HIRDETÉS
MTI/NSO 2012.05.21 11:10 Frissítve: 2015.03.31 01:03

Női kézi: az ETO bejelentette Ambros Martín érkezését

Ahogy azt előre jeleztük, ma hivatalossá vált, hogy a spanyol Ambros Martín lesz a magyar bajnok és kupagyőztes, Bajnokok Ligája-finalista Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatának új vezetőedzője.

Ambros Martín (jobbra) sajtótájékoztató keretében búcsúzott Pamplonában (Fotó: diariodenavarra.es)

A klub hivatalos tájékoztatása szerint csütörtökön mutatják be a szakembert, valamint a nyáron érkező négy játékosát, Herr Orsolyát, Hornyák Dórát, Rédei-Soós Viktóriát és Szepesi Ivettet.

A spanyol edző egyébként még Spanyolországban tartózkodik, az ETO közleményének kiadásával egy időben  – ahogy azt előrevetítettük – sajtótájékoztató keretében jelentette be távozását az Itxakótól a pamplonai Blanca de Navarra szállodában.

Martin az előző hét idényben az Itxako Navarra trénere volt. A 2009-ben EHF-kupát nyert csapattal, tavaly pedig úgy volt BL-döntős, hogy az elődöntőben éppen a Győrt ejtette ki, míg az idén nem jutott tovább az ETO középdöntős csoportjából.

A spanyol edző elődje, a norvég Karl Erik Böhn távozott a Győrtől, mivel a magyar szövetség csak azzal a feltétellel engedte el fél évre az ETO-hoz, hogy a szezon végén már kizárólag a magyar női válogatott szövetségi kapitányaként dolgozik tovább.

Böhnt azzal a nem titkolt céllal szerződtette a győri klub, hogy végre sikerüljön megnyerni a legrangosabb trófeát, a BL-t, azonban a montenegrói Buducsnoszt Podgorica idegenben lőtt több góllal jobbnak bizonyult a fináléban. Így aztán az ETO története hetedik európai kupadöntőjét is elveszítette.

Csütörtökön négy játékos érkezését jelentik be hivatalosan. A kapus Herr Orsolya már játszott Győrben 2009-ig, ő és Szepesi Ivett Siófokról igazol át. Rédei-Soós Viktória az idén bajnok lett az osztrák Hypo NÖ-vel, míg Hornyák Dóra Veszprémből szerződik Győrbe.

Az ETO-tól hárman távoznak: Pálinger Katalin visszavonul, Ana Gros Németországban, Vérten Orsolya pedig a KEK-győztes, magyar bajnoki ezüstérmes Ferencvárosban folytatja pályafutását.

A férfibajnokság győztesénél, az MKB Veszprémnél is spanyol vezetőedző dolgozik majd a jövőben Antonio Carlos Ortega személyében, az ő érkezését szombaton jelentették be. Ezt megelőzően Magyarországon még nem vállalt munkát edzőként spanyol szakember.  

2019.03.24 13:06:41

Kézilabda nemzetisport.hu

A magyar csapat döcögős első félidő után két góllal győzött a Sporting CP otthonában.

2019.03.24 12:27:44

Kézilabda nemzetisport.hu

Többször is hátrányból állt fel a lengyel Plock ellen, és kétgólos győzelmet aratott a magyar csapat.

2019.03.24 14:28:01

Kézilabda nemzetisport.hu

Kim Rasmussen három újoncot avatott • Könnyed győzelem Japán ellen.

2019.03.22 14:37:03

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS

Jorge Maqueda hatalmas szenvedéllyel képes magát a pályán csatába, majd utána a főzésbe vetni.

2019.03.17 17:15:36

Kézilabda nemzetisport.hu

A Fradi kilencgólos hátrányból egyenlített, ám többre nem telt az erejéből. A Győr 14 MK-aranynál tart.