Női kézi: újabb sérülés sújtja a Győri Audi ETO-t

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.10.19. 15:02
null
Groot is megsérült Győrben (Fotó: Győri ETO)
Ismét kulcsjátékosát veszítette el a Győri Audi ETO női kézilabdacsapata. A Rosztov-Don elleni Bajnokok Ligája-összecsapás előtt a holland irányító, Nycke Groot is kidőlt a sorból.

A Győri ETO október 18-i edzésén Groot egy ártalmatlan szituációban fájdalmat érzett a jobb lábában, amely után azonnal abbahagyta a tréninget. A fájdalom miatt az orvosi stáb csütörtök délelőtt részletes kivizsgálást kezdeményezett a sérülés fokának megállapítása érdekében.

A csütörtök délelőtt elvégzett MR-vizsgálat kimutatta, hogy a játékos részleges izomsérülést szenvedett el a combszintjén. A mai nappal megkezdjük a fizioterápiás kezelését, visszatérése várhatóan öt hetet vesz igénybe” – nyilatkozta Szálasy László csapatorvos.

Nincs könnyű helyzetben Ambros Martín, a Győr vezetőedzője, ugyanis korábban a belső posztokon szereplő játékosok közül Tomori Zsuzsanna és Anne Mette Hansen is megsérült, így Eduarda Amorim, Stine Oftedal és Nora Mörk maradt bevethetőként. Segíthet, ha az utóbbi időben főleg a bal szélen szereplő Görbicz Anita többet játszik átlövő vagy irányító poszton, de így is nagyon be kell osztani az erőt a november közepéig tartó sűrű időszakban. Mint ismert, a jobb szélen pedig Jana Knedlíková dőlt ki, így ott Bódi Bernadettnek több jut több játékidő.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik