Kézi: befejezte a pszichológiai hadviselés 39 éves királynője

Vágólapra másolva!
2014.09.22. 18:33
null
Cecilie Leganger a magyar csapatok számára is sok bosszúságot okozott
Bejelentette visszavonulását az elmúlt két évtized egyik legjobb női kézilabdakapusa, Cecilie Leganger. A 39 éves norvég játékos az elmúlt években többször sérüléssel küszködött, és most a játék azonnali abbahagyása mellett döntött.

„Az edzéstapasztalataim és az egészségügyi ismereteim is azt mondatják velem, hogy még most kell búcsút intenem, amíg egészséges vagyok. Ami sok, az sok” – olvashatók Leganger mondatai klubja, a Larvik hétfői közleményében.

„Boldog és hálás vagyok a bónuszévekért, amik jutottak, de a testem már nem éppen fiatal, sokat edzett, ami több sérüléshez is vezetett és ezek közül több volt súlyos. Ezekből felépültem mára, jó formában vagyok, és ezt nem is szeretném elrontani.”

Leganger kézen állva próbál védeni egy hétméterest

„Cecilie volt az egyik legelszántabb, legprofibb sportoló, akivel valaha is dolgoztam. Nagy veszteség a Larvik és a nemzetközi kézilabda számára is, hogy többé nem lesz a pályán. Remélem, láthatjuk még őt valamilyen szerepben a kézilabda világában. Van mit átadnia” – nyilatkozta Ole Gustav Gjekstad, a Larvik vezetőedzője.

A Slagelse-vel kétszer (2005, 2007), illetve a Larvikkal (2011) egyszer Bajnokok Ligáját nyerő kapusfenomén nagy érveszteség a norvég bajnok számára, ugyanis Leganger az elmúlt években is a csapat sikereinek egyik fő letéteményese volt. Ráadásul a Larviktól az elmúlt szezon végén, 45 évesen visszavonult a másik rutinos kapus, Lene Rantala is, így a 24 éves, Team Tvis Holstebrótól érkező dán Sandra Toftra és a 25 éves Alma Hasanicra nagy feladatok várnak az előttünk álló évadban. A hírek szerint a Larvik nem tervez további igazolást kapusposztra.

Leganger edzésben

Cecilie Leganger Katrine Lunde berobbanását megelőzően évekig volt a norvég válogatott első számú kapusa, a nemzeti csapattal már 1993-ban vb-bronzot nyert hazai pályán, legnagyobb sikere az 1999-es világbajnoki arany, illetve az egy évvel korábbi Európa-bajnoki cím. 2001-ben kiérdemelte az Év legjobbja díjat a Nemzetközi Kézilabda-szövetségnél, amit azóta sem érdemelt ki kapus, egy szavazáson pedig őt választották minden idők legjobb norvég kézilabdázójának. Folyamatos, magas szintű teljesítménye mellett a pszichológiai hadviselésnek is koronázatlan királynője volt, amelynek következtében a hétméteres védések mestere címet is joggal érdemelte ki.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik