Női kézi-vb: Zácsik ma újra edz, szerdáig eldől a sorsa

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.12.02. 07:34
A sérüléssel (betegséggel?) bajlódó Zácsik Szandra ma csatlakozik a szerbiai női kézilabda-világbajnokságra készülő magyar együttes keretéhez, sorsa –, hogy a tornán Hajdu János megbízott szövetségi kapitány rendelkezésére állhat-e vagy sem –, legkésőbb szerdáig dől el. Erről a szakember számolt be a Digi Sport Reggeli Start című műsorában.

„A ma délutáni algyői edzést követően akár el is dőlhet Zácsik Szandi sorsa – mondta Hajdu János –, hiszen a szakmai stáb meglátja, hogy mennyire terhelhető, míg a keret orvosai megvizsgálják őt. Ha viszont még így is marad bennünk kérdőjel, akkor nem biztos, hogy megszületik a végleges döntés, mert ezt akár szerdáig is elhúzhatjuk. A játékosnak voltak, illetve változatlanul vannak alhasi panaszai, fájdalmai, annak ellenére, hogy minden lelete negatív lett. Egyelőre továbbra is csak feltételezések vannak, hogy mi váltja ki mindezt. Antibiotikum kúrán is volt a napokban, fekvőbeteg volt, meglátjuk, milyen állapotban tér vissza közénk, mennyire terhelhető.”Hajdu János –, hiszen a szakmai stáb meglátja, hogy mennyire terhelhető, míg a keret orvosai megvizsgálják őt. Ha viszont még így is marad bennünk kérdőjel, akkor nem biztos, hogy megszületik a végleges döntés, mert ezt akár szerdáig is elhúzhatjuk. A játékosnak voltak, illetve változatlanul vannak alhasi panaszai, fájdalmai, annak ellenére, hogy minden lelete negatív lett. Egyelőre továbbra is csak feltételezések vannak, hogy mi váltja ki mindezt. Antibiotikum kúrán is volt a napokban, fekvőbeteg volt, meglátjuk, milyen állapotban tér vissza közénk, mennyire terhelhető.”

A szakember elárulta: az általa is a világ egyik legjobb átlövőjének tartott Zácsik kiesése bár nagy veszteséget jelentene, adott esetben Tomori Zsuzsanna pozíciójának megváltoztatásával megnyugtatóan lehetne pótolni a ferencvárosi klubtársat, vagy éppen a Bulath Anita, Triscsuk Krisztina páros juthat nagyobb szerephez támadásban.

Hétfő délutántól a csapat Szegeden és Algyőn készül, és szerdán a helyi junior fiúk elleni tesztmeccs vár rá. A válogatott december 6-án utazik át Újvidékre, és másnap kezd a vb-n. Először Csehország, 9-én Tunézia, 10-én Ausztrália, 12-én Románia, 13-án pedig Németország lesz az ellenfél. A csoportból a legjobb négy jut a nyolcaddöntőbe.

A MAGYAR VÁLOGATOTT 18 FŐS KERETE
Kapusok: Herr Orsolya (Győri Audi ETO), Kiss Éva (Fehérvár KC), Triffa Ágnes (Ipress Center Vác)
Jobbszélsők: Bognár-Bódi Bernadett (Győri Audi ETO), Kovacsicz Mónika (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Jobbátlövők: Soós Viktória (Győri Audi ETO), Tomori Zsuzsanna (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Irányítók: Görbicz Anita (Győri Audi ETO), Kovacsics Anikó (Győri Audi ETO), Szucsánszki Zita (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Beállók: Cifra Anita (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szamoránsky Piroska (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Balátlövők: Bulath Anita (Dunaújvárosi Kohász KA), Szekeres Klára (Érd), Triscsuk Krisztina (Érd), Zácsik Szandra (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Balszélsők: Vérten Orsolya (FTC-Rail Cargo Hungaria), Vincze Melinda (Dunaújvárosi Kohász KA)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik