Női kézi: új élet Belgiumban! Ezzel csábítják a magyart

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.07. 10:18
Különös módja az erősítésnek, ha egy klub újsághirdetésen keresztül keres játékosokat. Még különösebb, ha egy belga, amatőr lábakon álló csapat célzottan Magyarországról acélozná meg így keretét. A napokban a Sint-Truiden női kézilabdacsapata erre tett kísérletet a Nemzeti Sportban – utánajártunk a furcsa lépés hátterének.

„Belga kézilabdaklub keres női játékosokat az 1., 2., 3. osztályból. Jelentkezés e-mailben” – jelent meg a hirdetés csütörtökön a Nemzeti Sportban.
„Belga kézilabdaklub keres női játékosokat az 1., 2., 3. osztályból. Jelentkezés e-mailben” – jelent meg a hirdetés csütörtökön a Nemzeti Sportban.

Mi az oka a furcsa lépésnek? Miért Magyarországon? Az okokról Romain Martenst, a hirdetést feladó Sint-Truiden elnökét kérdeztük.

„Az első osztály élmezőnyéhez tartozó női csapatunk van, de Belgiumban problémát okoz, hogy kevés a minőségi játékos, aki magas szinten műveli a játékot. Ezért gondoltunk arra, hogy néhány kelet-európai országban keresünk jó kézilabdázókat, akiknek van kedvük Belgiumba költözni, mindenekelőtt itt élni és dolgozni, és emellett kézilabdázni is. Itt új életet kezdhetnek, ha készek beilleszkedni, dolgozni, edzeni napi szinten, munka mellett játszani” – válaszolta a klub első embere.

A Sint-Truiden az elmúlt idényben a harmadik helyen végzett a bajnokságban, ám a szezon végén több játékosa életkora miatt befejezte a játékot, ezért egy-két rutinos, tehetséges kézilabdázót keresnek. Martens szerint fiatal csapatuk híján van a tapasztalatnak, és a belső posztjaikon elkélne a lövőerő.

A Sint-Truiden elnöke hangsúlyozta, a klub és a versenysorozat sem professzionális alapon szerveződik, nem áll módjukban élő szerződésű, profi sportolókat kivásárolni, és a játékosoknak szükségük lesz munkaviszonyra a belgiumi élethez, de a klub vállalja, hogy segít a beilleszkedésben, a hivatalos papírok és a lakásügyek intézésében.

„Viszont ha mindezeken túl vagyunk, jó pénzt lehet keresni, sőt akár új életet is kezdeni Belgiumban. Havi szinten nyolcszáz-ezerkétszáz euró (250-380 ezer forint – a szerk.) megkereshető csak a kézilabdával” – árulta el Martens.

A klub a voorzitter@handbalsint-truiden.be e-mail-címre várja az érdeklődők jelentkezését.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik