásunk, jó volt látni, hogy erre is képesek vagyunk. Kevés buta döntés hoztunk, emiatt nem is hoztuk magunkat olyan nehéz helyzetbe, mint pénteken.”

Vasárnap a magyar csapat a Janurik Kinga, Lukács Viktória, Pálos-Bognár Barbara, Kovacsics Anikó, Szekeres Klára, Termány Rita, Schatzl Nadine összeállításban kezdett, remekül védekezett a gyors leindítások ellen, ami pénteken a legnagyobb fegyvere volt a norvégoknak („néha úgy rohangáltak, mint az őrültek” – hangzott Rasmussen gyorselemzése). Ezúttal fordult a kocka, a hazai csapat támadta le többször északi ellenfelét, könnyebben törte fel a norvég védőfalat, és a támadásokba sikerült jobban bevonni a beállókat.

„Fizikailag felvettük a versenyt a norvégokkal, és míg pénteken azt bizonyítottuk be, hogy bármilyen hátrányból képesek vagyunk felállni, a vasárnapi győzelemmel azt, hogy ha képesek vagyunk hatvan percen át koncentrálni, akkor nem számít, ki az ellenfél. Ezt azért jó tudni” – tette hozzá Rasmussen.

A második játékrésztől kezdve a magyar csapat többet nem is került hátrányba, sőt, 8–8 után a mérkőzés végéig nem engedte ki kezéből a vezetést sem. Egyedül talán a kétperces kiállítások miatt lehetett hiányérzete a dán szakembernek, amiben 5–1-re „nyert” a magyar csapat. Viszont Rasmussen úgy érzi, a lányok jobb formában hagyták el a balatonboglári edzőtábort, mint amilyenben érkeztek. A nemzeti csapat csak szeptember végén találkozik újra, amikor Európa-bajnoki selejtezőt játszik Koszovó és Fehéroroszország ellen.

Együtt a két csapat

NŐI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS, BALATONBOGLÁR
Magyarország–Norvégia 25–22 (7–7, 9–7, 9–8)
a mérkőzés három húszperces játékrészből állt
A magyar együttes gólszerzői: Klivinyi 6, Kovacsics 5, Lukács V. 4, Szekeres 2, Szöllősi-Zácsik 2, Termány 2, Pálos-Bognár, Gávai, Mayer, Hársfalvi

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE (július 24–30.)
Kapusok:
Bíró Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), Horváth-Pásztor Bettina (DVSC-TVP), Janurik Kinga (Érd), Kiss Éva (Győri Audi ETO KC)
Jobbszélsők: Bódi Bernadett (Győri Audi ETO KC), Lukács Viktória (FTC-Rail Cargo Hungaria), Orbán Adrienn (Kisvárda Master Good SE)
Irányítók, átlövők: Görbicz Anita (Győri Audi ETO KC), Kiss Nikolett (Érd), Klivinyi Kinga (Érd), Kovacsics Anikó (FTC-Rail Cargo Hungaria), Németh Csilla (Siófok KC), Pálos-Bognár Barbara (Budaörs), Szekeres Klára (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szöllősi-Zácsik Szandra (FTC-Rail Cargo Hungaria), Termány Rita (MTK Budapest), Tomori Zsuzsanna (Győri Audi ETO KC), Tóth Gabriella (Érd)
Beállók: Mayer Szabina (Alba Fehérvár KC), Sirián Szederke (DVSC-TVP)
Balszélsők: Gávai Szonja (Érd), Hársfalvi Júlia (DVSC-TVP), Schatzl Nadine (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Szövetségi kapitány: Kim Rasmussen

A NORVÉG KERET
Kapusok:
Andrea Austmo Pedersen, Katrine Lunde, Tonje Lerstad
Mezőnyjátékosok: Mari S. Molid, Moa Högdahl, Jeanett Kristiansen, Stine R. Skogrand, Vilde Ingeborg Johansen, Malin Aune, Kari Brattset, Tonje Loseth, Helene Gigstad Fauske, Anniken Obaidli, Hanna Bredal Oftedal, Marit Rosberg Jacobsen, Kristin Venn

 

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.06.21 00:35:50

Kézilabda BALLAI ATTILA

NS-VÉLEMÉNY. Győzött a jobb.

2018.06.13 18:09:33

Kézilabda nemzetisport.hu

A szlovénok nyertek Veszprémben, de összesítésben egy góllal a magyar válogatott volt a jobb.

2018.06.10 13:46:17

Kézilabda BALLAI ATTILA, VINCZE SZABOLCS

Golovin Vlagyimir elégedett a felkészüléssel, de nem tudja, melyik arcát mutatja a csapat.

2018.06.10 23:43:12

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. A magyar játékosok nem elsősorban kézilabdázóként, hanem sportemberként aratták a szombat esti diadalt. Ettől lett ez még értékesebb. Hiszen kézilabdázni képtelenség folyamatosan egyenletes, magas szinten, de emberként, hittel, lélekkel helyt- állni – erre sokkal nagyobb az esély.

HIRDETÉS
HIRDETÉS