Női kézi: újabb két válogatott játékost igazolt a Siófok

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.23. 10:16
null
Silje Solberg EHF-kupa négyes döntőről, majd BL-részvételről álmodik (Fotó: AFP)
Hivatalosan is bejelentette a Siófok KC női kézilabdacsapata, hogy szerződtette a norvégok világ- és Európa-bajnok kapusát, Silje Solberget, illetve a lengyel válogatott beállót, Joanna Drabikot.

Ahogy az a Nemzeti Sport Online két napja a norvég Tv2 információja alapján megírta, Siófokra igazolt Silje Solberg, a norvégok egyszeres világ- és kétszeres Európa-bajnok kapusa.

„Professzionális benyomást tett rám a klub, amely európai topcsapat szeretne lenni. Klasszis játékosokat igazolnak, szeretnék én is segíteni a célok megvalósításában. Izgalmas csapat formálódik, úgy érzem, hogy a legjobb magyar klubok ellen is versenyképes lehet a Siófok. Természetesen beszéltem a leendő edzővel a döntésem előtt telefonon. Nem ismerem túl jól, de az eredményei önmagukért beszélnek. Egy nagyszerű edző, ráadásul norvég, ez is fontos volt számomra. A fő célom, hogy bejussunk a EHF-kupa négyes döntőjébe, és első alkalommal megnyerjük azt. Szeretnék Bajnokok Ligáját érő helyen végezni a bajnokságban. A Fradival és a Győrrel kell felvennünk a versenyt, úgy gondolom, hogy elég jó csapatunk lesz ehhez” – mondta a 27 éves Silje Solberg, aki jelenleg a francia Issy-Paris Hand kapusa.

Az NSO február végén a WP SportoweFakty alapján azt is megírta, hogy a 24 éves beálló, Joanna Drabik a Lublin csapatától érkezik. „Azért fogadtam el a Siófok ajánlatát, mert egy ambiciózus csapat tele célokkal. Számomra az a legfontosabb, hogy minél többet tudjak fejlődni és erre tökéletes hely lesz a Balaton partja. Az volt az álmom, hogy egy erős bajnokságban játszhassak és ez valóra fog válni hamarosan. Az SKC kapusedzőjével, Antoni Pareckivel nagyon jó a kapcsolatom, véleményem szerint egy remek edző. Várom már a közös munkát vele is. Izgatott leszek, ha arra gondolok hogy hamarosan kezdődik a siófoki kaland. Szeretnék komoly sikereket elérni, jó lenne érmet vagy érmeket szerezni a következő szezonban” – nyilatkozta a 24 éves beálló, Joanna Drabik.

A klub korábban már bejelentette, hogy megállapodott Andrea Peneziccsel és Tatyjana Hmirovával, míg a vezetőedzői posztra a norvég Tor Odvar Moent szerződtette.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik