Női kézi: világbajnokveréssel debütált az új román kapitány

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2015.03.20. 23:30
null
Impozáns látványt nyújt az új kolozsvári aréna (Fotó: Riti József Attila)
Románia és Svédország női kézilabda-válogatottja vívja szombaton a Kárpát-kupa elnevezésű, Kolozsváron zajló felkészülési torna döntőjét. A házigazdák nyolc góllal verték meg a világbajnok Brazíliát, míg a svédek hétméteresek után győzték le a németeket.

 

A torna első napja meghozta az alig négy hónapja átadott kolozsvári multifunkcionális csarnok nézőcsúcsát. Már a svéd–német mérkőzésen is több mint ötezer néző volt, a románok találkozójára pedig teljesen megtelt a 7300 férőhelyes létesítmény. A román válogatott kispadján ez alkalommal mutatkozott be az alig tíz napja kinevezett svéd szövetségi kapitány, Thomas Ryde, akinek csapata az első perctől az utolsóig uralta a brazilok elleni találkozót.

A sérült Eduarda Amorim nélkül erőtlen volt a dél-amerikai csapat támadójátéka, a második félidőben 12 perces gól nélküli időszak is akadt a világbajnoknál, amelynek mezében a Siófokon szereplő Daniela Piedade egy gólt szerzett.

Susann Müller hiába koncentrált, heteséből nem lett gól (Fotó: Riti József Attila)
Susann Müller hiába koncentrált, heteséből nem lett gól (Fotó: Riti József Attila)

Drámaibb volt a svéd–német találkozó, amelynek utolsó 11 másodpercében két gól is esett: előbb a második félidőben végig hátrányban játszó skandinávok szereztek vezetést, majd Nadgornaja egy másodperccel a vége előtt egyenlített. A heteseknél elsőként a győri Susann Müller (1 gól a rendes játékidőben) hibázott, őt azonnal követte a svédektől Linnea Torstenson, majd a hetedik párban a szintén siófoki Nina Wörz – akit német beszámolók szerint a Facebookon keresztül hívott vissza a válogatottba Jakob Vestergaard kapitány – pattintott fölé, bronzmérkőzésre ítélve a németeket.

NŐI KÉZILABDA KÁRPÁT-KUPA
ELŐDÖNTŐ
Svédország–Németország 27–27
(13–12) – hétméteresekkel: 6–5
Legjobb dobók: Blohm 7, Roberts, Ahlm, Torstenson, Hagama, Oden 3-3, ill. Althaus 5, Minevskaja, Nadgornaja, Wörz 4-4
Románia–Brazília 27–19 (13–9)
Legjobb dobók: Nechita 7, Neagu 6, Chintoan 3, ill. A. Rodrigues 6, Da Silva 5, Facchinelo 4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik