nemzetisport.hu 2019.12.15 07:28 Frissítve: 2019.12.15 08:26

Női kézi-vb: Rasmussen mindenkitől elnézést kért, de van egy félelme

Mint beszámoltunk róla, a Nemzetközi Kézilabda-szövetség végrehajtó bizottsága azonnali hatállyal felfüggesztette a magyar válogatott szövetségi kapitányát, Kim Rasmussent a románok ellen elvesztett mérkőzés után tett kirohanása miatt, és fegyelmi eljárást indított ellene. Már idéztük a dán szakember első reakcióját, azóta valamivel bővebben is kifejtette a véleményét. Először is minden érintettől elnézést kért, ugyanakkor attól is tart, hogy nem lesz igazságos az IHF által elindított fegyelmi eljárás.

 

Rasmussen mindenkitől elnézést kért (Fotó: Kovács Anikó)

Tíz másodpercre elvesztettem az önuralmamat egy extrém helyzetben. Sok minden múlott azon a mérkőzésen, és ahogy véget ért, kész káosz volt. Aztán kaptam egy rossz kérdést, ami nagyon betalált. Azt hiszem, kissé sokkos állapotban voltam. Nem is emlékszem pontosan a kérdésre, csak azt tudom, hogy angolul azt mondtam, »I got fucked«” – reagált Rasmussen a dán TV2-nek.

Nem kellett volna ezt tennem, hibáztam és sajnálom. Szeretnék elnézést kérni az IHF-től, de főleg a magyar szövetségtől és a zsűritől. Mind emberek vagyunk, és nagy volt rajtam a nyomás” – tette hozzá a magyar kapitány, aki az ügyvédje segítségével vizsgálja, mit is jelent pontosan az IHF felfüggesztése, amelyről nem tudható, meddig tart.

Vannak további jogi lehetőségek, amiket igénybe vehetünk, de nem szeretném, ha erre sor kerülne. Jelen pillanatban tanulmányozzuk, hogy minden jogszerű-e. Az a legnagyobb félelmem, hogy a döntés nem lesz igazságos” – zárta gondolatait Rasmussen.

Az IHF indoklása szerint a magyar kapitány a sajtótájékoztatón „sportszerűtlenül viselkedett és nem megfelelő nyelvezetet használt”. A vizsgálatot az etikai bizottság folytatja le, és szükség esetén dönt a további szankciókról.

Ha eltiltják Rasmussent, fennáll a veszélye, hogy nem lehet ott a kispadon a márciusi olimpiai selejtezőn, már ha az MKSZ egyáltalán vele képzeli el a folytatást.

2020.04.01 01:49:52

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS

A Győri ETO átlövője a nehéz helyzetben is próbálja megőrizni vidámságát, és tanácsokat is ad a bezártság elviselésére.

2020.03.30 07:37:41

Kézilabda NAGY PÉTER

A Liberbank Cuenca válogatott kézilabdázója Szegeden készül, s nem zárja ki, hogy itthon folytassa.

2020.03.29 15:16:08

Kézilabda MKSZ/BALLAI ATTILA

A sorozat ötödik, záró epizódjában a 2008-as olimpia történéseit vette sorra Ballai Attila.

2020.03.28 15:59:13

Kézilabda MKSZ/BALLAI ATTILA

Az olimpiai visszatekintés negyedik epizódjában a 2004-es játékok történéseit vette sorra Ballai Attila.

2020.03.27 17:36:41

Kézilabda MKSZ/BALLAI ATTILA

A dánoktól hatgólos előnyről elszenvedett vereség már-már az évezredes magyar sors szimbólumává magasztosult.