nemzetisport.hu 2019.12.15 07:28 Frissítve: 2019.12.15 08:26

Női kézi-vb: Rasmussen mindenkitől elnézést kért, de van egy félelme

Mint beszámoltunk róla, a Nemzetközi Kézilabda-szövetség végrehajtó bizottsága azonnali hatállyal felfüggesztette a magyar válogatott szövetségi kapitányát, Kim Rasmussent a románok ellen elvesztett mérkőzés után tett kirohanása miatt, és fegyelmi eljárást indított ellene. Már idéztük a dán szakember első reakcióját, azóta valamivel bővebben is kifejtette a véleményét. Először is minden érintettől elnézést kért, ugyanakkor attól is tart, hogy nem lesz igazságos az IHF által elindított fegyelmi eljárás.

 

Rasmussen mindenkitől elnézést kért (Fotó: Kovács Anikó)

Tíz másodpercre elvesztettem az önuralmamat egy extrém helyzetben. Sok minden múlott azon a mérkőzésen, és ahogy véget ért, kész káosz volt. Aztán kaptam egy rossz kérdést, ami nagyon betalált. Azt hiszem, kissé sokkos állapotban voltam. Nem is emlékszem pontosan a kérdésre, csak azt tudom, hogy angolul azt mondtam, »I got fucked«” – reagált Rasmussen a dán TV2-nek.

Nem kellett volna ezt tennem, hibáztam és sajnálom. Szeretnék elnézést kérni az IHF-től, de főleg a magyar szövetségtől és a zsűritől. Mind emberek vagyunk, és nagy volt rajtam a nyomás” – tette hozzá a magyar kapitány, aki az ügyvédje segítségével vizsgálja, mit is jelent pontosan az IHF felfüggesztése, amelyről nem tudható, meddig tart.

Vannak további jogi lehetőségek, amiket igénybe vehetünk, de nem szeretném, ha erre sor kerülne. Jelen pillanatban tanulmányozzuk, hogy minden jogszerű-e. Az a legnagyobb félelmem, hogy a döntés nem lesz igazságos” – zárta gondolatait Rasmussen.

Az IHF indoklása szerint a magyar kapitány a sajtótájékoztatón „sportszerűtlenül viselkedett és nem megfelelő nyelvezetet használt”. A vizsgálatot az etikai bizottság folytatja le, és szükség esetén dönt a további szankciókról.

Ha eltiltják Rasmussent, fennáll a veszélye, hogy nem lehet ott a kispadon a márciusi olimpiai selejtezőn, már ha az MKSZ egyáltalán vele képzeli el a folytatást.

2020.01.26 13:53:23

Kézilabda B. L.

A magyar csapat pocsékul kezdett, felállt mínusz hatról, az 58. percben kettővel égett, de nem kapott ki.

2020.01.26 18:11:24

Kézilabda VINCZE SZABOLCS (Stockholm)

„Én sem számítottam arra, hogy ilyen jó teljesítményt fogunk nyújtani ezen az Eb-n.”

2020.01.25 20:45:04

Kézilabda VINCZE SZABOLCS (összefoglaló), B. L. (percről percre)

A kapuscsere után ellépő Maquedáék már néggyel is vezettek a szünet után, de a végén így is fordítaniuk kellett.

2020.01.25 22:56:56

Kézilabda DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. A költségek megoszlanak, mégis mi vagyunk a »főrendezők«.

2020.01.24 14:09:22

Kézilabda B. Á.

Elek Gábor csapata parádésan játszott a középdöntő első meccsén, és tíz gólt vert a románokra.