Női kézi: Szekerczés tartósan megragadna a válogatottban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.01. 13:37
„Vállalkozó kedvű, bátran lövő és eredményes játékost kerestem, ő pedig megfelel a kritériumnak." Így indokolta hétfőn a decemberi horvát-magyar közös rendezésű Európa-bajnokságra készülő női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Németh András, hogy Soós Viktória helyett miért Szekerczés Lucát hívta meg a jövő heti összetartásra.

„Ezt most hallom először, de jólesnek a kapitány szavai. Igyekszem megfelelni az elvárásnak – reagált a 20 éves Szekerczés Luca, amikor a keddi edzés után szembesítettük a kapitány szavaival. – Vasárnap, az MTK elleni bajnokink után annyit mondott személyesen Németh András, hogy behív a keretbe. Meglepődtem, de nagyon örültem a hírnek. Nagy álmom vált valóra, ugyanakkor remélem, ez csak egy állomás, mert az a célom, hogy tartósan ott legyek a válogatottban. A családom is boldog, és sokan gratuláltak a kerettagsághoz. Már most is van bennem izgalom, drukk, hogy új közegben kell bizonyítanom."

Az augusztusi válogatott hét alatt a B-válogatottal készülő jobbátlövőnek egyértelműen jót tett a környezetváltozás, hogy nyáron a Ferencvárosból a Siófokhoz került kölcsönbe. Több lehetőséget kap edzőjétől, Golovin Vlagyimirtól, aki bízik benne. A bizalom pedig jót tesz Szekerczés játékának, noha a fiatal kézilabdázó szerint a felkészülés alatt jobban ment neki, hosszabb távon pedig a gyorsaságán és a lövőskáláján is fejlesztene.

„Ezért jöttem a Siófokhoz – mondta az öt fordulót követően negyedik helyen álló SKC-ban 18 gólt szerző kézilabdázó. – A csapat kezd összeállni, és bízom benne, hogy folytatódik a jó szereplés. Golovin Vlagyimir nagyon jó edzéseket tart, és jól rakta össze a csapatot. Ez az eddigi jó eredmények kulcsa, mert titok nincs. Igazi csapatként küzdünk egymásért."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik