Női kézi: Szucsánszki nem hagyja ki a következő szezont

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.24. 11:42
null
Schatzl Nadine a következő szezonban már Fradi-mezben lőheti a gólokat (Fotó: Korponai Tamás)
Az FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapata sajtótájékoztató keretében mutatta be új játékosait, valamint számolt be a következő szezonnal kapcsolatos változásokról és a szakosztály további céljairól.

Ahogy a Nemzeti Sport már megírta, Érdről érkezik a Népligetbe a 27 éves átlövő, Szekeres Klára, valamint a 21 éves balszélső, Schatzl Nadine. A jobbátlövő Szekerczés Luca egyévnyi siófoki kölcsönjáték után tér vissza. Szekeres kettő, Schatzl egy plusz egy évre írt alá. Utóbbi játékos elmondta, hogy már az ősszel megkereste a Fradi, amin akkor meglepődött, mert nem érezte, hogy olyan jó formában lenne. Őt Vérten Orsolya helyére igazolták, a 32 éves balszélső ugyanis befejezi az aktív játékot, és utánpótlásedzőként dolgozik tovább a klubnál.

Mint már beszámoltunk róla, az évad befejeztével a Fradihoz igazol a Vác irányító-átlövője, a 23 éves Hornyák Dóra, valamint – immár édesanyaként – visszatér a pályára a 24 esztendős Zácsik Szandra is. Az egy plusz kettő évre aláíró Hornyák elmondása szerint Győrben kevés játéklehetőséghez jutott, de Vácon már sikerült valamennyire visszanyerni a formáját. Azért fogadta el a Ferencváros ajánlatát, mert a népligetieknél érzése szerint még inkább magára találhat.

Szucsánszki Zita tavaly egy plusz három éves szerződést kötött az FTC-vel, azzal a tervvel, hogy a 2015–2016-os szezont kihagyja. Az irányító-átlövő most új, négy évre szóló megállapodást kötött klubjával, és korábbi elképzeléseivel ellentétben a következő idényben is a zöld-fehérek rendelkezésére áll. Reményei szerint egy szerethető Ferencvárost láthatnak jövő ősztől a híveik, az érkező játékosoktól pedig új lendületet vár.

Jeney Zsolt Ákos, a Ferencváros kézilabda-szakosztályának elnöke elmondta, a céljuk az volt, hogy a BL-ben szerepeljenek, és ott jó eredményt érjenek el. Fontosnak tartják továbbá, hogy a jövőben is ők adják a magyar válogatott gerincét. Jeney hozzátette, a fiatalok közül Kocsis Ágnes, Tóth Melinda és Ferenczi Annamária is más csapatokban bontogathatják tovább szárnyaikat.

Elek Gábor, a Fradi vezetőedzője bízik benne, hogy a vérfrissítés jót tesz csapatának, és továbbra is kitartanak azon elképzelésük mellett, hogy a magyar játékosokra építenek. A szakember kiélezett párharcra számít a bajnoki döntőben – amelyet valószínűleg a Győrrel vívnak –, szerinte a hit dönt majd az aranyéremről.

A bajnoki finálé mérkőzéseit május 7-én, 14-én, és ha szükség lesz harmadik felvonásra, akkor május 16-án játsszák. Mint ismert, az FTC 2–0-ra megnyerte a Dunaújváros elleni elődöntőt, míg a Győr 1–0-ra vezet az Érd ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik