Női kézilabda: Farkas és Sterbinszky csatája volt a legszorosabb

2010.12.07. 17:53
Címkék
A ma kezdődő női kézilabda Európa-bajnokság apropóján tegnap Sportlegek sorozatunkban szavazatát írtunk ki minden idők legjobb magyar csapatára. A voksolást ma délután lezártuk.

Olvasóink szavazatai alapján a Pálinger Katalin – Balogh Beatrix, Radulovics Bojana, Görbicz Anita, Kulcsár Anita, Farkas Ágnes, Vérten Orsolya álomcsapatot alakult ki a tegnapi Sportlegünkben kiírt voksolásban. Az NSO olvasói minden idők legjobb magyar válogatottjának kispadjára Mocsai Lajost ültetnék.

Mint minden hasonló internetes szavazás esetében, ezúttal is a „maiak", illetve az elmúlt másfél évtized játékosai kapták a legtöbb szavazatot, ám az is jól látszott, hogy az 1976-ban olimpiai bronzérmet, 1982-ben pedig vb-ezüstöt nyerő sikercsapatból Sterbinszky Amáliát és Gódorné Nagy Mariannt nem felejtették el a szurkolók, illetve azok is ismerhetik őket, akik játszani már nem látták.

Előbbi a balátlövő posztján hatalmas csatát vívott Farkas Ágnessel (hat százalékkal maradt alul, ez volt a legszorosabb csata az összes között), míg utóbbi Németh Helgát megelőzve, Radulovics Bojana mögött második lett a jobbátlövők között.

Az álomcsapatba bekerült játékosok közül Radulovics Bojanát kétszer (2000, 2003), Kulcsár Anitát (2005-ben bekövetkezett tragikus halála után választották meg a 2004-es esztendő legjobbjának) és Görbicz Anitát (2005) egyszer-egyszer választották meg a világ legjobbjának.  

 OLVASÓINK ÁLOMCSAPATA
Pálinger Katalin – Balogh Beatrix, Radulovics Bojana, Görbicz Anita, Kulcsár Anita, Farkas Ágnes, Vérten Orsolya. Szövetségi kapitány: Mocsai Lajos

A szavazás posztonkénti pontos végeredményét itt olvashatja!

A Magyarország–Szlovénia Eb-meccsről szóló élő tudósításunkat itt követheti nyomon!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik