nemzetisport.hu 2017.10.19 15:02 Frissítve: 2017.10.19 16:39

Női kézi: újabb sérülés sújtja a Győri Audi ETO-t

Ismét kulcsjátékosát veszítette el a Győri Audi ETO női kézilabdacsapata. A Rosztov-Don elleni Bajnokok Ligája-összecsapás előtt a holland irányító, Nycke Groot is kidőlt a sorból.

 

Groot is megsérült Győrben (Fotó: Győri ETO)

A Győri ETO október 18-i edzésén Groot egy ártalmatlan szituációban fájdalmat érzett a jobb lábában, amely után azonnal abbahagyta a tréninget. A fájdalom miatt az orvosi stáb csütörtök délelőtt részletes kivizsgálást kezdeményezett a sérülés fokának megállapítása érdekében.

A csütörtök délelőtt elvégzett MR-vizsgálat kimutatta, hogy a játékos részleges izomsérülést szenvedett el a combszintjén. A mai nappal megkezdjük a fizioterápiás kezelését, visszatérése várhatóan öt hetet vesz igénybe” – nyilatkozta Szálasy László csapatorvos.

Nincs könnyű helyzetben Ambros Martín, a Győr vezetőedzője, ugyanis korábban a belső posztokon szereplő játékosok közül Tomori Zsuzsanna és Anne Mette Hansen is megsérült, így Eduarda Amorim, Stine Oftedal és Nora Mörk maradt bevethetőként. Segíthet, ha az utóbbi időben főleg a bal szélen szereplő Görbicz Anita többet játszik átlövő vagy irányító poszton, de így is nagyon be kell osztani az erőt a november közepéig tartó sűrű időszakban. Mint ismert, a jobb szélen pedig Jana Knedlíková dőlt ki, így ott Bódi Bernadettnek több jut több játékidő. 

2020.07.10 17:45:41

Kézilabda JOCHA KÁROLY

A világhírű menedzser a kézilabdán kívül az atlétikában és a téli sportágakban is maradandót alkotott.

2020.07.08 22:05:14

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

Sorozatunk újabb részében visszamegyünk a kilencvenes évekig, amikor a válogatott történelme egyik legnagyobb sikerét érte el 1997-ben.

2020.07.04 22:02:29

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Játékunkra továbbra is érvényes, ami a labdára: nem a küzdelem, a békétlenség, az indulat, hanem az öröm, az élmény, a szórakozás forrása.

2020.07.03 18:57:56

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

Az édesapa piszkosult akart nyerni, a fia szorgalmával kompenzálta, hogy nem volt kiugróan tehetséges. Mindketten válogatottak lettek a sportágukban.