Női kézi-vb: Talán most átestem a holtponton – Szöllősi-Zácsik

N. T.N. T.
Vágólapra másolva!
2017.12.08. 21:31
null
Végre bejöttek Zácsik Szandra lövései (Fotó: MKSZ/Kovács Anikó)
A Csehország elleni győzelemben a siker tényén kívül az is örömteli volt, hogy olyan játékosok tudtak hozzátenni a magyar női kézilabda-válogatott teljesítményéhez, akik eddig különböző okokból adósak maradtak ezzel. Zácsik Szandra reméli, átesett a holtponton, míg a padról beszálló Mészáros Reát a társak is húzták magukkal. Kim Rasmussen szövetségi kapitány elmondta, ha nagyon fontos meccsről lett volna szó, Görbicz Anita valószínűleg játszott volna.

„Vártam már, hogy kicsit felszabadultabban tudjak játszani – kezdte az öt gólig jutó Zácsik Szandra. – Sajnos magam sem tudom az okát, eddig miért nem ment. Az elején Lundéval szemben valószínűleg lehúztam magam, aztán még rosszabbul játszottam, és ez csak halmozódott. Örültem persze a tegnapi győzelemnek is, ám hiányzott, hogy nem jönnek be a lövéseim. Úgy voltam vele, hogy most vagy soha, miután eddig nem sok sikerélményem volt. Ezúttal is akadtak hibáim, de remélem, most már elindulok felfelé."

Az eddigi gyengébb játékában benne lehet kislánya hiánya is: „Amikor legutóbb világversenyen voltam, ott volt velem Hanna, úgyhogy ilyen hosszú ideig még nem voltunk távol egymástól. Talán most átestem a holtponton – eddig bennem volt tudat alatt, hogy nem láthatom és ölelhetem meg. Kamerán keresztül látjuk egymást, de az nem ugyanaz."

 

Zácsik a mérkőzéssel kapcsolatban hozzátette, amikor elmentünk néggyel, talán megnyugodtunk, erre sorra kaptuk a lerohanásos és az átlövésgólokat. „Nem szabadott volna kiengedni, el kellett volna mennünk hat-hét találattal, hogy megszilárdítsuk a vezetésünket."

Mészáros Rea a padról beszállva tudott lendíteni a védekezésen, emellett két gólt is szerzett.

„Jó érzés volt, hogy most magam is hozzá tudtam tenni a részem a győzelemhez. Már a kispadon fel voltam pörögve, de olyan jól mentünk, hogy a többiek húztak magukkal. Amikor fordíthattak volna a csehek, mindig volt valaki, aki gólt tudott lőni vagy éppen Blanka védett."

Bódi Bernadett a lengyel meccs után újra ellenállhatatlanul játszott, mind a hét kísérletéből gól született.

„Nagyon örülök, hogy sorozatban a harmadik meccsünket is meg tudtuk nyerni. Nem volt egyszerű, de nem is vártunk mást, mindkét csapat már az ötödik mérkőzését játszotta a vébén. A csehek is nagyon küzdöttek, látszott, hogy mennyire nyerni akarnak. Voltak buta hibák, a legfontosabb azonban, hogy nyertünk. Sokat beszélgetünk egymás között, a mai sikert is a csapategységnek köszönhetjük. Fejben már pontosan tudjuk, mit kell csinálnunk, a legfontosabb, hogy folyamatosan kommunikáljunk meccs közben."

A játékosok egyetértettek abban, hogy mindegy, ki jön a nyolcaddöntőben, akivel szembekerülünk, azt kell legyőzni.

Kim Rasmussen a mérkőzést kihagyó Görbicz Anita állapotáról elmondta: „Ha ez egy nagyon fontos meccs lett volna, biztos vagyok benne, hogy ott lett volna pályán, de nem akartunk semmilyen felesleges kockázatot vállalni. Nem szeretek senkinek az egészségével játszani, ez csak sport. Ha valami baj történik, az már a normál életükre is kihatással van. Szóval jobbnak láttam pihentetni, így ráadásul teljesen friss lesz a nyolcaddöntőre."

