Női kézi: visszavonultatták Görbicz Anita 13-as mezét

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.22. 18:07
A Hollandia elleni Európa-bajnoki selejtező előtt a Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) hivatalosan is elbúcsúztatta a válogatottságtól visszavonuló Görbicz Anitát.
Görbicz Anita, amikor megtudta, hogy visszavonultatták a válogatottban viselt 13-as mezét – a galéria megtekintéséhez kattintson a képre (Fotó: Szabó Miklós)
Görbicz Anita, amikor megtudta, hogy visszavonultatták a válogatottban viselt 13-as mezét – a galéria megtekintéséhez kattintson a képre (Fotó: Szabó Miklós)

A magyar válogatott tagjai egytől egyig 13-as számú mezben, „Köszönjük, Görbe” feliratú pólóban futottak ki a bemelegítésre. Később megérkezett a főszereplő is, akinek utánpótlás-játékosok álltak sorfalat, miközben Tina Turner Simply the best című száma szólt.

„Tudtam, hogy eljön ez a nap, de nem gondoltam volna, hogy ennyire fogok izgulni" – mondta látható elfogódottsággal az Audi Aréna küzdőterének közepén Görbicz, akinek a legszebb megmozdulásaiból álló összeállítást is levetítették.

Pálinger Katalin, a magyar szövetség alelnöke köszöntőjében kiemelte, hogy a győri irányító a sportág királynőjeként vonul vissza a nemzeti csapattól. Novák András főtitkár egy 233-as számú válogatott mezt adott át az ünnepeltnek, amely a válogatottsági számaira utalt.

Görbe minden edzőjének, csapattársának és legfőképp a családjának mondott köszönetet az évek során kapott támogatásért, Külön üdvözölte kisfiát, Boldizsárt, aki a lelátón a papa, Vincze Ottó társaságában követte az eseményeket.

Ezután a szurkolók egy óriási Görbicz-mezt feszítettek ki a kapu mögött, miközben „Görbe!" skandálással éltették kedvencüket. Az ünnepség végén bejelentették, hogy az MKSZ visszavonultatta Görbicz 13-as mezét, így azt ezután senki más nem viselheti a magyar válogatottban. A dresszt fel is vonták a csarnokban, miközben a kedvenc együttese, a Hooligans lepte meg egy szám erejéig Anitát.

Így búcsúztatták Görbicz Anitát


Görbicz: Azt gondoltam, nem fogok sírni, mert sportember vagyok, de...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik