nemzetisport.hu 2018.03.23 10:16 Frissítve: 2018.03.23 11:02

Női kézi: újabb két válogatott játékost igazolt a Siófok

Hivatalosan is bejelentette a Siófok KC női kézilabdacsapata, hogy szerződtette a norvégok világ- és Európa-bajnok kapusát, Silje Solberget, illetve a lengyel válogatott beállót, Joanna Drabikot.

Silje Solberg EHF-kupa négyes döntőről, majd BL-részvételről álmodik (Fotó: AFP)

 

 

Ahogy az a Nemzeti Sport Online két napja a norvég Tv2 információja alapján megírta, Siófokra igazolt Silje Solberg, a norvégok egyszeres világ- és kétszeres Európa-bajnok kapusa.

„Professzionális benyomást tett rám a klub, amely európai topcsapat szeretne lenni. Klasszis játékosokat igazolnak, szeretnék én is segíteni a célok megvalósításában. Izgalmas csapat formálódik, úgy érzem, hogy a legjobb magyar klubok ellen is versenyképes lehet a Siófok. Természetesen beszéltem a leendő edzővel a döntésem előtt telefonon. Nem ismerem túl jól, de az eredményei önmagukért beszélnek. Egy nagyszerű edző, ráadásul norvég, ez is fontos volt számomra. A fő célom, hogy bejussunk a EHF-kupa négyes döntőjébe, és első alkalommal megnyerjük azt. Szeretnék Bajnokok Ligáját érő helyen végezni a bajnokságban. A Fradival és a Győrrel kell felvennünk a versenyt, úgy gondolom, hogy elég jó csapatunk lesz ehhez” – mondta a 27 éves Silje Solberg, aki jelenleg a francia Issy-Paris Hand kapusa.

Az NSO február végén a WP SportoweFakty alapján azt is megírta, hogy a 24 éves beálló, Joanna Drabik a Lublin csapatától érkezik. „Azért fogadtam el a Siófok ajánlatát, mert egy  ambiciózus csapat tele célokkal. Számomra az a legfontosabb, hogy minél többet tudjak fejlődni és erre tökéletes hely lesz a Balaton partja. Az volt az álmom, hogy egy erős bajnokságban játszhassak és ez valóra fog válni hamarosan. Az SKC kapusedzőjével, Antoni Pareckivel nagyon jó a kapcsolatom, véleményem szerint egy remek edző. Várom már a közös munkát vele is. Izgatott leszek, ha arra gondolok hogy hamarosan kezdődik a siófoki kaland. Szeretnék komoly sikereket elérni, jó lenne érmet vagy érmeket szerezni a következő szezonban” – nyilatkozta a 24 éves beálló, Joanna Drabik.

A klub korábban már bejelentette, hogy megállapodott Andrea Peneziccsel és Tatyjana Hmirovával, míg a vezetőedzői posztra a norvég Tor Odvar Moent szerződtette

2020.08.07 11:12:14

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS

Bárbara Arenhart talán az utolsó lehetőséget ragadta meg, hogy BL-esélyesnél játszhasson, de a jövőben szívesen élne hazánkban.

2020.08.06 09:33:11

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

„Kaptam egy-két ajánlatot, de nem akartam folytatni, ha nem játszhatok a legmagasabb szinten.”

2020.07.31 16:46:26

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS, PAPP BÁLINT

INTERJÚ. Szélsőként mindig a biztosra ment • Nehezen dolgozta volna fel, hogy csak a padon ücsörög az ETO-ban.

2020.07.19 21:31:36

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Az utóbbi évtizedek profi hajszájában egyre jobban eluralkodott és nyomasztóvá vált az események sodra és az eredmények kényszere, most ezek híján kezdjük újra felfedezni az idő és figyelem hiányában már egészen háttérbe szoruló nőket és férfiakat.