PAPP BÁLINT 2019.07.31 10:09 Frissítve: 2019.07.31 10:43

Női kézilabda: az új szerzemények is bemutatkoztak a győri szurkolóknak – galéria

A szokásos és jó hangulatú nyílt edzéssel folytatta a felkészülést a minden fronton címvédő Győri Audi ETO női kézilabdacsapata.

Az Audi Arénában nagy örömmel fogadták a két francia igazolást – Estelle Nze Minko (27) Siófokról, Béatrice Edwige a Metztől érkezett Győrbe (Fotó: Török Attila)
A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!

 

Ha az ember belép az Audi Arénában az öltözőktől a pályához vezető folyosóra, álomvilágba kerül.

„ÖRÖM VOLT IDE MEGÉRKEZNI”
FALUVÉGI Dorottya, a Győr jobbszélsője: – Jól érzem magam, szeretetteljes közegbe kerültem, még ki sem mondom a gondolatomat vagy a kérdést, már a segítségemre siet mindenki. Öröm volt ide megérkezni és beilleszkedni egy ilyen csapatba.
Béatrice EDWIGE, a Győr beállója: – Nagyok jók az első benyomásaim és a múlt heti, balatoni edzőtábor is nagyon jó volt. Érzek egy kis nyomást, hiszen a világ legjobb csapatába kerültem, ahol a világ legjobb kézilabdázói játszanak, én pedig már elmúltam harmincéves, de igazából ez jó érzés és várom már a kihívásokat. Egyre jobban és jobban érzem magam. 

A fotótapétáról az ETO női kézilabdázóinak legnagyobb sikereit ábrázoló képek köszönnek vissza, így a legutóbbi, immár ötödik – sorozatban harmadik – Bajnokok Ligája-győzelem kupaátadásakor készült alkotások. Kellemes teher lehetett az elmúlt három esztendőben rendre lecserélni a falak borítását az éppen aktuális BL-sikerre emlékeztető képekre…

Az egyesületnél valaki nemes egyszerűséggel csak „demotiválónak” hívja a folyosót, utalva arra, hogy a riválisoknak nem lehet egyszerű elvonulni a BL-győzelmek mámoros pillanatait felelevenítő képek előtt egy-egy mérkőzés előtt.

„Ha meg tudtad álmodni, meg is tudod tenni” – áll a Walt Disneynek tulajdonított mondat magyarul és angolul a falon, mintegy tovább erősítve a mesevilágot.

Az azonban már korántsem mese, hogy a Győr az előző idényben veretlenül nyerte meg a magyar bajnokságot, a Magyar Kupát és a BL-t – története során negyedszer triplázott –, a címvédésre pedig a következő évadban is bőven megvan az esélye mind a három sorozatban. Nem csoda, ha a kedd késő délutánra meghirdetett, szokásos nyílt edzésre is kilátogatott mintegy 1500 szurkoló. A felkészülést ugyan már két hete megkezdte Danyi Gábor együttese és a keret már túl van az egyhetes balatonboglári edzőtáboron is, hivatalosan mégis ezzel a szeánsszal nyitották meg az új idényt.

Katarina Bulatovicsnak aligha kellett bemutatkoznia – 2014-ben BL-t nyert a Győrrel (Fotó: Török Attila)
A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!

A pálya széli minihangszóróból szóló elmaradhatatlan zenére elővezetett bemelegítő kocogást és a nyújtást fegyelmezetten és csendben figyelték a szurkolók, akik a kihagyhatatlan foci, majd a labdás taktikai gyakorlatok alatt már hangos tapssal és ovációval díjaztak egy-egy gólt vagy szép megoldást.

Nem vitás, ezen a délutánon nem a tréning szakmaisága volt a fontos, hanem az összetartás és a szurkolók, akik a csaknem másfél órás foglalkozás végén személyesen is találkozhattak és fotózkodhattak a lelátók előtt végigvonuló kedvencekkel – így az új igazolásokkal is, azaz Faluvégi Dorottyával, a két francia klasszissal, Béatrice Edwige-zsel és Estelle Nze Minkóval, a norvég Amanda Kurtoviccsal és a Győrbe öt év elteltével visszatérő montenegrói Katarina Bulatoviccsal.

A győriek az NB I-es MTK Budapest elleni pénteki első, hazai edzőmeccset követően vasárnaptól egy hétig horvátországi edzőtáborban folytatják a felkészülést.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A GYŐRI AUDI ETO KC-NÁL
ÉRKEZETT: Katarina Bulatovics (montenegrói, jobbátlövő; ZSRK Buducsnoszt Podgorica – Montenegró), Béatrice Edwige (francia, beálló; Metz – Franciaország), Faluvégi Dorottya (jobbszélső, FTC), Hársfalvi Júlia (balszélső; TuS Metzingen – Németország, kölcsönből vissza), Amanda Kurtovic (norvég, jobbátlövő; CSM Bucuresti – Románia), Estelle Nze Minko (francia, irányító; Siófok)
TÁVOZOTT: Afentaler Sára (jobbátlövő, Alba Fehérvár – kölcsönbe), Ács Bianka (beálló, Vasas), Binó Boglárka (kapus, Vasas – kölcsönbe), Gerháth Kincső (átlövő, Fehérvár), Cornelia Groot (holland, irányító; Odense – Dánia), Hársfalvi Júlia (Siófok), Kellermann Dóra (irányító, Mosonmagyaróvár – kölcsönbe), Nora Mörk (norvég, jobbátlövő; CSM Bucuresti – Románia), Pál Tamara (irányító, MTK Budapest – kölcsönbe), Crina Pintea (román, beálló; CSM Bucuresti – Románia), Szilovics Fanni (balátlövő, Vasas), Tomori Zsuzsanna (jobbátlövő, Siófok), Varga Emőke (beálló, Fehérvár) 
EDZŐ: Danyi Gábor

 

2020.05.29 20:51:29

Kézilabda MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Ha a szerződések rendben voltak jogilag, nehezen értelmezhetők az indulatok.

2020.05.25 19:44:09

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

Az utóbbi időben alig-alig lőhetett gólt, mégis rajongtak érte a szurkolók. A veszprémi gladiátor a veszélyhelyzet alatt is tanult magyarul.

2020.05.14 10:22:29

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS, PAPP BÁLINT

Emily Bölköt szenvedélyről, fiatalon megtapasztalt elvárásokról és a Fradinál rá váró kihívásokról is kérdeztük.

2020.05.10 20:06:04

Kézilabda MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Nyugodtan okoskodhatok, míg az elnöknek és a szervezetének okosnak kell lennie.

2020.05.08 07:53:53

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS, ROSKA EMESE BOGLÁRKA

INTERJÚ. A győri kézisek szerény zsenije gyerekként jókislány-típus volt, és még most is zavarba jön, ha a képességeit méltatják.