MTI 2020.06.03 14:59 Frissítve: 2020.06.03 15:29

Női kézi: Triscsuk Krisztina újra Székesfehérváron – hivatalos

Igaznak bizonyultak a Nemzeti Sport információi, a magyar válogatott átlövő Triscsuk Krisztina hosszú idő után ismét Székesfehérváron kézilabdázik – jelentették be az Alba Fehérvár KC NB I-es női kézilabdacsapatának szerdai sajtótájékoztatóján.

 

Triscsuk visszatér Fehérvárra (Fotó: Tolnai Népújság)

Balássi Imre klubelnök közölte, hogy Triscsuk mellett a fehérvári gárdát erősíti a következő szezonban a korábban bejelentett balszélső, Háfra Luca, valamint az eddig a Mosonmagyaróvárt erősítő Bardi Fruzsina beálló és Dányi Bernadett kapus. Megjegyezte, hogy az előző idényben rengeteg sérültjük volt, köztük Varga Emőke és Afentáler Sára, akiknek a visszatérésével sokat erősödnek. Jelezte, hogy Temes Bernadett szülést követően csatlakozik majd újra az együtteshez.

A sportvezető kiemelte, hogy „korábban a játékosok esetében az irreális jövedelem és sokszor a teljesítmény nélküli bérezés volt jellemző, azonban a vírushelyzet visszahozott mindenkit a földre, így mostantól olyan bérek lesznek, amelyek vállalhatók”. Hozzátette: mostantól olyanokra támaszkodnak, akik a városért és a csapatért tenni akarnak.

Deli Rita vezetőedző elmondta, hogy a tavalyi csapatból a francia válogatott Claudine Mendy és a magyar válogatott Pelczéder Orsolya is távozik, ők ketten egyaránt 4 évet játszottak Fehérváron. Rajtuk kívül másik együttesben folytatja pályafutását a francia Sabrina Zazai, valamint Mistina Kitty, Walfisch Mercédesz és Moutsogianni Theodóra.

Az edzői stábban is történt változás: Józsa Krisztián, a juniorcsapat edzője lesz a felnőtt csapat másod- és erőnléti trénere, a kapusedző Sugár Tímea marad.

A vezetőedző megemlítette, hogy a héten elkezdték a felkészülést futó- és kondicionáló edzésekkel. A szeptemberi rajtig szinte folyamatosan edzeni fognak, amelynek során teljesen új védekezési szisztémát fognak begyakorolni.

Mészáros Attila alpolgármester bejelentette, hogy az önkormányzat december 31-ig szóló megállapodást kötött a klubbal a csarnoküzemeltetésről és a működési támogatásról, ami a jelenlegi nehéz költségvetési helyzetben stabilitást ad majd az egyesületnek.

A koronavírus-járvány miatt félbeszakadt bajnokságban az Alba Fehérvár KC a 14 csapatos mezőnyben a 12. helyen állt 4 győzelem és 1 döntetlen mellett 13 vereséggel.

2020.08.07 19:38:30

Kézilabda PAPP BÁLINT

A legszerényebb kézilabdakapus még azt sem szereti, ha a rajongók a 2018-as BL-győzelmet érő földöntúli bravúrjára emlékeztetik.

2020.08.09 08:55:21

Kézilabda NAGY PÉTER

Nem hátrál meg a kihívások elől Nikolaj Markussen, a veszprémiek 212 centis dán balátlövője.

2020.08.07 11:12:14

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS

Bárbara Arenhart talán az utolsó lehetőséget ragadta meg, hogy BL-esélyesnél játszhasson, de a jövőben szívesen élne hazánkban.

2020.08.06 09:33:11

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

„Kaptam egy-két ajánlatot, de nem akartam folytatni, ha nem játszhatok a legmagasabb szinten.”

2020.07.31 16:46:26

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS, PAPP BÁLINT

INTERJÚ. Szélsőként mindig a biztosra ment • Nehezen dolgozta volna fel, hogy csak a padon ücsörög az ETO-ban.