A kapitány a pénteki találkozóval kapcsolatban hozzátette: „Az a helyzet, hogy annyira a tökéletességre törekszem, hogy általában nem tudok felhőtlenül örülni a győzelemnek. Most például azon jár az eszem, hogy kijavítsuk a visszafutásunkat, ezért elfeledkezem azokról a dolgokról, amiket jól csináltunk. De ilyen az edzői szakma, próbálok mindenben segíteni a játékosaimnak. Nem mindig sikerült felgyorsítani a játékunkat annyira, amennyire szerettük volna. Mindenki próbálta a legjobbját adni, harcolni, és végre dobtunk gólokat beállóból is."

A dán szakember szerint a tervünk része volt, hogy azok is megmutassák magukat, akik eddig nem tudták. „Tisztában vagyok azzal, hogy Klivinyi, Kovacsics vagy Görbicz mire képes, most azt vártam, hogy mások is hozzátegyenek valamit. Ezért örültem nagyon Zácsik játékának. A tornának ebben a szakaszában ha mindenki képes tíz percet teljes fordulatszámon végigcsinálni, majd cserélni tudunk, jobb eséllyel maradunk frissek a meccs hajrájára. Azt várom a nyolcaddöntőig, hogy kis részletekben tovább tudunk fejlődni. Boldog vagyok, hogy ott vagyunk, de nehéz feladat vár ránk, bármelyik csapat lesz az ellenfél."

Az esti eredmények alapján kiderült, hogy vasárnap 17.30-tól Franciaországgal találkozunk a lipcsei nyolcaddöntőben. Rasmussen elárulta, azért is örül, hogy más városba költöznek, mert nagyon unalmas az étkezésük, ugyanis ugyanazokat az ételeket kapják a szállodában az érkezésük óta. A magyar küldöttség szombat délelőtt autóbusszal utazik Lipcsébe, a szövetség azért ezt a megoldást választotta, mert a helyi szervezők által biztosított repülőgép rendkívül korán indul.

NŐI KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG
CSOPORTKÖR, 5. (UTOLSÓ) FORDULÓ
B-CSOPORT
CSEHORSZÁG–
MAGYARORSZÁG 29–30 (14–17)
Bietigheim-Bissingen, 3620 néző. V: Christiansen, Hansen (dánok)
CSEHORSZÁG: Satrapová – Zachová 2, Manáková 3 (1), Kordovská, LUZUMOVÁ 7 (1), Adámková, Malá 2. Csere: KUDLÁCKOVÁ (kapus), HRBKOVÁ 5, JERÁBKOVÁ 9, Marciková, Seteliková, Rysánková 1.
MAGYARORSZÁG: JANURIK – Lukács V., Háfra 2, Kovacsics 3 (2), KISFALUDY 2, SZÖLLŐSI-ZÁCSIK 5, Schatzl 3. Csere: BÍRÓ B. (kapus), Szekeres, Kovács A. 3 (1), Klivinyi 2, Mayer, Szucsánszki 1, Mészáros R. 2, BÓDI 7.
Az eredmény alakulása: 4. p.: 2–3. 12. p.: 6–4. 20. p.: 11–7. 26. p.: 11–13. 37. p.: 18–19. 41. p.: 21–21. 47. p.: 21–25. 54. p.: 25–26. 57. p.: 26–29.
Kiállítások:
4, ill. 14 perc
Hétméteresek:
6/2, ill. 5/3

TOVÁBBI EREDMÉNYEK
Argentína–Lengyelország 20–38
(9–19)
Norvégia–Svédország 28–31 (18–16)

A B-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Svédország 5
4
1 160–139 21
8
2. Norvégia5
41
163–110538
3. MAGYARORSZÁG 5 3 2 138–127 11 6
4. Csehország 5 2 3 134–147 –13 4
5. Lengyelország 5 2 3 144–145 –1 4
6. Argentína 5 5 102–173 –71 0


A NYOLCADDÖNTŐ PROGRAMJA

December 10. (vasárnap)
17.30, Magdeburg:
Szerbia–Montenegró
17.30, Lipcse: MAGYARORSZÁG–Franciaország
20.30, Magdeburg: Dánia–Németország
20.30, Lipcse: Svédország–Szlovénia

December 11. (hétfő)
17.30, Magdeburg:
Oroszország–Dél-Korea
17.30, Lipcse: Románia–Csehország
20.30, Magdeburg: Japán–Hollandia
20.30, Lipcse: Spanyolország–Norvégia

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik