Női kézi-vb: hol az a meglepetés? Németország lelépte Kamerunt

Vágólapra másolva!
2017.12.01. 20:36
null
Nem volt esélye Kamerunnak a nyitó mérkőzésen (Fotó: AFP)
Meglepetést ígért, végül sima vereséget szenvedett Kamerun női kézilabda-válogatottja a németországi világbajnokság nyitó mérkőzésén: az afrikaiak 28–15-re kikaptak a házigazdától. Kim Naidzinavicius már a 3. percben megsérült, számára véget ért a torna.

Nem akármilyen hangzatos nyilatkozattal robbant be a világbajnokságra a kameruni női kézilabda-válogatott, amelynek edzője, Jean-Marie Zambo azt mondta a nyitó mérkőzés előtt, hogy játékosai nagy meglepetésre készülnek.

„Először tovább kell lépünk a csoportból, csak utána beszélhetünk a negyeddöntőről vagy az elődöntőről. De meg tudjuk verni az összes csapatot, azért jöttünk, hogy megmutassuk a világnak, hogyan tudnak kézilabdázni Afrikában, különösen Kamerunban” – nyilatkozta a szakember. A Kongóban légióskodó átlövő, Pasma Vanessa Nchouapouognigni ennél visszafogottabb volt, de ő is arról beszélt, hogy a továbbjutásért minimum két meccset nyerni kellene.

Kamerun legutóbb 2005-ben játszott világbajnokságon, akkor mindegyik mérkőzését elveszítve a 22. helyen zárt.

Ezek után mindenki kíváncsian várta a németek elleni nyitányt, a házigazda azonban egy pillanatnyi esélyt sem hagyott afelől, hogy jobb csapat. A 3. percben súlyos veszteség érte a németeket, egyik kulcsemberük, a rutinos Kim Naidzinavicius egy ütközés után a földön maradt, ölben kellett levinni, és azonnal kórházba is vitték, ahol megállapították, hogy elülső keresztszalag-szakadást szenvedett a bal térdében, így számára véget ért a torna.

Michael Biegler tanítványai a kezdeti bizonytalanság után gyorsan elhúztak, majd amikor a 24. percben 9–2 után 9–5-re alakult az eredmény, a szövetségi kapitány egy időkéréssel rendezte a sorokat.

Az első félidő 12–7-es hazai előnnyel zárult, de a szünet után egy 7–1-es szériával pillanatok alatt tizenegy gólra nőtt az előny (19–8). Innentől már valóban csak a gólkülönbség volt kérdéses, a németek 28–15-re nyertek, és várhatják a vasárnapi, Dél-Korea elleni folytatást.

NŐI VILÁGBAJNOKSÁG
1. FORDULÓ
D-CSOPORT, LIPCSE
Németország–Kamerun 28–15
(12–7)
Lipcse, 6000 néző. V: Arntsen, Roen (norvégok)
Gólszerzők: Loerper 5/5, Gubernatis 4, Fischer 4, Behnke 3, Huber 3/2, Geschke 2, Karolius 2, Mansson 2, Lauenroth 2, Wohlbold 1, ill. Djiepmou Medibe 3, Baniomo 2, Atangana Belibi 2, Nleng Kaldjob 2/1, Touba Byolo 2/2, Yotchoum 1, Pasma Nchouapouognigni 1, Mahala Fonguieng 1, Essam 1.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik