Női kézi-vb: Tomori térdszalagja sérült meg, MRI-vizsgálat jön

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.12.14. 18:53
A magyar női kézilabda-válogatott a Lengyelország elleni nyolcaddöntő 21. percében elveszítette klasszis átlövőjét, Tomori Zsuzsannát, aki szerencsétlenül ért földet, bal térde pedig megsérült.

A magyar klasszis a kíntól sírva maradt a földön, a pályán levő összes játékos pillanatnyi sokkban nézte az esetet. Tomorit levitték a pályáról, a sérülés elsőre egyértelműen súlyosnak tűnt. A magyar csapattól kapott tájékoztatás szerint térdszalagsérülésről van szó, Tomorira idehaza további vizsgálatok várnak. A magyar klasszis a kíntól sírva maradt a földön, a pályán levő összes játékos pillanatnyi sokkban nézte az esetet. Tomorit levitték a pályáról, a sérülés elsőre egyértelműen súlyosnak tűnt. A magyar csapattól kapott tájékoztatás szerint térdszalagsérülésről van szó, Tomorira idehaza további vizsgálatok várnak.

A szintén térdsérülést szenvedő Görbicz Anitát már a helyszínen kórházba szállították, az ő lábában biztosan nem szakadtak el a szalagok.

„Dr. Szikora Gyula csapatorvos elmondása szerint Tomori bal térdében szalagsérülésre utaló klinikai jelek láthatóak, a pontos diagnózis azonban csak az MRI-vizsgálatot követően állítható fel” – írja a Magyar Kézilabda-szövetség hivatalos Facebook-oldala.

Az átlövő a második félidő alatt visszatért a lelátóra, felpolcolt lábbal nézte a magyar–lengyel találkozót.

A televíziós felvételek alapján a legrosszabb eshetőség – keresztszalag-szakadás – is elképzelhető, ez akár féléves vagy hosszabb kihagyást is jelenthet. Biztosat azonban kizárólag a kórházi vizsgálatok után lehet kijelenteni – ezek eredményére pedig várni kell.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik