Női kézi: súlyos pénzbüntetés és kizárás a holland szövetségnek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.21. 17:38
Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) bírósága nyilvánosságra hozta döntését a hollandok Eb-rendezéstől való tavalyi visszalépése kapcsán, és kemény büntetéseket szabott ki.

Az EHF egyfelől 300 ezer eurós büntetést rótt ki a holland szövetségre, amiért a rendezéstől való késői visszalépéssel megszegte a vonatkozó szabályokat, valamint sérült a sportág és az esemény megítélése. Ezen felül további 250 ezer eurót kell fizetni az EHF-nek a felmerült többletköltségek miatt. A bíróság arról is döntött, hogy három évig, 2016 decemberéig Hollandiában nem rendezhetnek semmilyen EHF által szervezett válogatott tornát.

Mint ismert, a hollandok 2012. június 4-én léptek vissza a tavaly decemberi torna megrendezésétől, nem sokkal a hivatalos csoportsorsolás előtt. Összesen 11 ország kandidált a beugró szerepre, végül a férfi kontinenstorna sikeres megtartása miatt a szerbeké lett az Eb. A Karl Erik Böhn irányította magyar válogatott harmadik helyen zárt, idén szintén Szerbia ad otthont a női kézi-vb-nek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik